Öne Çıkanlar Yine Halkın İçinde mıllı bırlık ve kardeslık getirildi boks restore

Bu haber kez okundu.

2018'de Şanlıurfa'da Neler Yaşandı
Mustafa Bayar
2018 yılını geride bıraktığımız bugünde, 2018 yılı içerisinde yaşanan belli başlı olayları sizinle paylaşıp, iz bırakan haberleri tekrar hatırlatmak istedik. 2018 yılı içerisinde yaşanan olumsuz olayların 2019’te yaşanmamasını diler, yeni yılınızı kutlarız.
İşte 2018 yılında Urfa’nın gündemini sarsan haberler.
Gazeteciler 10 Ocağı Birlik İçinde Kutladı
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlediği gecede kentteki ve bölgedeki basın mensuplarını bir araya getirdi.
Düzenlenen geceye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Ali Aslan Bayıl, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Müftüsü İhsan Açık, Medya-İş Sendikası Genel Sekreteri Sezai Ballı, Medya-İş Kadın Komitesi Başkanı Dilek Atceken, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, Siirt Gazeteciler Dayanışma ve Yardımlaşma Deren’i Başkanı Atilla Durak, Batman Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Ercan Atay, Yeni Şırnak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Balık, Kilis Basın Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar, Diyarbakır İletişim Medya Derneği Başkanı Mehmet Dalgıç, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çelik ve kentte görev yapan basın mensupları katıldı.
Hasan Ocakoğlu’nun stand up gösterisiyle başlayan gece dernek faaliyetlerinin içerisinde yer aldığı sinevizyon gösterisiyle devam etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise geceye telefonla bağlanarak gazetecilerin gününü kutladı.
Açılış konuşmalarının ardından Protokola, televizyonlara ve gazetecilere gecenin anısına sahada çalışan gazeteciler tarafından plaket taktim edilirken gece Zekeriya Ünlünün sahne almasıyla son buldu.
Şanlıurfa’da 750 Bin Lira Değerinde Çalıntı Araçlar Yakalandı
Şanlıurfa’da piyasa değeri 750 Bin Lira olan 12 lüks otomobil çalan hırsızlar yakalandı.
Edilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da 12 adet lüks otomobil çalınması üzerine, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı, Ankara’da faaliyet gösteren bir Otomotiv ve Rent a Car şirketine ait olduğu ve bu araçların M.Ş ve S.K isimli şahıslar tarafından kiralandığı, daha sonra Şanlıurfa’da farklı şahıslara devir verilmeden satıldığı, olay gecesi de M.Ş ve S.K isimli şahısların diğer 8 şüpheli ile birlikte Ankara’dan Şanlıurfa’ya gelerek, satılan araçları yedek anahtarları ile çalıp Ankara’ya götürmek isteyen hırsızlık şüphelileri, polisin operasyonu ile 4 araç Birecik Otoban girişinde, 3 adet Kent merkezinde ve 5 araç Diyarbakır yolu çıkışında yapılan ele geçirildi. Polis olayla ilgili M.K.-E.G- A.Ş-M.Ş -O.Ş. -S.M -M.Ş -A.Ş -D.Y ve S.K. gözaltına aldı. 8 kişi işlemlerin ardından serbest bırakılırken Sağlık raporun ardından adliye sevk edilen M.Ş. ve S.K. çıkarılmış olduğu mahkemece Oto Hırsızlığı, Dolandırıcılık ve Güveni Kötüye Kullanma suçları tutuklandı. Ele geçirilen 12 adet lüks araç ise sahiplerine telim edildi.
Aşırı Yağış Nedeniyle Çöken Duvarın Altında Kalan Kadın Öldü
Şanlıurfa'da kerpiç evin enkazı altında kalan 60 yaşındaki Meryem Akçıl hayatını kaybetti.
Olay, Haliliye ilçesine bağlı Tepedibi Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre son bir kaç gündür devam eden etkili olan yağışlar nedeniyle Kerpiç evde tek başına kalan Meryem Akçıl aşırı yağıştan çöken duvarın altında kaldı. Olayın ihbar edilmesi ile olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla duvarın altına çıkarılan yaşlı kadın, sağlık görevlilerince ambulansla Harran üniversitesi Tıp fakültesi hastanesine kaldırıldı. Yaşlı kadın doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Yaşlı kadının cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı
Bakan Fakıbaba İki Husumetli Aileyi Barıştırdı
Şanlıurfa'da yaklaşık 3 ay önce bir kişinin ölümüyle sonuçlanan Köseoülı ve Kaymaz aileleri arasındaki husumet düzenlenen barış yemeği ile sonlandırıldı. Barış yemeğini Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı.
