Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

23 Nisan, Pekin’de  Coşkuyla Kutlandı

ÇHC Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Çin’de yaşayan Türk çocukları ve bir gurup Çinli öğrencilerin de katılımıyla, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Pekin Büyükelçiliğimizde de kutladıklarını söyledi.

Gayretimiz çocuklarımız için

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının her geçen yıl biraz daha coşkulu kutlama gayreti içersinde olduklarını belirten Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, Büyükelçilik konutunda düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreninde yaptığı konuşmasında, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Büyükelçiliğimizde vatandaşlarımız ve çocukları ile Çinli öğrencilerin katılımıyla düzenlenen bir törenle kutlandı. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir ilki gerçekleştirerek bütün dünya çocuklarına armağan ettiği; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Bu gün 23 Nisan ve çok önemli tarihi bir öneme sahip bir tarih. O nedenle burada vatanımızdan uzak topraklarda sizlerle birlikte bu günü yad etmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gayretimiz çocuklarımız için. Dünya çocuklarının hep birlikte huzur ve barış içersinde yaşayacakları bir dünya bırakmak için” dedi.

Büyükelçi Önen, çocuklara hediye dağıtarak sevindirdi

Tören, Çinli öğrencilerin dans gösterileri ve Çinli küçük çocukların bir ağızdan söyledikleri şarkılarla devam etti.

Tören sırasında Çinli öğrencilerin yerde hamurla oynanan oyunlar, resim gibi çalışmalarına Büyükelçimiz A.Emin Önen de eşlik etti. Büyükelçimiz Emin Önen, Çinli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi ve tek tek teşekkür etti.

Havalı-Ateşli Silahlar Türkiye Milli Takımından Önen’e ziyaret

ÇNC Pekin Büyükelçimiz A. Emin Önen Pekin'de düzenlenecek 2019 Havalı-Ateşli Silahlar Dünya Kupasında (ISSF) ülkemizi temsil edecek Türkiye Milli Takımı üyelerini de Büyükelçilikte kabul ederek milli atıcılarımıza başarılar diledi.

Türk-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan'dan Önen’e ziyaret

Büyükelçi Önen ayrıca, Kuşak ve Yol Zirvesi kapsamında Pekin'de bulunan Türk-Çin Dostluk Vakfı Başkanı Hasan Çapan'ı Büyükelçilikte kabul ederek istişarelerde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49