Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

21 İlde KPSS Operasyonu
Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün başlattığı operasyon kapsamında 21 ilde 25 kişi gözaltına alındı.
Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturmada yeni dalga başlatıldı. Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün başlattığı operasyon kapsamında 21 ilde 25 kişi gözaltına alındı.
Daha önce birçok operasyonu önceden duyuran Twitter fenomeni Fuat Avni, bugün (20 Nisan 2015) KPSS operasyonunda yeni bir dalganın gerçekleşeceğini öne sürdü.
Operasyona ilişkin rakam da veren Fuat Avni, 82 kişinin gözaltına alınacağını iddia etti. "Sınava şaibe karıştırma veya soru çalma operasyonları değil bunlar" diyen Fuat Avni, "KPSS'yi şaibeli hale getirip sınavın tamamen kaldırılmasının planlandığını" öne sürdü.
SORUŞTURMA NASIL BAŞLADI?
2010 KPSS kopya soruşturması 10-11 Temmuz 2010'da gerçekleştirilen ve 280 bin kişinin girdiği KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı'nda 350 kişinin tüm soruları doğru cevapladığının ortaya çıkmasıyla başladı.
O dönem soruşturmayı yürüten memur suçlarından sorumlu Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın talimatıyla ÖSYM ve METEKSAN'da aramalar yapıldı. Bilgisayarların kopyalarına el konuldu. Soruşturmada ilk gözaltına alınan Isparta'da çobanlık yapan öğretmen adayı Baki Saçı oldu. Saçı verdiği ifadede, soruların kendisine Ankara'da oturan Berat Koşucu adlı arkadaşı tarafından "Sana bir hediyem var" denilerek e-posta üzerinden gönderildiğini, ancak bilgisayarının arızalı olması nedeniyle buna bakamadığını anlattı. Gözaltına alınan Koşucu sorgusunun ardından serbest bırakıldı.
Soruşturmayı derinleştiren savcılık, ÖSYM çalışanlarının mal varlıkları ile banka hesaplarını mercek altına aldı. Bazı çalışanların hesaplarında yüklü miktarda para giriş çıkışları olduğunu tespit eden savcılık, soruşturmayı 2005-2010 yıllarını kapsayacak şekilde genişletti.
 
ÖSYM PERSONELİ İFADE VERDİ
başvurdu. Sınav sorularının hazırlandığı birimlerde bulunan uzman ekiplere ait bilgisayarlarda internet bağlantısı bulunduğu ve mail trafiğine rastlandığı ifade edilirken, söz konusu bilgisayarlardan veri taşındığı iddiaları kapsamında da 50 kişinin ifadesi alındı.
Soruşturmadan Savcı Şadan Sakınan'ın alınması sonrası Savcı Yücel Erkman TÜBİTAK'tan KPSS soruşturması kapsamında rapor hazırlama talimatı verdi. TÜBİTAK'ın raporu doğrultusunda yeni operasyon kararı alındı.
32 KİŞİ TUTUKLANDI
Geçen ay yapılan operasyonda gözaltına alınan 62 kişiden 32'si 'suç örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak', 'resmi belgede sahtecilik', 'kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık', 'suç delillerini yok etme', 'görevi kötüye kullanma' ve 'yasaklanan bilgileri açıklama ve temin etme' suçlarından tutuklandı.
ESKİ SAVCI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, daha önce soruşturmayı yürüten eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında 'delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiği' gerekçesiyle Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu.
 
HSYK geçen Aralık ayında Sakınan hakkında 'mal varlığında yaşanan ciddi artış' nedeniyle soruşturma izni vermişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48