3 Ay önce Haliliye ilçesi Bamyasuyu Mahallesi'nde İddiaya göre, icra takibi yüzünden aralarında husumet bulunan birbirine akraba Kaymaz ve Köseoğlu aileleri bankanın koyduğu icra takibi nedeniyle Avukatlık bürosunda iki grup arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma büro dışına taşıp, sokakta da devam etti. İki ailenin telefonla ulaştığı yakınlarının da gelmesiyle büyüyen tartışmada taraflar birbirine taş ve sopa ile saldırdı, tabanca ateşlendi. Çıkan çatışmada 1 kişi öldü 4 kişi yaralandı.
Köseoğlu ve Kaymaz aileleri arasında başlayan husumet, Bakan Fakıbaba ve kanaat önderlerinin girişimiyle bir düğün salonunda düzenlenen barış yemeği düzenlendi. Barış yemeğine Vali Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri, Kemalettin Yılmaztekin, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti il başkanaı Zeynel Abidin Beyezgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve iki tarafına aileleri katıldı.
Bakan Fakıbaba, , " Allah bu arayı düzeltenlerden razı olsun. Oluyor, bu olaylar, hayat bu. İstemezsek de trafik kazası olur ama bu trafik kazasını kabul etmek ve onların önlemini almak bizim görevimiz. Onun için Allah yine bu barışta emeği olan herkesten razı olsun." dedi.
Yenen yemeğin ardından edilen barış duasıyla iki tarafiki ailenin önde gelenlerinin sarılmasını sağladı.
Urfa'da "En Hızlı Muhabir Koşusu" düzenlendi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Şanlıurfa'da görev yapan gazeteciler "En Hızlı Muhabir Koşusu" düzenlendi.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneğinin iş birliğiyle 11 Nisan Stadyumu'nda "En Hızlı Muhabir Koşusu" düzenlendi.
Kentteki yerel medya kuruluşlarında görev yapan 40 gazeteci, bayrak yerine ellerine mikrofon ile 400 metre mesafeli koşu düzenlendi. 400 metre koşuyu Urfanatik gazetesi birinci, Kanal Urfa Televizyonu ikinci ve Damga gazetesi üçüncü tamamladı.
Ödülleri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, TSYD ve Sabah Gazetesi Şanlıurfa Temsilcisi Mehmet Yıldırım, Büyükşehir Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mithat Nebi Şengöz takdim etti.
Urfa Kalesinde Manzara Seyrederken Hayatını Kaybetti

Şanlıurfa'da tarihi Urfa Kalesi'nde çıkan 26 yaşındaki Halil Dağ, dengesini kaybederek düştü, ağır yaralanan Dağ hayatını kaybetti.

Olay Şanlıurfa kalesinde meydana geldi. İddiaya göre, manzara seyretmek için arkadaşlarıyla tarihi Şanlıurfa Kalesine çıkan Halil Dağ, dengesini kaybetmesi sonucu 20 metrelik boşluktan aşağı düştü. İhbar üzerine gelen sağlık görevlileri, vücudunun değişik bölgelerinde ezilme ve ağır yaralanma olan Dağ'ı, ilk müdahalede bulunduktan sonra ambulansla hastaneye kaldırdı. Ağır yaralı Dağ'ı hastaneye kaldırdı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybeden Dağ, otopsi için Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
Cami Bahçesinde Kesik Bacak Bulundu
Şanlıurfa'da Eyyübiye ilçesindeki Eyüp Peygamber Camii''nin bahçesinde siyah poşetin içerisinde insana ait olduğu belirlenen kesik bacak bulundu.
Olay, Eyüp Peygamber Cami avlusunda bulunan mezarlıkta meydana geldi Edinilen bilgiye göre, Eyüp Peygamber Camisinde sabah namazı kılmaya giden vatandaşlar, avludaki mezarlıkta siyah bir poşet olduğunu görünce şüphelenip caminin güvenlik görevlisine haber verdi. Güvenlik görevlisi poşeti açtığında içerisinde insana ait bir bacak görünce polise haber verdi. Olay yerine giden polis ekipleri, poşeti kontrol ettiklerinde içerisinde insana ait kesik bir bacak olduğu belirledi. Bulunan bacak parçası incelenmek üzere Şanlıurfa Adli Tıp kurumuna gönderilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Şanlıurfa'da Terör Operasyonları , 23 tutuklama
Şanlıurfa’da jandarma tarafından düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ/PDY terör örgütü üyesi 34 şahıstan 23’ü tutuklandı.
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, terör örgütü PYD/PKK, DEAŞ ve Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik ocak ayında farklı tarihlerde operasyonlar düzenlendi.
Operasyonlarda gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ üyesi 18 zanlıdan 13'ü tutuklandı, 1 kişi sınır dışı edildi, 3 kişinin gözaltı işlemleri sürerken, 1 kişi ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Çalışmalar kapsamında, PYD/PKK üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u PYD/PKK terör örgütüne üye olmak, yardım ve yataklık yapmak, sempatizan ve iş birliği yapmak suçlarından tutuklandı.
