Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

26 Şubat Hocalı Katliamı
Şanlıurfa Ülkü Ocakları Eğitim Akademisinde 26 Şubat Hocalı Katliamının yıldönümünde Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi tarafından ‘Hocalı Katliamı’ konulu seminer işlendi. Yoğun ilginin olduğu seminerde değerli bilgilerini Türk Milletinin teminatı olan Ülkücü Gençlere aktardığı için Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Özkutlu tarafından Yard. Doç. Dr. Hakkı Çiftçi’ye bir plaket taktim edildi. Seminer programının ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanı Emin Özkutlu şunları dedi
 
‘’Dağlık Karabağ’ın Hocalı kentinde çok sayıda masum Azeri kardeşimizin Rus destekli terörist Ermenilerce hunharca katledilişinin 21. yıldönümünde tüm Hocalı şehitlerini rahmetle anıyoruz.
 
26 Şubat 1992’de tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşen bu katliam uluslar arası hukuk literatürüne göre de bir “soykırım”dır. Anne karnındaki bebeklerin cinsiyetleri üzerine iddalara girilip, süngülerle anne karınlarının deşildiği, kafası tıraşlı bir çocuğun başı gövdesinden ayrılarak, futbol oynandığı ve deney adı altında canlı canlı insanların derilerinin yüzüldüğü bir vahşetin arşı titretmesidir Hocalı Katliamı. Hocalı’da gerçekleştirilen soykırımı belgeleyen fotoğraf ve video kayıtları mevcuttur. Buna rağmen; insanlık tarihinin bu kara lekesine karşı sözde insan hakları savunucusu, demokrasi havarisi devletlerin ve sivil toplum örgütlerinin kulak tıkaması, sessiz kalması bu devlet ve kurumların ikiyüzlülüğünü bir kez daha dünya ve Türk kamuoyunun gözleri önüne sermiştir. Bir ermeni ölünce sokaklara çıkan binlerce sözde çağdaş ve aydın kesim neden bu katliama sessiz kalmaktadır, köpeklerin bile şartları iyileştirilsin diye hayvan barınakları önünde feryat figan protesto yapan sivil toplum örgütleri neden hala sessiz kalmaktadır. Tarih bu sessizliği Türk Milletinin şahitliğinde muhakkak bozacaktır.
 
Ermenistan ve Ermeni diasporası asılsız ve mesnetsiz bir iddiayı sürekli dünya gündeminde tutmakta ve uluslararası arenada Türkiye Cumhuriyeti sıkıştırılmaktadır. Ancak; bağımsız Türk Cumhuriyetleri ortak bir lobi çalışmasıyla Hocalı soykırımını dünya kamuoyuna anlatamamaktadır. Acılarımızın tazelendiği bugünlerde, Türklük bilincinden uzaklaşmış bir grup siyasetçi ve sözde aydın Ermenistan’la ilişkilerin normalleşmesi ve sınırın açılması gibi sözler zırvalamaktadır. Bu cenah, 1. Dünya Savaşı yıllarında Ermenilerin, aziz milletimize karşı takındığı hasmane tutumu ve bugün Azerbaycan topraklarındaki işgalci konumunu çok çabuk unutmuşa benzemektedir. Ayrıca; Ermenistan bugün hala Türkiye’nin Doğu bölgelerinde hak iddia etmektedir. Buna rağmen Ermenistan’a karşı tek taraflı jest yapılması gerektiğini savunanlar ya gaflet ve delalet içerisindedir ya da daha kötüsüdür.
 
Şanlıurfa Ülkü Ocakları olarak, bir kez daha vurgulama ihtiyacı duyuyoruz: Türk milleti tarihin hiçbir döneminde soykırım gibi bir insanlık suçu işlememiştir. Ancak; arkasını her döndüğünde emperyal güçlerin güdümündeki soysuzların katliamına maruz kalmıştır. Hocalı Soykırımı da bunun acı bir örneğidir.
 
Bağımsız Türk Cumhuriyetlerine buradan çağrımız şudur: Bu acı olaydan dersler çıkarak daha sıkı bir şekilde birbirlerine bağlanmaları ve sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasi ortaklıklara gitmeleridir.
 
Şanlıurfa Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak Hocalı Soykırımı’nın 21. yıldönümünde Hocalı şehitlerine Allah’tan rahmet; Türk Dünyasına başsağlığı diliyoruz.’’ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49