Öne Çıkanlar sosyal medya Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Başkan Beyazgül Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı ilçeye yeni spor kompleksleri kazandırıyor

Bu haber kez okundu.

12 Ülkeden 250 Katılımcıyla Katıldığı Turizm Ve Yerel Kalkınma Forumu Sona Erdi
Eyyübiye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumu sona erdi. 12 ülkeden 250 katılımcı ile 2 gün süren, UCLG-MEWA Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumunda; İnanç Turizmi, Sürdürülebilir Turizm, Dirençli Ekonomi, Gastronomi Turizmi, Jeotermal Turizmi, Kültür Turizmi ve Doğa Turizmi konuları ele alındı. Forumun kapanış oturumlarında Gastronomi Turizminin Ekonomiye Etkisi, Kent Turizmi ve Akıllı Destinasyonlar ile UCLG-MEWA Turizm Komitesi İdari Oturumları yapıldı. Moderatörlüklerini Gastronomi Turizm Derneği Başkanı Gürkan Boztepe ve Deirnbouh Belediye Başkanı Mohamed Saadie’nin yaptığı oturumlarda; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden Fuat Özharat, ‘Şanlıurfa’da Tarih Yeniden Canlanıyor’ Projesi Takım Lideri Mary McKeon, Besin Fütüristi Mine Ataman, Erzurum Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Kurtuluş Karamustafa, Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selam Meydan Uygur, Amman Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Khries ile Oğuzeli Belediyesinden Ebru Zorkirişçi sunumlarını yaptılar. Forumun kapanışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ise, Eyyübiye Belediyesi olarak turizm konusundaki faaliyetleri anlattı. Başkan Ekinci, katılımlarından forumun katma değerlerinin Şanlıurfa için önemine değindi.
Sürdürülebilir Turizm ve Yerel Kalkınma Forumunun kapanışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, katılımcılara Eyyübiye Belediyesinin turizm alanındaki yerel faaliyetlerini anlattı. Başkan Ekinci,”Eyyübiye Belediyesi olarak turizm alanındaki yerel faaliyetlerimizden bahsetmek istiyorum. Eyyübiye’de inanç turizminin can damarı olarak kabul edilen Hz. İbrahim ile Hz. Eyüp sabır makamı olarak adlandırdığımız bölge arasında 120 milyon lira değerinde büyük bir yatırım olan Balıklıgöl-Hz. Eyüp Peygamber makamı turizm yolu çalışmalarına başlandı. Geldiğimiz nokta itibariyle de şu anda bu projemiz yatırım programına alındı. Açılacak alternatif cadde üzerinde de acil kamulaştırma kararı için de ilgili bakanlığa gönderildi. İlk etabı da yıl sonunda tamamlanmış olacaktır. Yol üzerinde özellikle yeni cazibe merkezleri oluşturulacak, iki makam arasındaki bağlantı sağlıklı bir şekilde sağlanmış olacak. Diğer taraftan da çevrede yatay mimariye uygun ticaret artı 2 kat konut olacak şekilde de bir proje hayatiyet kazanacaktır. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan Hz. Eyüp Sabır Makamı bütünsel projesi yapılmış olup günün şartlarına uygun restorasyon yapılacaktır. Bu projede turizm yolu kapsamında yapılmaktadır. Yine belediye olarak sabır etkinlikleri programlarımızı her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. “ dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49