Bir şüphelinin gözaltı süresi devam ediyor. Diğer zanlı ise adli kontrol hükümleri uygulanarak salıverildi.
Ekiplerin, FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonunda gözaltına alınan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.
Urfalı gazeteciler Trabzon'da
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nin(TGC) “Basın Mensupları Gönül Elçisi” projesi kapsamında Batman, Kilis, Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa ve Gaziantep’ten Trabzon’a gelecen basın mensupları ile Trabzonlu basın mensubları birlikte Türkiye’nin birliği-beraberliği ve kardeşliği ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa'da
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için Şanlıurfa'ya geldi. 11 Nisan salonunda önünde bekleyen vatandaşlara hitap eden Erdoğan, "PYD'nin başı yakalandı. Temennimiz Çekya bunu bize teslim eder. Bunlar ümmeti bölüyorlar, bizim mücadelemiz bunlarla Kürt kardeşlerimizle bir mücadelemiz yok"dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve miting için GAP havalanana indi. Cumhurbaşkanı 11 Nisan kapalı spor solunun önünde halka hitap etti, Erdoğan daha sonra Şanlıurfa AK Parti 6. Olağan İl Kongresine katıldı.
Şanlıurfalı Anneler Afrin Sınırında Mehmetçikle Buluştu
8 Mart Kadınlar günü nedeniyle Şanlıurfalı Anneler zeytin dalı operasyonun destek vermek için Afrin sınırında Mehmetçikle buluştu. Urfalı Anneler sınırda Mehmetçiğe baklava ikram etti.
Eyyübiye Belediyesi Kadın Destek Merkezindeki kadınlar, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında, Afrin’de Zeytin Dalı Harekâtını yürüten Mehmetçik'le bir araya gelerek baklava ikram etti.
Urfa'da 38 Çift, Sevgililer Günü'nde Evlendi
Şanlıurfa'da Sevgililer Günü'nü özel ve unutulmaz kılmak için 38 çiftçi 14 Şubat'ta nikah masasına oturarak 'Evet' dedi.
14 Şubat Sevgililer Günü'nde nikah kıymak isteyen çiftler Şanlıurfa'nın Haliliye Belediyesi nikah dairesine başvurdu. Belediyeye başvuran çiftler, görevliler tarafından nikahları kıyılarak evlilik cüzdanları ise geline teslim edildi. 14 Şubat'ta nikah masasına oturan çiftler, unutulmaz bir tarih olması için bugünü beklediklerini ifade etti. çiftler, nikah memurunun huzurunda Sevgililer Günü'nde çifte mutluluk yaşadı. Çiftlerden 66 yaşındaki Ramazan Ataş ile evlenen 56 yaşındaki Şemse Aslan imza yerine nikah kütüğüne şahitlerin huzurunda parmak bastı.
Urfalı Şehit Arapça Ağıtlarla Uğurlandı
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Er Ali Aydar Harran'ın Demirli Mahallesinde Arapça ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Gürbulak Sınır Kapısı yakınlarındaki dün Şehit Piyade Er Haşim Türkoğlu Karakolu'nda görevli güvenlik güçleri, sınır devriyesi yaparken bir grup PKK'lı terörist ile sıcak temas sağladı. Çıkan çatışmada bir er ile bir uzman çavuş yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesine kaldırıldı. Şanlıurfalı Yaralı Piyade Onbaşı Ali Aydar buradaki müdahaleye rağmen kurtarılamadı, Şehit oldu.
Hakim Ve Savcılar Basınla Dostluk Maçında Buluştu
Hakim ve savcılarla zaman zaman mahkemelerde, olaylarda veya haberlerde karşılaşan gazeteciler, bu kez dostluk maçında bir araya geldi.
Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği ve Şanlıurfa Adliyesi'nde görevli hakim ve savcılarla yapılan dostluk maçı keyifli anlara sahne oldu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ndeki halı sahada oynanan maç öncesi Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ve kentteki yerel, ulusal ve televizyonlarda görev yapan basın mensuplarıyla sohbet ederek başarılar diledi. Her iki takım oyuncularının bir araya gelerek toplu hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından karşılaşma başladı.
Gazeteciler Halay Çekip, Horon Tepti
İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında Karadeniz bölgesinden Şanlıurfa'ya gelen gazeteciler sıra gecesinde halay çekip horon oynadı.
Güneydoğu Anadolu İllerinden bölgenin gazeteciler cemiyeti başkanları ve basın mensupları 9-12 Şubat tarihlerinde Trabzon ve Rize’deki gazetecilerle buluşmuş, şehirlerin kültürel, tarihi ve turistik yerlerini gezmişti. Projenin ikinci ayağında ise Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Artvin Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Giresun Gazeteciler Cemiyet Başkanı, Rize Gazeteciler Cemiyet Başkanı, ve gazeteciler Güneydoğu Anadolu Bölgesine gezi düzenledi. Gazetecilerin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki ilk durağı Şanlıurfa oldu. Karadenizli gazeteciler sıra gecesinde halay çekip horon oynadı.
