Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

2. Kısım Şebeke İnşaatı % 99 Bitti
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla toprakları su ile buluşturma, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etme ve derelerdeki taşkın riskini azaltma konusunda çalışmalarına devam ediyor.
DSİ’den konuyla ilgili yapılan açıklamada “Şanlıurfa’nın eski ve önemli yerleşim yerlerinden biri olan Ceylanpınar ilçesi, içinde barındırdığı TİGEM arazilerinin Atatürk Barajından gelen ve Mardin Ceylanpınar Ana iletim kanalı ile sulayacağı verimli arazileriyle; Ülkemiz tarımsal üretiminde önemli bir yere sahiptir. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak ilçeye sulama tesislerinin yapımı ile çiftçilerimizi desteklemeye devam ediyoruz” denildi.
Ceylanpınar ilçesi sınırlarında yapımı tamamlanan Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. Kısım Şebeke İnşaatı kapsamında Mardin Ceylanpınar sulama kanalları vasıtasıyla TİGEM ve şahıs arazilerinin sulanacağını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, çalışmaların tamamlanmasıyla 191 bin 650 dekar arazide sulu tarım yapılacağını belirtti.
DSİ Genel Müdürü Aydın açıklamasında, bu yıl itibariyle proje kapsamında 310 km’lik şebeke inşaatı ve üzerindeki sanat yapıları, 4 adet pompa istasyonu, 14 adet filtre istasyonu inşaatlarının tamamlanarak işin geçici kabul aşamasında olduğunu söyledi. Mardin Ceylanpınar Ovaları Cazibe Sulaması 2. kısım şebeke inşaatı işinde fiziki olarak yüzde 99 gerçekleşme sağlandığını aktaran Aydın, projenin tamamlanması ile birlikte bölgede yapılacak sulu tarım sonucunda 2019 yılı fiyatları ile 120 milyon 616 bin 844 TL gelir artışının hedeflendiğini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48