Öne Çıkanlar urfa sanlıurfa sosyal medya sırnek sırrın

Bu haber kez okundu.

1500-2000 Yıllık Mozaik Urfa’da Ele Geçirildi!

Edinilen bilgilere göre Şanlıurfa İl Jandarma Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmalar neticesinde Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı K. Mahallesinde H.Ş adlı kişiye ait bir eve baskın yaptı.

Jandarma ekipleri Kültür ve Tabiat Varlıklarına yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yapılan incelemelerde şahsa ait evin bahçesinde, yeraltına gizlenmiş mozaik taşlardan örülmüş 2,5X2 m., ve 4X2 m. ebatlarında hayvan figürü ve Roma yazısı ile yazılmış mozaikler buldu. Ele geçirilen mozaikler Şanlıurfa İl Müze Müdürlüğü görevlilerince incelenerek, yaklaşık 1500-2000 yılı öncesi Roma dönemine ait olduğu belirlendi.

Yakalanan şahsın incelemeleri sürerken, yeraltında bulunan mozaikler Müze Müdürlüğünce koruma altına alındı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı yaptığı açıklamada; ‘’yasaların kendisine verdiği görev ve sorumluluklarının gereği olarak, Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı ile mücadelede, gereken bütün önlemleri en iyi şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için yürütülen çalışmalar aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur’’ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49