Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi ümgeneral Koç Şanlıurfada tesisi

Bu haber kez okundu.

14 Kişi Bir Depoda Yaşıyor
Suriye’de Beşşar Esad’ın ülkeyi bombardıman altına alması sonucu ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli aile, Şanlıurfa’da depoda yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlı ve hasta Suriyeli İbrahim Süleyman’a iki dul yengesi bakıyor.
Yaklaşık 4 yıl önce Suriye’de başlayan iç savaştan kaçarak, hayata tutunmaya çalışan Suriyeli aile, kentte kiraladıkları depoda yaşıyor. 10 çocuk babası olan İbrahim Süleyman, öte yandan eşleri ölen iki tane yengesine de bakıyor.
14 KİŞİ BİR DEPODA YAŞIYOR
Suriye’deki iç savaştan kaçarak yaşamına Şanlıurfa’da devam eden İbrahim Süleyman ve ailesi, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Yaşlı ve rahatsız olduğu gerekçesiyle çalışamayan Süleyman, dul kalan iki yengesinin çalışarak kendilerine baktığını söyledi. Büyük oğlunun da çalıştığını, bu şekilde hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getiren Süleyman, “Suriye’nin Humus kentinde çatışmaların artması sonucu buraya kaçtık. Esad bizi yerimizden, yurdumuzdan etti.
Buraya geldikten sonra bir süre çadır kentte kaldık, daha sonra ayrıldık ve kent merkezinde depo kiralayıp, burada kalmaya başladık. Elbette ki çok zor durumdayız ama yapacak bir şey yok. Ortalık bu kadar karışıkken, ülkemize dönemeyiz” dedi.
DUL KALAN YENGELERİYLE YAŞIYOR
Suriye’deki iç savaşta mermilerin isabet etmesi sonucu ölen kardeşlerinin dul kalan eşlerini de yanına alarak Türkiye’ye kaçtığını belirten Süleyman, yengelerinin çalıştığını dile getirerek, bu şekilde bir hayata sahip olduklarını söyledi.
İki dul yengesi, eşi ve çocuklarıyla birlikte toplam 14 kişilik bir aile olduklarını dile getiren Süleyman, “kardeşlerim öldükten sonra onların eşlerine de bakmak zorunda kaldım. 10 tane çocuğum var, toplam 14 kişi burada yaşıyoruz. Burası çok dar, hiçbir imkanı yok. Kirası bütçemize göre olduğu için burayı tuttuk. Ben yaşlıyım çalışamıyorum. Yengelerim ve büyük oğlum iş oldukça çalışıyorlar” diye konuştu.
İki kardeşinin ölümünden sonra zor durumda kaldığını belirten Süleyman, ülkelerinden uzak kalmanın zorluğuyla da mücadele ettiklerini belirterek, “artık ülkemize geri dönemeyiz. Orada iki kardeşim yatıyor. Onların mezarını ziyaret etmek istiyorum ancak büyük bir savaş ortamı var. Evlerimiz yıkılmıştır, eski düzen adına bir şey kalmamıştır. Gidip de ne yapacağız ki? Elbette dönmeyi çok isteriz fakat, biliyoruz ki gidersek eski günleri yaşayamayacağız” şeklinde konuştu.
Süleyman’ın eşi de ülkesinden ve akrabasından uzak kalmanın zorluklarıyla mücadele ettiğini belirterek, 4 yıldan beri hiçbir akrabasını görmediğini söyledi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49