Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

19 Yıl Hizmet Verdiği Kurumda Kimse Sahip Çıkmadı
 Mustafa Bayar
Şanlıurfaspor'un efsane kaptanı Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Çelik eşinin sağlığına Kavuşması için bütün mal varlığını harcadı. Eski Kaptan sahipsizlikten yakındı.
1971-1990 sezonunda Şanlıurfaspor'da forma giyen, 14 Yıl hocalık yapıp bir çok futbolcu yetiştiren Şanlıurfaspor'un efsane kaptanı 4 çocuk babası Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Çelik eşinin sağlığına Kavuşması için bütün mal varlığını harcadı. Eski Kaptan sahipsizlikten yakındı.
Şanlıurfaspor'da futbol hayatından sonra bir sürü futbolcu yetiştiren  Çelik, 4 yıl önce eşi Nur Hayat Çelik'in sağlına kavuşmak için bütün mal varlığını, satmak zorunda kaldı. Çelik, bu kez hizmet ettiği Şanlıurfaspor camiasından hiç kimsenin onu sormaması isyan ettirdi. Şanlıurfa'da İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer ve Şanlıurfaspor'da top koşturan bir çok kişiye yardım ettiği halde kimsenin onu sormaması vefalık kalmadığını belirti.
19 Yıl Hizmet Verdiği Kurumunda Kimse Sahip Çıkmadı
Efsane kaptanı Kürt Ahmet lakaplı Ahmet Çelik, Eşi 4 yıl önce amansız bir hastalık geçirdiğini ve bunca yıl büyük fedakarlık yaparak top oynadığı Şanlıurfaspor camiasının ona sırt çevirdiğini belirten Çelik, " Şanlıurfaspor'da lisans çıkarıp futbol hayatımı başladım 1990 yılına kadar şampiyonluklar yaşadım hiç küme düşmedik Urfa için mücadele ettim 19 yılını veren bir insan olarak bugüne kadar ne bu kadar kulüp başkanları gördüm. ne Yöneticiler gördüm 4 yıldan beri hanımım rahatsız olduğundan dolayı kimsenin kapısını çalmadım Şanlıurfaspor camiasının içersinde bana manevi yönden destek veren Sabahattin Cevheri oldu. Hanımımın rahatsızlığından dolayı Ankara'ya gittik orada bu felaketler başımızı geldi. Ve bizi terk ettiler orada 1,5 yıl kalmamıza rağmen düzelme olmadı bizim Tenekeci Mahmut'un oğlu Osman Güzelgöz hava uçağıyla bizi Urfa'ya getirdi. Bir yılda evdeyiz çok zorlanıyoruz aylık 5 bin lira paramız gidiyor. Bizimde bunu karşılama imkanımız yok, Şanlıurfaspor'da bunca sene ömrümü verdim, 19 sene Urfaspor'da kalmama rağmen 14 yılda antrenörlük yaptım yüzlerce öğrencim var. Nihat Çakır, İsmail Buz, Aslan, Ahmet Pişkin sayabildiğim kadar say bunların hepsine Babalık yaptık Urfalılar için canımızı verdik, siz bana ne verdiniz böyle bir günde bir dost olarak bir el uzatan bir insan olmaz mı hiç mi sizde bir merhamet yok sizlere yıllarımızı veren bir insan olarak benim size sitem etmemde bundan daha ne yüz olabilir. Kime sitem edim demek ki gerçek dost Allah'ımış Allah'tan  başka dost yokmuş şükür ediyoruz   enazından insanlarda bir vefa olur Sabahattin Cevheri geldi bize manevi yönden destek verdi. Maddi olarak hiç kimsenin bana bir katkısı olmadı. Sadece bir kaç arkadaşımın biz el uzattı El uzatanı Allah yüz bin katı kendilerine versin, biz kimsenin kapısını çalıp bize yardımcı ol demedik ama bunca yılımızı verdik gecemizi gündüzümüze kattık evli olduğum halde takım kaptanıydım ben 9 ay ev kiramı veremedim 1983 yılında ben Hatay'da Asker idim İbrahim Tatlıses Urfa'ya geliyor o hafta içersinde Antep bizi burada 4-0 yeniyor milletin içinde geziyorlar Tatlıses'e diyorlar ki Kürt Ahmet olursa maç kazanılır oda bana telefon açtı bende Tugay komutanına izin alıp İbrahim Tatlıses  için geldim burada 2 gol attım galip geldim Ben bu memleket için canımı feda ederken sizin aranızda bu kadar zengini, İş Adamı hiç mi insan sormaz insan derki bir sorunun var mı yok mu bizim kimseden bir talebimiz olmadı ama en azından bir yardımcı olurlar durumu iyi olan kardeşlerimiz el uzatmazsa kim uzatır. Bizim kime müracaatımız olacak ben onu anlamıyorum. Sizde merhamet memleket sevgisi varsa elinizi uzatırsınız "dedi
Urfalı olmadan Şanlıurfaspor'un olması mümkün
Çelik, Şanlıuırfaspor maçlarını seyrediyorum ama kahroluyorum biz 18 Urfalı ile oynardık şuanda bir Urfalı'ya mahkum olduk. Şanlıurfaspor'da oynayan bir Urfalım yok Urfa'da topçu mu yok ben yıllarca antrenörlük yaptım Fatih Terim ile birlikte belgemi aldım. Türkiye'de potansiyeli eni iyi olan Şanlıurfa'da 20 tane Amatörden adam secim bana süre versinler bu çocukları yiyeceğine, içeceğine fiziksel, bedensel ben onları hazırlıyım sizde gidin takımı kurun sizi nasıl Urfalı yok diyorsunuz, simsarlar geliyor dünya'nın parasını alıp gidiyor, Urfalı olmadan Şanlıurfaspor'un olması mümkün değil"dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49