Öne Çıkanlar urfa Başkan Beyazgül erın sosyal medya bakan

Bu haber kez okundu.

2019 Ulusal TAMP Tatbikatı Başarıyla Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Ankara’dan verdiği alarm ile başlayan tatbikat kapsamında, Şanlıurfa İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyeleri ivedilikle toplantıya çağrıldı. 26 hizmet grubundan müteşekkil İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi, Suriyeli sığınmacıların tahliye edildiği Harran Geçici Barınma Merkezi’nde oluşturulan kriz merkezinde toplanarak senaryoyu icra etti.

Vali Yardımcısı Ufuk Akıl’ın nezaret ettiği tatbikata, kamu kuruluşlarının yanında Kızılay başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları da katıldı. Kadın ve erkeklerden oluşan vatandaşların da rol aldığı tatbikatı, Harran Üniversitesi öğrencileri de izledi.

Senaryo gereği, Kahramanmaraş ilinde 9 Ekim 2019 tarihinde saat 10.00’da büyüklüğü 7,5 olan bir deprem meydana geldi. AFAD Deprem Dairesinden alınan ilk bilgilere göre, Kahramanmaraş merkezli depremden Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Gaziantep illerinin çok etkilendiği, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerinin ise depremden en az etkilenen iller arasında olduğu bildirildi.

Halfeti’de depremden etkilenerek yıkılan iki binada mahsur kalan yaralıları kurtarmaya odaklı tatbikat kapsamında AFAD Koordinasyon Merkezi, vatandaşlardan gelen çağrıları değerlendirdi. Depremle ilgili ilk bilgilerin Vali’ye, AFAD Başkanlığına ve üst makamlara iletilmesinden sonra depremle ilgili periyodik bilgi akışı sağlanarak görevli kuruluşlar belli bir plan dahilinde harekete geçirildi.

Polis ve Jandarma sorumluluk alanlarında ekip araçları ve dronlarla meydana gelen depremin durum tespit çalışmalarının ardından ildeki güvenlik, trafik, arama kurtarma, yangın, sağlık, iş makinaları, doğalgaz, elektrik, su-kanalizasyon, haberleşme, beslenme, barınma, defin, karayolu, psiko-destek, enkaz kaldırma, tarımsal hasar-zarar tespit, nakliye, ekipleri göreve çağrılarak sevkedildi.

Resmi ve özel tüm hastanelerin tam kadro ile göreve çağrıldığı tatbikat kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait mobil seyyar hastane personeliyle birlikte sevk edildi.

Uzun süredir hazırlıkları devam eden TAMP Tatbikatı, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ankara’daki AFAD Başkanlığı ile koordineli yürütülen tatbikatın tüm aşamalarında afet yönetim sistemi, sms, telefon ve telsiz iletişimi ile de desteklendi.

Yangına müdahale ve yaralı kurtarma ile heyelan enkazı kaldırma faaliyetlerinin de icra edildiği tatbikat, sonuç raporlarının sisteme kaydedilmesinin ardından sonra erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48