Öne Çıkanlar Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada İlçe Genelinde Yol Yapım Atağını Sürdürüyor Urfada çalıntı 170 motosiklet ele geçirildi

Bu haber kez okundu.

2023 hedefinde bizimde payımız olmalı
Bir dizi inceleme ve açılışa katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kahvaltıda Şanlıurfa Girişimci ve İşadamları Derneği(ŞUGİAD) üyeleri ile bir araya geldi. Kahvaltı sonrası program Sivil Toplum Kuruluşlarının etkisi ve ŞUGİAD’ın faaliyetlerini anlatan slayt gösterisi ile başladı.
Şehrin kalkınması için mazeret değil, çözüm; kavga değil birliktelik aramak gerektiğini dile getirdi.
2023 hedefinde bizimde payımız olmalı
Şanlıurfa birlikteliğinin örnek teşkil ettiğini aktardı
Tarımdan sanayiye eğitimden spordan sosyal aktivite lerde kentte ciddi düzelmenin olduğunu söyledi.
ŞUGİAD anlamlı bir toplantı yapıyor. ŞUGİAD Şanlıurfa’dan Türkiye’ye Türkiye’den dünyaya bakıyor. Ciddi başarılara imza atıyor. Ülkenin birliği ve dirliği için gösterilen çabalardan dolayı teşekkür ediyorum. Dünyada olup bitenlere bakıldığında çok ümit var gelişmeler olmadığını herkes biliyor. Yüzde 3’ten yüzde 2.4’e çekti. AB’nin binde birlik bir daralma ile karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. Bunun yanı sıra büyüyen ülkelerin geri sayacağı ve Türkiye’nin yüzde 4 büyüyeceği tahmin ediliyor.
 Olup bitenleri dikkate alarak yatırım politikaları hazırlanmalı.
Bazı ülkeler kamu kaynaklarını vatandaşa dağıtarak hareketliliği planladı. O ülkeler daha büyük kriz batağının içine gömüldü. Krizden çıkışı kamu kaynaklarını piyasaya sürmekle yolunu seçti. Türkiye ise çok rasyonel bir yol çizdi. Bir taraftan sosyal politikalarla …
istihdam konusunda 4 yılda 4 milyondan fazla istihdam gerçekleştirdik. Millet güven vermeyen bir siyasetten güven veren bir ortama taşıdı.
Kemal derviş getirildi. 3 yılda olup biteni herkes biliyor. 10 yıl kendi içinden sorun üretmeyen bir ekonomi yoksa güzel bir tablodur. IMF’nin yürüttüğü bir ekonomi vardı. İktidarın  ilk yıllarında yaşandı. Bağımsız bir ülke ile uymayan bir durumla karşı karşıyaydık.
Son yıllarda yaşanan krizlere rağmen Türkiye’de doğru politikaların izlendiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 yılda 4 milyonun üzerinde istihdamın sağlandığını söyledi. Bakan Çelik, “Milletimiz güven vermeyen bir siyasetten istikrarlı bir siyasete geçti. Batan ekonomilerin ortamında, yanı başımızda savaşların olduğu ortamlarda Türkiye başarılarına başarı kattı” ifadelerini kullandı.
Mecliste gelen para ile çıkacak kanun örtüşmüyordu. Bunun için meclis kapanıp açılıyordu. Milletin karakterinde var. İnsanın teşebbüs ruhunu yok ettiği için komünizm yok olup gitti. Bu milletin geçmişi ile bağdaşmadığını herkes biliyordu. Siyasi istikrar sayesinde
Şimdi hamasetten uzak bir ekonomik politikası izleniyor. Doğrular yapıldığı için başarılar elde ediliyor. Uluslar arası tüm toplantılarda takdir ediliyor.
Savaşın olduğu ortamların arasında Türkiye başarılarına başarı katıyor. Bunlar bizim hanemize yazılıyor. Bunları hepimiz yaptık. Bu beraberliğin arkasında ismini bilmediğimiz veya ismini bilip yaptıkları ile
İsimleri bilmediğimiz ülkeler sayıldı. Bu ülkelerde daha önce okullar açıldı. Gitmeyen müteşşebisimiz davet edildi. Yapılması gerekenler doğru bir şekilde yapıldı. Ülke ihracatını 152 milyar dolara çıkardı. Avrupa’da ekonominin gerilediği bir dönemde oluyor. Sizlerle beraber bu ihracatı gerçekleştirdik. İsmi bilinen ve bilinmeyen insanların sayesinde oldu.
Ülkemizde 30 yıldır ayak bağı olan terör meselesinde gelinen noktanın çok doğru olduğu biliniyor. Bu gözyaşı dinmeli, enerjimizi içeride tüketen bu içerdeki hiçbir hedefi olmayan Türkiye demokratikleşiyor, büyüyor ama maalesef gözyaşı akan bir Türkiye’nin bu şekilde yoluna devam etmesi doğru değil. Yüzde 50 oy almış bir iktidar olarak bu kronik sorun konusunda bir irade ortaya koymuş bulunuyoruz. Siz değerli iş adamlarımızın sabırla tavır koyacağına inanıyoruz. Biz Türkiye’nin meselelerine gelip geçici bir durum olarak bakmadık. Seçim arifesinde 30 yıldır canımızı yakıcı soruna karşı tavrımızı ortaya koyduk.
Yeter bu iş bitsin. Bu iş biterken bu işin bitmemesi, bu işi finanse edenler, bu işten nemalananlar bu işten hoşlanmayacaklardır. Ama biz bunlara karşı hazırlıklı olacak şekilde bu terör meselesinin bitmesinden yanayız. Tarih bizi birbirimizden ayırmadı. Çanakkale’den Sarıkamış yemen kimse bizi bölemedi bu gün çıkar grupları mı Türkiye’yi bölecek? Kan kini, kin kanı besledi ve her kan akışında bir kin ortamı oluştu her kin de yeniden kan yaşandı. O halde kan ve kinden uzak barışı ve dostluğu pekiştirecek bir tavır sergilerimiz lazım. Herkese teşekkür ediyoruz ama özellikle barış sembolü olan Şanlıurfa’nın desteğini istiyoruz.  


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49