Öne Çıkanlar Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan Sancaktepe -Şanlıurfaspor Karacadağda Bakım Çalışması karakopru

Bu haber kez okundu.

2. ci yılında 1000 kişilik okul
Özel İpekyolu Anadolu Sağlık Meslek Lisesine yeni eğitim ve öğretim yılına yeni yaptırdığı 1000 kişilik binasına girecektir.
 
Özel İpek Yolu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 2 .yılında güçlü öğretmen kadrosuyla ve personelleriyle acil tıp teknisyenliği bölümü, anestezi bölümü, hemşirelik bölümü  öğretime hazır.
 
Şanlıurfa İpek yolu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi gençleri meslek edindirmek, yüksek öğretim imkânı sağlamak ve ülkemizin sağlık alanında ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli bireyler yetiştirmek amacıyla Mustafa Çınar başkanlığında 2012 yılında kuruldu. Okulun fiziki şartları ile ders programlarının içeriği sağlık sektörlerinin ihtiyaçlarını karşılayacak tarzda hazırlandı. Öğrencilere sunulan eğitimler, dünya ve AB meslek standartlarına uygun, modern araç ve gereklerle desteklendi. Seçilen mesleki dallar günümüz iş okullarına ve sektör el ihtiyaçlarına uygun olarak seçildi.
 
2. ci yılında 1000 kişilik okul
 
Özel İpekyolu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yönetim kurulu başkanı Mustafa Çınar” Şanlıurfa halkının özel ipekyol sağlık meslek lisesine gösterdiği ilgiden dolayı çok çok teşekkür ederim Özel ipekyolu meslek lisesinin 2. yılı olması nedeniyle ve bize olan alakadan dolayı kapastemizide 1000 kişilik okulla sezonumuza başlamış olacağız bize  gösterilen ilgiye karşılık bizde yeni okulumuzla güçlü bir kadro ile 2013-2014 yeni öğretim yılına başlayacağız, yeni okulumuz çok güzel spor sahası, cam giydirmesi, yemekhanesi, her türlü öğrencilerin faydalanacağı spor tesisleri ile bir haftaya kadar yeni yerimizde olacağını belirti”
 
Sağlık uzmanı öğretmen bulamayana okul açılış izin yok
 
Çınar” Türkiye genelinde bu yıl çok sayıda sağlık meslek lisesi açıldı, devlet bu açılan okulların önüne geçmek için bazı prensipler getirdi. Meslek uzmanı öğretmeni bulamayanlar okul açamayacaklar ve aynı zamanda Hastanelerle iş birliği yapıp hastanelerin kontenjanına göre dağılım yapılacaktır. Şanlıurfa’da daha okulu olmadan kontenjan tanınıp ve bizlerinde yeni okul yaptırttıklarından haberi olmadığından bize kontenjan vermeyeceklerini bizde buna itiraz ettik ve inşallah herkes gerekeni alacaktır.
 
Okulları olmadan, ruhsat alınmadan  kontenjan verilirse biz bunun takipçisi olacağız ve gereken mercihlere de bildireceğiz, resmiyette şuanda 2 özel okul faaliyet göstermektedir dedi” 
 
Kontenjandan okullar rahatsız
 
Öte yandan Şanlıurfa’da  faaliyet gösteren özel  sağlık meslek liselilerin okulu olmayıp, okulu açılmadan verilen kontenjandan da rahatsız olduklarını belirten okullar  gerekli yerleri müracaat edeceklerini belirtiler.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49