Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın sehıt

Bu haber kez okundu.

135. Tır yola çıktı
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu öncülüğünde temin edilen 1 tır yardım malzemesi, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Platformun, 17 aydır yürüttüğü "Sınır Ötesine Yardım Kampanyası" çerçevesinde sağladığı gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri Suriye'ye gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda temin edilen yardımlar, Paşabağı Mahallesi'ndeki depoda gönüllülerce kolilendikten sonra 1 tıra yüklenerek yola çıkarıldı. 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu adına Platformun başkan yardımcısı Adil Saraç, Yusuf Mert, Faruk Akbaş ve Halep'e bağlı el-Bab kentinin eski müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut katıldı.

Platformun başkan yardımcısı Adil Saraç, yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan savaşa kayıtsız kalmayarak yaklaşık 17 aydır sınır ötesine ve sığınmacılara yardım ulaştırdıklarını söyledi. 

Şimdiye kadar 190 yardım tır’nı Suriyelilere ulaştırdıklarını anlatan Saraç,” Bize ulaştırılan yardımların yüzde 95'i giyim üzerine ancak şu anda daha çok gıdaya ihtiyaç var. Gıda malzemesi olmayınca yardım tırlarını gönderemiyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.

Suriye deki içi savaştan dolayı Akçakale ve Ceylanpınar'daki sınır kapılarında çeşitli sıkıntılar yaşandığını, bu nedenle de yardımların Kilis ve Reyhanlı üzerinden sınır ötesine ulaştırmaya çalıştıklarını belirti.

Halep'e bağlı el-Bab kentinin eski müftüsü Muhammed Zekeriya el-Mesut da Suriye'de milyonlarca insanın ülkesini terk etmek zorunda kaldığını ve bir o kadarının da katledildiğini belirterek, bu konuda Türkiye'nin sergilediği duruşu taktiri hak ettiğini belirtti

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48