Şanlıurfa'da Feci Kaza, 2 Ölü, 1 Yaralı
Şanlıurfa- Gaziantep otoyolunda iki tır çarpıştı, kazada 2 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza, Şanlıurfa-Gaziantep Otoyolu'nun 5. kilometresinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aynı istikamete doğru seyir halindeki Durmuş Ali Ö. yönetimindeki 80 DV 193 gübre yüklü tır ile sürücüsünün ismi henüz öğrenilmeyen portakal yüklü 07 MOS 72 plakalı tır çarpıştı çarpıştıktan sonra tır şarampole devrildi. Kazanın haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Sağlık ekipler, 07 MOS 72 plakalı tırda bulunan Mehmet Ö.ve Bülent E.nin öldüğünü belirledi. Cesetler, uzun süren çalışmaların ardından araçtan çıkarıldı. Kazada yaralanan ALİ Ö. Ambulans ile Mehmet Akif İnan eğitim ve araştırma hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11 Nisan Heyecanı Kortej Yürüyüşü İle Devam Etti
Şanlıurfa-11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98'nci yıldönümü etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından kortej yürüyüşü düzenlendi. Kortej yürüyüş de atlı gruplar yer aldı.
Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümünde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen kortej yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş Ulu Cami'den başladı. Öğrenciler dev Türk Bayrakları taşırken, gaziler de kortej yürüyüşündeki yerini aldı, Oldukça coşkulu devam eden yürüyüş Hamerat çarsısında sona erdi. Yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Tugay komutanı Tuğ.General İsmail Hakkı Köseali, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, jandarma komutanı Albay Nuri Öztürk, Milletvekili M.Ali Cevheri, Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipoğlu STK Temsilcileri, Şehit yakınları, Gaziler ile yerli yabancı binlerce vatandaş katıldı.
Yürüyüşe önden ve arkadan polis ekipleri eşlik etti. Mehter takımının öncülük ettiği kortejde dev Türk Bayrağı taşıyan gençler, dönemin yöresel kıyafetlerini giyenler ve atlı grup yer aldı.
Hamerat çarşısında kadar devam eden kortej yürüyüşünün ardından Büyükşehir sıra gecesi ekibi tarafından kısa bir konser verildi , Hatay mehteran takım ile halk oyunları gösterisi sunuldu.
Urfa'ya 23 Nisanı İçin 10 Ülke ve 7 İlden Öğrenci Geldi
Şanlıurfa’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mekodonya, Suriye, Bosna Hersek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 7 ilden gelen öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi önünde çeşitli programlar düzenlendi. 23 Nisan’ın çocuk bayramı olması dolayısı ile yapılan programa öğrencilerin yoğunluğu oldukça fazla oldu. 23 Nisan kutlamaları için 10 ülke ve 7 ilden öğrenci Şanlıurfa'ya geldi.
Emine Erdoğan Urfa'da
Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa'ya geldi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 3. Yerel Tohum Buluşmaları etkinliğine katılmak için Şanlıurfa'ya gelen Emine Erdoğan'ı GAP havaalanında Vali Abdullah Erin, BŞB Nihat Çiftçi, Ak Parti il Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül karşıladılar. Erdoğan, Havaalanından Akçakale yolu üzerinde bulunan Koruklu tarım eğitim tesislerine geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba eşlik etti., Emine Erdoğan ve Bakan Fakıbaba Koruklu Mahallesi Talat Demirören Araştırma İstasyonunda yapılacak olan 3. Yerel Tohum Buluşma etkinliklerini katıldı.
Kaza geçiren AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Aday Adayı Kaymaz Hayatını Kaybetti
Şanlıurfa'da geçtiğimiz gün kazada yaralanan AK Parti milletvekili Aday adayı Hülya Kaymaz'ın hayatını kaybetti
.Kaza Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa - Diyarbakır yolu 15 Temmuz şehitler alt geçitte meydana geldi. Beşir Y.'nin kullandığı 34 AN 2237 plakalı otomobil ile Hülya Kaymaz'ın kullandığı 63 B 7127 plakalı cip çarpıştı. Kazada her iki araçta bulunan 2 kişi yaralandı. Kazada ağır yaralanan AK Parti milletvekili Aday adayı Hülya Kaymaz ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir haftadır yoğun bakımda tedavi gören AK Parti milletvekili Aday adayı Hülya Kaymaz'ın hayatını kaybetti.
Birecik'te Sel Hasarı 500 Bin TL
Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmurun ardından gelen sel nedeniyle 50 ev sular altında kaldı, 13 araç ise zarar gördü.
