Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

3 Gün Sürecek Şanlıurfa Mozaik Çalistayi Başladı
Şanlıurfa’da 3 gün sürecek olan Uluslararası Mozaik Çalıştayı başladı. Bugün yapılan çeşitli etknliklerle start veren çalıştaya yerel ve ulusal bazda sanat severlerde katıldı. Çalıştaya ilgi oldukça yoğundu. Çalıştayın ilk gününe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kaya, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkan Vekili, STK Başkanları, kamu kurum amirleri yanı sıra yurt içinde ve yurt dışından gelen sanatseverler katılım gösterdi.
Yapılan toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa’nın 12 bin yıllık bir geçmişinin olduğunu ve bundan dolayı Urfa’nın mozaik bakımından dünyanın bile en zengin şehirleri arasında bulunduğunu ifade etti.
‘Tarih Şanlıurfa’da canlanıyor’
Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa 12 bin yıllık geçmişi ile Mezopotamya’ya hayat veren Fırat ve Dicle nehirleri arasında kendi doğal yapısı içeresinde yaşamış olan taşları kullanmak sureti ile Şanlıurfa’da bulunan tüm medeniyetlerin gerek şuan Arkeoloji Müzesi olan, içerisinde bulunduğumuz müzemizin kapsayan Haleplibahçe alanı gerekse yine Edessa şiirinde o dönemin kültürünü geleneklerini roman halinde sanatının yaklaşımının vizyonunun ince ince dokunuşlarla resmeden sanat eserleri olan Uluslararası Mozaik Çalıştayı sebebi ile bir arada bulunmaktayız. Öncelikle bu projeye destek veren Şanlıurfa Valiliğimiz, GAP Kalkınma Başkanlığımız, Karacadağ Kalkınma Ajansımız ve yine tarih Şanlıurfa’da canlanıyor projesi kapsamında Avrupa Birliğinin jenerasyonu bu anlamda çalışan ve inanan dostlarımıza da bu projeye vermiş oldukları desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum.” dedi.
‘Urfa Mozaik anlamında Dünya’nın en zengin illeri arasındadır’

“Şanlıurfa medeniyetlerin sadece iz bıraktığı mozaik değildir,” cümlesini kuran Çiftçi, “Arkeolojik anlamda geçirmiş olduğu dönemlerde bugün ülkemizde belki de dünyada en zengin iller sınıfındadır. Yine kültür turizm bakanlığımızın yapmış olduğu arkeolojik müzesinde sergilenmek amacı ile aslında ne kadar zengin bir il olduğumuzu ne kadar kıymetli bir il olduğumuzu bize zaman dilimleri içeresinde göstermektedir. Bu kadar geçmişle iletili bu kadar geçmişten zenginlik taşıyan bir ilde bir emanetçi olarak bu değerlerin bu kültür sanat eserlerin gelecek nesillere taşıma adına da ekibimizle birlikte var göçümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

‘Bu güzelliği ortaya çıkarmaya hedef haline getirmişiz’
“Daha çalışacak çok işimiz var, kat edecek çok yolumuz var. Diyen Çiftçi, “Keşfedilecek çok eser olduğunu da biliyoruz. Ve inşallah hepimiz birlik ve beraberlik içeresinde şehrimizin yaratacağı sinerji ile sivil toplum örgütleri ile birlikte yerel yönetimlerle birlikte kamu kurum ve kuruluşları ile sanat sever sanatçıları ile ve Harran Üniversitemizin ve diğer üniversitelerin bilim adamları ile birlikte bu güzellikleri ortaya çıkarmayı hedef haline getirmişiz.” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin konuşmaları ardından söz hakkı alan Şanlıurfa Valisi kürsiye çıktığında öncelikle kendi aralarında muhabbet eden katılımcılara kendilerini dinlemesi için uyarılarda bulundu.
Vali Erin, “Şanlıurfa Türkiye’nin en büyük şehirlerinden birisi. Ancak sahip olduğumuz birikim ve potansiyel hem turizm hem tarım hem de diğer sanayi sektöründe Şanlıurfa’nın hak ettiği noktada olmadığını ve kat edilecek çok mesafe olduğunu bilmek lazım. Son zamanlarda yapılan bu etkinliklerin bu anlamda etkili olduğunu söylemek lazım.” dedi.
Yapılan konuşmalar ardından mozaikler için yapılan kısa tanıtım videso izlendi. Ardından katılımcılar mozaikleri gezdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49