Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

21 Yıl sonra Türkiye’de
 Türkiye'den kaçarak Almanya'ya yerleşen müzik sanatçısı Şehriban'a Kurdi, 21 yıl sonra ilk konserini Batman'da verdi.

1990'lı yıllarda çıkardığı kasetler ile mitinglerde okuduğu Kürtçe türküler nedeniyle yargılanıp hapis cezasına çarptırılmasının ardından Türkiye'den kaçarak Almanya'ya yerleşen müzik sanatçısı Şehriban'a Kurdi, 21 yıl sonra ilk konserini Batman'da verdi.

"YAŞASIN TÜRK - KÜRT KARDEŞLİĞİ"Batman 16 Mayıs Şehir Stadyumu'nda konseri öncesinde konuşan Kurdi, 20 yıldır bu ülke için barış isteyen sanatçılardan biri olduğunu belirterek "Artık bu topraklarda kan dökülsün istemiyoruz. Yaşasın Türk- Kürt kardeşliği" dedi.

"Bundan sonra da hep barış isteyeceğim" diyen Kurdi şöyle konuştu:

"Yaşasın halkların kardeşliği yaşasın birlik beraberlik, yaşasın Türk-Kürt halkı. Bu topraklarda kan dökülmesini istemiyoruz. Birlik berberlik, güzel yaşam ve bu çoşku varken kan dökmeye ne gerek var. Yaşasın halkların kardeşliği, yaşasın barış, yaşasın Kürt-Türk kardeşliği."

Konsere gelen vatandaşlar Kurdi'nin Türkçe ve Kürtçe seslendirdiği şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı konser olaysız sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48