Öne Çıkanlar sosyal medya sergı Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi

Bu haber kez okundu.

 2 Tır Yardım Malzemesi Gönderiyoruz
Şanlıurfa STK İnsani Yardım Platformu Başkanı Gerem:- "Bugün itibariyle 94'üncü tırımızı Suriye için göndermiş bulunuyoruz.
 
 Şanlıurfa Belediyesi itfaiye müdürlüğünde toplanan malzemeler ,AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman ve STK İnsani yardım platformu yönetimi gözetiminde gönderildi.
 
Mv.Yahya Akman ,”Suriye'ye gönderilen insani yardımlara ilişkin, "Ülke genelinde duyarlılığın gün geçtikçe azalması neticesi Suriye'ye giden yardımlarda da azalmalar meydana geldi. Suriye'deki rejime bazı ülkelerin destek vermesi sonucu ülkedeki iç karışıklıkların daha da uzun sürüyor.
 
Dünya ülkelerinin Suriye konusunda duyarsız kaldığını ifade eden Akman, ülkedeki mağdur ve mazlum halkın ihtiyaçlarının karşılanmasının ise Türkiye halkına düştüğünü söyledi.
 
Kentimizdeki sivil toplum kuruluşlarının yaptığı bu çalışmanın her türlü takdiri hak ettiğini ifade etmek istiyorum. Onlarca TIR’ı dolu dolu oradaki kardeşlerimize göndermeye devam ediyorlar. İnşallah önümüzdeki günlerde İstanbul'dan gelmesini planladığımız ciddi yardımları da Suriye'ye ulaştıracağız."dedi.
 
İl genelindeki stantlarda ve diğer illerde toplanan gıda, ilaç, oyuncak ve giysiden oluşan malzemeler, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoya ulaştırılıyor. Burada gönüllülerce kolilere ayrılıyor.
 
 2 TIR YARDIM MALZEMESİ GÖNDERİYORUZ
 
 Platform Başkanı Osman Gerem de yaklaşık 8 aydır mazlum Suriye halkına yardım gönderdiklerini dile getirdi.
 
Sınır ötesindeki yardımların yanı sıra kentte çadır kentlerin dışında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli ihtiyaç sahiplerine de destek olduklarını vurgulayan Gerem, şöyle devam etti:
 
"Şehir merkezinde ikamet eden yaklaşık 3 bin aileye de insani yardım yaptık. Ankara ve İstanbul'da ramazan öncesi yardım toplamaya çalıştık. Bugün çoğunluğu Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın katkısıyla gönderilen yardımları buradan transfer edeceğiz. Bugün itibariyle 94'üncü tırımızı Suriye için göndermiş oluyoruz. Bu yardımlarımızı ulaştırmamıza ciddi oranda katkı sağlayan Şanlıurfalı hayırseverlere teşekkür ediyoruz."
 
Törenin ardından iki tır yardım malzemesi daha Suriye'ye gönderildi. Yardımların, Akçakale ve Karkamış sınır kapılarından geçirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49