Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

2017 Umre Fiyatları Listesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla alınan dolar üzerinden ücretlendirme yapılmaması kararı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından da olumlu görüldü. Geçtiğimiz yıllarda dolar üzerinden yapılan Umre fiyatlandırması, 2017 yılında TL bazında tahsil edilmeye başlanacak.
KONAKLAMA VE YEMEK ÜCRETİ RİYAL ÜZERİNDEN ÖDENECEK
Her yıl yaklaşık 70 bin kişinin hac ibadeti, 400 bin kişinin de umre ziyareti yaptığı (110 bin kişi Diyanet ile gidiyor) organizasyonların yüzde 97'sinde döviz ile ödeme yapılıyor. Bu harcamalar "ulaşım, konaklama ve yemek" olarak ele alınıyor.
"ULAŞIM DA TL ÜZERİNDEN OLSUN"
Edinilen bilgiye göre Diyanet yetkilileri, Türk Hava Yolları ile görüşme yaparak ulaşımın da lira üzerinden olmasını önerdi. Ancak konu henüz netleşmedi. Konaklama ve yemek ise Suudi Arabistan'a Riyal üzerinden ödenecek. Ancak doların gün geçtikçe yükselmesi ödemede açıklarını da beraberinde getirecek. Bu konuda ortaya çıkabilecek açığın Diyanet İşleri Başkanlığı'nca kapatılması planlanıyor.
Hac fiyatları geçtiğimiz yıl normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise en düşük 6 bin 800 dolar; umre fiyatları da yaklaşık iki bin dolar olarak belirlenmişti. Kabe'ye yakınlık, müstakil lüks A sınıfı odalarının fiyatları ise daha yüksek olarak açıklanmıştı. Hacı adayları, ücretlerini üç taksit halinde de ödeyebiliyordu. Diyanet yeni umre fiyatlarının Türk Lirası olarak açıklanması için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48