Öne Çıkanlar Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı erik sosyal medya

Bu haber kez okundu.

2 Bakan oğlu toplam 14 kişi tutuklandı
Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen bakan çocukları Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan ile iş adamı Reza Zerrab ve Süleyman Arslan tutuklandı.
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü ‘yolsuzluk ve rüşvet’ soruşturmasında, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen aralarında Içişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve işadamı Reza Zerrab’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı.
 
TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞLERDİ
 
Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında gözaltına alınan ve adliyeye getirilen 49 kişi savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları talebi ile mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemede yargılanan şüphelilerden 14'ü tutuklandı.
 
BAKAN ÇOCUKLARI, ZERRAB VE ASLAN TUTUKLANDI
 
Tutuklananlar arasında; Içişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iş adamı Reza Zerrab da bulunuyor.
 
TUTUKLANMA GEREKÇELERİ
 
Barış Güler ile Kaan Çağlayan, "Rüşvet almaya ve vermeye aracılık etmek", Reza Zarrab "Rüşvet vermek ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan ise "Rüşvet almak" gerekçesiyle tutuklandı.
 
NELER YAŞANMIŞTI ?
 
17 Aralık'ta sabah saatlerinde İstanbul Mali Şube ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri'nin düğmeye basmasıyla başlayan ve Türkiye'yi derinden etkileyen operasyonda bakan çocukları, ünlü iş adamları Reza Zerrab ile Ali Ağaoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ile Halkbank Müdürü Süleyman Aslan ve çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.
 
SORUŞTURMA 3'E AYRILDI
 
Gözaltı sürecinden sağlık kontrollerinden geçen sahışlar emniyette dosyanın hazırlanmasını beklerken bir taraftanda ifade veriyordu. Savcılık kararı ile Türkiye'yi sarsan operasyon 3 ayrı karardan soruşturulmaya başlanırken dosya yükünün ağırlığı nedeniyle soruşturmaya iki savcı daha görevlendirildi. Süreç sıcaklığını koruruken Türkiye'nin dört bir yanında çok sayıda emniyet müdür ve müdür yardımcılarının yeri değişti. Takip eden süreçte dosyaların dün adliyeye göndrilmesi ile zanlılar adliyeye geirildi.
 
AĞAOĞLU İLE BAYRAKTAR SERBEST
 
İfadeleri tamamlanan Reza Zerrab, Barış Güler, Kaan Çağlayan ve Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan tutuklanırken Çevre ve Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Oğuz Bayraktar ve Ali Ağaoğlu serbest bırakıldı. Serbest bırakılan Bayraktar'ın oğlu, "İtikatlı insanlarız. Adalete güvenimiz tam. Allah yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48