Dün gece Birecik İlçesinde etkili olan ve yarım saat süren yağış, sağanağa dönüştü. İlçede bir çok mahalle sağanak yağışla birlikte bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Taşkında suda sürüklenen bir çok araç zarar gördü.
Birecik'te dün gece etkili olan sağanak, günlük hayatı olumsuz etkiledi. Şiddetli yağmur nedeniyle Sancak ve Saha mahallelerindeki çok sayıda ev ile iş yerini su bastı. Sağanak sonucu oluşan sel sularında sürüklenen park halindeki 13 araçta hasar meydana geldi. Kaldırım taşlarının söküldüğü şiddetli yağışın ardından Birecikliler, ev ve iş yerlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı.
Şanlıurfa’da Bir Aile Yok Oldu, 7 Ölü
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde geçtiğimiz günlerde, otomobilin selin oluşturduğu su dolu çukura devrildiği kazada ağır yaralanan Vedat İrgin ve Erkan İrgin den son Nuran İrgin’de yaşamını yitirdi. 3 kardeşin ölümünden ailenin komplesi yok oldu.
Geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde Viranşehir- Şanlıurfa karayolundaki Dağyanı mevkiinde Vedat İrgin, yönetimindeki 16 F 9996 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu araç kontrolden çıkarak yağmur sularının oluşturduğu gölete uçmuştu. Kaza sonrasında araçta bulunan Ayşe Mehmet İrgin çifti ile çocukları Ali ve Remziye İrgin olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay yerinde yaralanan Nuran İrgin, sürücü Vedat İrgin ve Erkan İrgin ağır ise ağır yaralanmış olup kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştı. Sağlık durumları oldukça kritik olan 3 kardeşten Vedat İrgin ve Erkan İrgin geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybettiler. Bugün ise yine acı haber geldi, 7 kişiden geride kalan Nuran İrgin’de bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti, kaza geçiren 7 kişilik ailenin bütün fertleri hayatını kaybetmiş oldu.
24 Haziran Şanlıurfa Yeni Milletvekilleri
24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Şanlıurfa'da meclise girmeyi hak eden 14 milletvekilleri şöyle:
AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri: Ahmet Eşref Fakıbaba, Mehmet Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Zemzem Gülender Açanal, Mehmet Ali Cevheri, İbrahim Halil Yıldız, Halil Özşavlı, Ahmet Akay
HDP Şanlıurfa milletvekililer: Nimetullah Erdoğmuş, Ayşe Sürücü, Nusrettin Maçin, Ömer Öcalan
MHP Şanlıurfa milletvekili:1 İbrahim Özyavuz
CHP Şanlıurfa milletvekili: Aziz Aydınlık

Cumhurbaşkanlığı Seçiminde Harran Rekor Kırdı

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem milletvekili seçimleri yapıldı. 24 Haziranda yapılan seçimlerde Harran Ovası yine bir rekora imza attı. Harran Cumhurbaşkanlığı seçiminde %96,08 oy oranı ile Türkiye’de rekor kırdı.
Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekili seçimleri yapıldı. Herkesin büyük bir merakla beklediği ve seçimin Türkiye’de geçeceği yeni yönetim sistemini de büyük ölçüde etkiliyordu. Başkanlık seçiminden önce yapılacak son seçim olan 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı sistemi Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan halkoylamasında rekor kıran Harran Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği %96’lık oy ile Türkiye’de yine rekor kırdı.
Şanlıurfa’da 1 milyon 70 bin seçmen sandık başına gitti. Harran ilçesinde ise 35 bin 239 kişi sandık başına giderek oy kullandılar. Şanlıurfa genelinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’a %64.77 oranında oy alırken AK Parti ise %42.49 oranında oy aldı. Ne kadar milletvekili seçimlerinde düşüşler yaşansa da Cumhurbaşkanlığında Şanlıurfalılar yine seçimini Erdoğan’dan yana kullandı. Harran Ovası yine tarafını Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana kullanarak, %96,08 oranı ile Türkiye’de rekora imza attı.
Urfa'da Kadın Cinayeti
Şanlıurfa'nın Karakörpü ilçesinde kadın kocası tarafından öldürüldü
Olay, Karakörpü İlçesine bağlı Akbayır Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre geçe geç saatlerde henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı 4 çocuk Annesi 37 yaşındaki Z.S.şizofren olduğu iddia edilen kocası 45 yaşındaki A. R. S. arasında tartışma çıktı, tartışma kavgaya dönüştü, tartışma sırasından A.R. S. eşini bıçakladı. Kadın aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden Z. S.cansız bedeni otopsi yapılamak üzere adli tıp kurumuna kaldırıldı. Eş tarafından öldürülen kadın yapılan otopside işlemlerinin ardından cenazesi yakınlarına teslim edildi. Eşini öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan A.R. S.r ise tutuklandı.
