Öne Çıkanlar Şanlıurfaspor Nazili Belediyespor Suriyelilerin Girişimciliğe Teşviki İçin Düğmeye Basıyor muzaffer patates hasad

Bu haber kez okundu.

2 Milyon Ağaç Ve Bitki Toprakla Buluşacak
'Daha Yeşil bir Şanlıurfa' için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi 'Sizin de Bir Dikili Ağacınız Olsun' kampanyası başlattı. Kampanya çerçevesinde 2018 Mayıs sonuna kadar 2 milyon ağaç ve bitki toprakla buluşturulacak. GAP Vadisi 2. Etap projesi alanında başlatılan kampanya çalışmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Çiftçi, çukur kazılan alana ağaç dikerek can suyu verdi. Kampanyanın ilk ağaç dikim törenine katılan Başkan Çiftçi, diktiği ağaca can suyu vererek kampanyanın startını verdi. 'Sizin de Dikili Bir Ağacınız Olsun' ağaçlandırma kampanyası kapsamında; Çınar, Erguvan, Oya, Dut, Nar, Defne, Akasya, Palmiye, Lale ağacı, Zeytin, Mavi Selvi, Çam, Pramit nazı ile Alev çalısı gibi 2 milyon ağaç ve bitki örtüsü toprakla buluşacak.

2 MİLYON AĞAÇ VE BİTKİ TOPRAKLA BULUŞACAK

Şanlıurfa'da ilk kez büyük bir kampanya kapsamında parklar ve şehir ormanında ağaçlandırma ve bitki örtüsü dikmek için önemli bir çalışma yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, amaçlarının 2 milyon ağaç ve bitkiyi toprakla buluşturmak olduğunu söyledi. Başkan Çiftçi "Bu yıl Şanlıurfa'da güzel bir kampanyanın startını veriyoruz. Şanlıurfa'mız iklimsel olarak kurak bir kuşaktadır onun için hızlı bir şekilde ağaçlandırmaya ihtiyacı var. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin kadroları olarak orta refüj, parklar ve şehir ormanlarımız öncelikli olmak üzere yine yapmış olduğumuz mesire alanlarında kampanyamızı başlatıyoruz. Ağaçlandırma sezonu başladı ve bu gün itibariyle kampanya çalışmamıza başlıyoruz. Şanlıurfa'mızın nüfusu 1 milyon 942 bin ve bizde 2 milyon ağaç ve bitki örtüsü hedefiyle ağaçlandırma çalışması yapıyoruz. Ağaçlandırma çalışmamız 2018 mayıs sonuna kadar devam edecektir. Şehrimizi seviyoruz ve inancımız şudur 'Eğer yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi muhakkak suretle elinizdeki ağacı dikiniz' bu topraklara sevdalı bir kadroyuz. Şanlıurfa'ya yepyeni bir vizyon kazandıran GAP Vadisi 2. etabı bitireceğiz ve ardından GAP Vadisi 3. etap ile devam edeceğiz. GAP Vadisi etaplarının ağaçlandırmasını tamamlayacağız ve Şanlıurfa'nın nefes alabileceği ve Şanlıurfa'ya hayat verebilecek Halil-ür Rahman Şehir Ormanını da Ağaçlandıracağız" dedi.

İLÇELERDE TAMAMLANAN PARKLARDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

Şanlıurfa'nın bir çok ilçesinde park yapımının tamamlandığını ve kampanya kapsamında ağaçlandırma çalışmasına başlayacaklarını ifade eden Başkan Çiftçi, "Sadece merkezde değil ilçelerimizde hazır olan parklarımız var Suruç ilçesinde 4 parkımız hazır ve arkadaşlarımız bu parkların ağaçlandırması ve bitkilendirmesini yapacaklar. Halfeti'de şehir parkımız hazır ve onun ağaçlandırmasını sağlayacağız. Eyyübiye ilçemizde 106 dönümlük mesire alanımız hazır ve onun ağaçlandırması sağlanacak. Akçakale, Ceylanpınar, Viranşehir ilçemizde orta refüjlerde çalışmalar yapılacak. İnşallah sezon sonunda da ihalesini yapmış olduğumuz ve başladığımız Siverek Selimpınar'da yapacağımız parkında bu kampanyanın sonunda ağaçlandırmasını yapacağız. Şehirler insanların yaşadığı mekanlardır. Bu ağaçlar bizim için oksijen üretiyor ve ne kadar ağaçlandırmaya önem verirsek Şanlıurfa'da yaşayan kardeşlerimize, insanımıza ve vatandaşlarımıza önem veriyoruz. Sürekli olarak bu ilke ile hareket ediyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, VATANDAŞLARI KAMPANYAYA DAVET ETTİ

2 milyon ağaç ve bitki örtüsünün toprakla buluşacağı kampanyanın açılış töreninde vatandaşları ağaçlandırma seferberliğine davet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Ben dahil olmak üzere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin tüm çalışanları olarak muhakkak bu park alanına geleceğiz ve kurumsal olarak birer ağaç dikeceğiz. Biz AK Belediyeleriz ve tüm teşkilatlarımızı ağaçlandırma alanına davet ediyoruz. Okullarımız, STK'lar, kanaat önderlerimiz, esnaflarımız ve Şanlıurfa'nın tamamı eğer ağaç dikmek istiyorsanız GAP Vadisi ve Halil-Ür Rahman Şehir ormanına gelerek burada ağaç dikebilirsiniz. Eğer biz gençlerimize ve evlatlarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak şimdiden toprağın hakkını vermemiz gerekiyor. Tüm halkımızı ağaçlandırma kampanyasına davet ediyorum. Ben Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu gün ağacımı diktim ve yarın da gelip ağacımı dikeceğim. Sizlerde gelin bu alanda ağacınızı dikin" dedi.

Anahtar Kelimeler:
UrfaBuyuksehırAgac
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49