Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi erik sanlıurfaspor valı sosyal medya

Bu haber kez okundu.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu İle Mücadele Günü

Yeşilay Şanlıurfa şubesinin standin yanı sıra Halk Sağlığı, Narkotik, Emniyet Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü Harran Üniversitesi, Denetimlik Serbestlik İl müdürlüğü gibi kurumlar işbirliği ile stantlar açtılar. Yeşilay Şanlıurfa Şube başkanı Muharrem Çelik çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada bu stantları açmakla farkındalık çalışmasını gerçekleştirmiş oluyoruz. Amacımız bütün vatandaşları Aydınlatmak ve onları bu konu karşısında uyanık davranması gerektiğini söyledi. Yeşilay standında vatandaşlara bileklik rozet broşür kalem gibi materyaller halka dağıtıldı. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akın' da standımızı ziyaret etti. Stant faaliyetimiz gün boyu devam edecektir.

“Uyuşturucu ile Topyekûn Mücadele Etmeliyiz.”

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’nde Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik herkesi uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olmaya çağırıyor.

Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik 26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında: “Global düzeyde tüketim ve yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu miktarında maalesef bir artış gözlemleniyor. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi 2019 Uyuşturucu Raporu gösteriyor ki özellikle Avrupa’da uyuşturucu madde kullanımında ciddi bir çeşitlilik söz konusu. Gençleri bağımlılıkla tanıştıran kötülük onlara maalesef çok yakın. Ancak, gerçekleştirilen operasyonlarda elde edilen başarılı sonuçlardaki artışla kolluk kuvvetlerimiz, binlerce gencimizin hayatını kurtarmaya devam ediyor. Onlara gösterdikleri çabalar nedeniyle teşekkürlerimi iletmek istiyorum. STK’larımızın, eğitimcilerin, medyanın, esnafların ve ailelerin destekleri de bağımlılıkla mücadelemizde en büyük motivasyonumuz. Buradan ailelere de bir çağrıda bulunmak istiyorum: Biz Yeşilay olarak her zaman yanınızdayız. Ve bu mücadele siz olmadan atılan her adım eksik kalacaktır. Bu yüzden bağımlıkla ve özellikle uyuşturucu ile topyekun mücadele etmeliyiz.” dedi.

2015 yılından bu yana, bugün sayısı 30’u bulan Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) ile bağımlılara ve ailelerine psikolojik destek ve ayakta tedavi hizmet sunan Yeşilay, sınırlarını aşma çabası, özenti, duygusal boşluk içerisinde olan gençleri bekleyen en büyük tehlikenin uyuşturucu olduğunun altını çiziyor. Son yıllarda artan kullanım oranları ile sentetik uyuşturucuların ilk kullanımda dahi ölüme yol açabildiğini; fizyolojik, psikolojik ve sosyal anlamda ciddi yıkımların özellikle düzenli kullanıcılarda üst seviyede olduğunu belirtiliyor.

Devletin tüm organlarının yanı sıra STK’ların ve ailelerin uyuşturucu ile topyekün mücadele etmesi gerektiğini belirten ve bu konuda son yıllarda yaptığı çağrıyı artırarak sürdüren Yeşilay; önleme, koruma ve rehabilitasyon çalışmalarıyla dünyaya rol model olmaya devam ediyor.

“YEDAM ile her gün daha çok bağımlıyı hayata kazandırıyoruz.”

Herkesin uyuşturucu madde bağımlılığına karşı mücadelede elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik;

“Bağımlıklar konusunda önleyici eğitim programlarımızla Edirne’den Ardahan’a, anaokulundan yetişkin dönemine kadar herkes kendi yaş gruplarına göre bilgilendiriyoruz. Türkiye genelinde başlatılan bağımlılık önleme temelli Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programımızın (TBM) dünyada bir benzeri yok. TBM ile bugüne kadar 10 milyon öğrencimize ve 2 milyon yetişkine ulaştık, bağımlılıkla mücadelede farkındalıklarını arttırdık. Ayrıca bağımlılara ve ailelerine ücretsiz psiko-sosyal ve rehabilitasyon desteği verdiğimiz YEDAM ile her gün daha çok bağımlıyı hayata kazandırıyoruz. “dedi.

Özgürlüğün uyuşturucu ile asla bağdaştırılamayacağını ifade eden Çelik “Merak, özenti, kendini ispat etme, aile sevgisinden yoksun olma, boşlukta olma maalesef gençlerimizi uyuşturucuya itebiliyor. Ailelerimizden isteğimiz çocuklarıyla ilgilensinler, onlarla konuşsunlar. Bağımlılık hakkında bilgi sahibi olsunlar, tedavi olması gereken çocuklarına bir suçlu gözüyle değil iyileşmesi gereken bir hasta olarak baksınlar ve tedavide asla yalnız bırakmasınlar. Bağımlılıklara dair her türlü doğru bilgilere tbm.org.tr sitemizden ve YEDAM Danışma Hattımız 444 79 75 numarasından ulaşabilirler.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48