Urfa Bayramda Şehidini Uğurladı
Hakkari'de PKK'lı teröristler tarafından üs bölgesine düzenlenen hain saldırıda terhisine 1 ay kala şehit olan Topçu Onbaşı Abdülselam Halat Bayramın ilk gününde son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, Irak sınırındaki Zengil Tepe üs bölgesine, PKK'lı teröristler tarafından güdümlü füzeyle düzenlenen saldırıda asker Topçu Onbaşı Abdülselam Halat şehit oldu.
Hakkari'de şehit olan Topçu Onbaşı Abdülselam Halat'ın cenazesi, dün Şanlıurfa GAP Havalimanı'ndan kortej eşliğinde Mehmet Akif İnan Eğitim ve araştırma hastane morguna konuldu. Şehit Abdülselma Halat'ın naaşı Yeni Aile Mezarlığı'na getirildi. Yeni Aile Mezarlığı'nda bulunan Yeni Mahalle Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Cenazesine Başbakan Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Levent Gök, Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin, Şanlıurfa Valisi Abdulla Erin, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe belediye başkanları, askeri yetkililer, şehidin ailesi, yakınları katıldı.
Suruç'ta Seçim Kampanyasında Kan Döküldü: 4 Ölü, 8 Yaralı
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde iki grup arasında silahlı kavga meydana geldi, Silahlı kavgada Milletvekili Halil Yıldız'ın ağabeyinde olduğu 4 kişi öldü, 8 kişi yaralandı.
Edilen bilgilere göre, Suruç ilçesi Dikili Mahallesi bir milyoncular Çarşısı'nda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Yıldız esnaf ziyareti yaparken belirsiz kişiler ile vekil yakınları arasında sözlü tartışma yaşandı. Tartışma yerini kavgaya bırakınca silah ve bıçaklar kullandığı kavgada Yıldız'ın kardeşinin de aralarında bulunduğu 9 kişi yaralandı. Olayın haber verilmesi ile olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Yaralılar Suruç devlet hastanesi Balıklıgöl ve Mehmet Akif İnan eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı, Burada müdahale edilen yaralılardan milletvekili Yıldız'ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız ile aynı aileden olan Esved Şenyaşar, Fadıl Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar kurtarılamadı.Polis, olay yerinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Şanlıurfa 15 Temmuz Şehitlerini Andı
Şanlıurfa’da 15 Temmuz darbe girişiminin İkinci yıldönümünde Şanlıurfalı şehitler kabirleri başında anılmasıyla başladı.
15 Temmuz Şehitlerini anma, Demokrasi ve Milli birlik günü etkinlikleri Tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa’da başladı. Hain FETÖ darbe girişiminin ikinci yıl dönümü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Urfa'da 15 Temmuz Şehitlerini anma kapsamında birçok etkinlikler düzenleniyor.
Şanlıurfa'da Kavurucu Sıcaklar, Boğulma Vakalarını Arttırdı
Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa 2018 yılının en sıcak günlerini yaşarken termometreler güneşte 61 dereceyi gösterdi. Havaların ısınmasıyla birlikte boğulma vakaları da artmaya başladı... Şanlıurfa'da Pazar günü sulama kanalları ve göllere giren 6 kişi yaşamını yitirdi. Son iki ayda Kent genelinde 21 kişi kanal ve gölette hayatını kayıp etti.
Her yıl yaz aylarında onlarca Şanlıurfalı sulama kanallarında serinlemek amacıyla neredeyse ölüme kulaç atıyor. Şanlıurfa'da Bir günde üç kişi, geçen ayda 6 kişi, 40 günde 9 kişi sulama kanallarında can verdi.
Sanatçı Perwer’in 94 Yaşındaki Babası Vefat Etti
Sanatçı Şivan Perwer'in Şanlıurfa'da yaşayan 94 yaşındaki babası Yunus Akgün vefat etti.
Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Kayaklı köyünde yaşayan Sanatçı Şivan Perwer'in babası Yunus 94 yaşında vefat etti. Vefat eden Akgün’ün cenazesi Viranşehir devlet hastanesi morguna götürüldü. Cenazenin ilçeye bağlı Kayalı kırsal Mahallesinde defnedileceği öğrenildi.
Urfa'da 2 Kız Kardeş Sulama Kanalında Boğuldu
Şanlıurfa’nın Bozova İlçesinde sulama kanalına düşen Tarım işçisi 2 kız kardeş, boğularak hayatını kaybetti.
Olay, Şanlıurfa'nın Bozova İlçesine bağlı Arıkök Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Arıkök Mahallesi yakınlarında Suriye uyruklu tarım işçisi olarak çalışan 10 yaşındaki Kefa İ. kanalından kova ile su çekerken dengesini kaybetmesi sonucu kanala düştü. Kız kardeşinin kanala düştüğünü fark eden 16 yaşındaki Aycan A. ise onu kurtarmak isterken iki kardeş birden akıntıya kapıldılar 2 kardeş, kısa süre sonra gözden kayboldu. Olayın haber verilmesi ile olay yerine su altı polisi ve sağlık ekibi sevk edildi. Yapılan aramada 2 kız kardeş Kefa İ.ve Aycan İ.’nin cansız bedenine ulaşıldı. Kızların cansız bedenleri, otopsi yapılmak üzere Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna götürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Vicdansızlar Polisi Görünce Aşağı Attılar
Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesinde yüzleri puşi ile kapatan 2 kişi 10 yaşındaki Berber çırağı 7. sınıf öğrencisi İsa Bayat'ı ağzını kapatarak motosikletle kaçırdılar .
Olay Akçakale ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, İlçede berber çırağı olan 10 yaşındaki 7 . sınıf öğrencisi İsa Bayat işe giderken motosikletli yüzleri puşi kapatan 2 kişi tarafından kaçırıldı. Şanlıurfa istikametine giden doğru seyir eden gaspçılar kavşakta Polis kontrol noktasını görünce çocuğu hareket halindeki motosikletten atarak kayıplara karıştılar. Çevredeki vatandaşlar tarafından hastaneye kaldırılan İsa Bayat tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis geniş çaplı soruşturma başlattı.
Hülya Koçyiğit İsot Çıkartıp, Çiğköfte Yoğurdu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince ikincisi düzenlenen İsot Festivali kapsamında ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, İsot Çıkartıp çiğköfte yoğurdu.
Şanlıurfa’da isot festivali etkinlikleri devam ediyor. İlkinin tarlada hasat ile başlanan isot festivali etkinliği tarladan sofraya serüveni ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı Hamarat Eller Çarsında farklı etkinliklerle festival devam etti. Festival kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit Hamarat Eller Çarşısında ilk önce festivalin simgesi olan isotu çıkartarak, kurutulan isotları da pul biber olması için dövdü. Ardından Şanlıurfa’nın vazgeçilmezi olan çiğköfteyi yoğuran Hülya Koçyiğit çevredekilerin de yoğun ilgisi ile karşılaştı. İsot ve biber salçası yapımına da katılan Koçyiğit, evlenecek bir çifte de çiğ köfte ikram edip fotoğraf çektirdi.
Şanlıurfa'da Taksi İle Otomobil Çarpıştı, Baba Ve 2 Oğlu Öldü
Şanlıurfa- Diyarbakır yolunda taksi ile otomobilin çarpıştı kazada baba ve 2 oğlu hayatını kaybetti.
Kaza, Şanlıurfa-Diyarbakır yolunun Kabahaydar Kavşağı mevkisinde meydana geldi. Edilen bilgilere göre Sürücüsü henüz öğrenilmeyen 33 DZY 42 plakalı otomobil ile hac ziyaretinden dönen İbrahim Halil Karaman yönetimindeki 63 T 0260 plakalı ticari taksi çarpıştı. Kazada baba Mehmet Emin ile oğlu Reşit ve Ömer Kahraman ağır yaralandı. Sürücülerin haber vermesi ile olay yerine sağlık ekibi sevk edildi. Ağır Yaralan baba Mehmet Emin ile oğlu Reşit ve Ömer Kahraman Ambulans ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı burada yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şanlıurfa Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırılan cenazeler işlemlerinin ardından ailelerine teslim edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Şanlıurfa'da Ölen İki Kardeşin Cenazeleri Ağıtlarla Uğurlandı
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Osmanlı Mahallesinde iki grup arasında çıkan kavgada ölen 2 kardeşin cesedi adli tıp kurumunda yapılan otopsinin ardından yakılan ağıtlarla ailelerine teslim edildi.
Edinilen bilgiye göre olay Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Osmanlı Mahallesinde yaşandı. Komşu iki gurup arasında iddialara göre çocuklar yüzünden meydana gelen tartışma yerini silahlı kavgaya bıraktı. Kavgada aynı kardeş olan Mesut Dağ ile Mahmut Dağ hayatını kaybederken Murat ve Müslüm Dağ yaralandı. Yaralananlar olay yerine çağrılan ambulanslarla Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Olayla ilgili emniyet güçleri yoğun güvenlik ünlemleri alırken olayın yaşandığı mahallede geç saatlerde ufak çaplı olaylar yaşandı.
Şanlıurfa’da Fuhuş Operasyonu! 15 Kişi Tutuklandı
Şanlıurfa'da günlük kiralanan evlere yönelik düzenlenen operasyonda, 'fuhuş yapmak ve fuhşa aracılık' suçlamalarıyla gözaltına alınan 16 kişiden 15'i tutuklandı.
Edilen bilgilere göre,geçtiğimiz gün Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğince Şanlıurfa ve Muğla illerinde 16 Ekim'de eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında “Fuhuşa teşvik”, “Aracılık ve Yer temini etmek” suçlarını işledikleri kaydedilen 16 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 şüpheliden 15'i çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Urfa'da Feci Kaza, Hamile Kadının 5 Aylık Bebeği İle 1'i Çocuk 3 Ölü, 1 Yaralı
Şanlıurfa Akçakale yolu üzerinde Otomobil ile tır çarpıştı. Kazada Hamile Kadının karnındaki 5 aylık bebek ile 1'i çocuk 3 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza Şanlıurfa - Akçakale karakolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa’dan Akçakale’ye seyir halindeki Mustafa Demir İdaresindeki 63 ZB 677 plakalı otomobil kavşağı dönen 63 AAL 159 plakalı Tır ile çarpıştı. Yaşanan kazada otomobil içerisinde bulunan 1'i çocuk 4 kişi yaralandı. Kazanın haber verilmesi olay yerine sağlık ekibi ve itfaiye sevk edildi. Yaralılar, olay yerinde çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan sürücü 40 yaşındaki Mustafa Demir, 1,5 yaşındaki Bekir Demir ile hamile yengesi Emine Demir'in karnındaki 5 aylık bebek yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtulmayarak hayatını kaybetti. Kaza sonrası trafik, polis tarafından kontrolü bir şekilde sağlanırken, hurdaya dönen aracın çekici ile taşınmasının ardından yol tekrar trafiğe açıldı. İtfaiye ekipleri ise olası bir yangına karşı olay yerinde güvenlik önlemi alarak hazır bulundu. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İkinci Suruç Nar Festivaline Yapıldı
Suruç Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenecek NARFEST Nar Festivali kortej yürüyüşüyle başladı. Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı festival, vatandaşlardan tam not aldı.
Suruç Belediyesi ve Kaymakamlığı tarafından ilki geçen yıl ilki düzenlenen Suruç Nar Festivali’nin 2’ncisi ise yoğun katılım ile başladı. Festivale Suruç Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz başta AK Parti Milletvekili ve MKYK üyesi İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç, Şehit Aileler dernek başkanı Mehmet Yavuz, olmak üzere çok sayıda sivil toplum örgütü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Festival Binlerce kişinin katılımıyla Suruç narı hasadıyla başlayan festival kapsamında daha sonra ilçe girişinden Suruç Belediyesine kadar yürüyüş gerçekleştirildi. Atların da yer aldığı yürüyüşte yöresel kıyafetli kadınlar hasatta toplanan narları sepetlerle taşıdı. Yürüyüş sonunda katılımcılara yöreye özgü yemekler ikram edildi.
Urfa'da Bin 345 Çölyak Hastasına Sıcak Ekmek
Şanlıurfa'da, Haliliye Belediyesi tarafından günlük 4 bin glütensiz ekmek üretim kapasiteli fırın artık günlük olarak ekmek üretimine başladı. Kentte bulunan Bin 345 çölyak hastası sıcak ekmekten faydalanacak
Haliliye ilçesi Sırın Mahallesi'nde hizmet vermeye başlayan 4 bin ekmek kapasiteli çölyak ekmek fırınında üretilen ekmekler artık günlük olarak dağıtılmaya başlandı. Haliliye Belediyesince kurulan bölgenin ilk glütensiz ekmek fırını sayesinde çölyak hastaları, tükettikleri ekmeğe daha kolay ulaşabilecek
Urfa’da Silahlı Kavga, 2 Ölü, 3 Yaralı
Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesine bağlı İkiağız mahallesinde husumetli akraba aileler arasında çıkan kavgada 2 kişi hayatının kaybetti. 3 Kişide yaralandı.
Edinilen bilgiye göre Olay, akşam saatlerinde, Haliliye ilçesine bağlı İkiağız Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre daha önce aralarında husumet bulunan iki aile arasında çıkan tartışma taşlı, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Çıkan Kavgada 3 kişi yaralandı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Şanlıufa'da çeşitli hastanelere kaldırıldı. Harran Tıp Fakültesi hastanesine kaldırılan İbrahim B. ve köy korucusu İbrahim Doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.
Büyükşehir Adayı Beyazgül, Oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Zeynel Abidin Beyazgül, ilk açıklama geldi.
Şanlıurfa'ya hizmet edeceğini belirten Beyazgül: " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühüyle AK Parti ’mizin Şanlıurfa Belediye Başkanı Adayı olmam uygun görülmüştür. Siz değerli hemşehrilerimin destekleriyle inşallah Peygamberler Şehri Şanlıurfa'mıza hizmet etme bahtiyarlığına erişeceğim. Başta adaylığımı uygun gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Yerel Yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki’ye, AK Parti Şanlıurfa Başkanımız Bahattin Yıldız'a ve tüm teşkilatımıza teşekkür ediyor, Rabbim’den verilen bu görevi hakkıyla yapabilme gücünü vermesini niyâz ediyorum. Tüm hemşehrilerime saygı ve sevgilerimi sunuyor, dualarını bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49