Bu haber kez okundu.

11 Yaşındaki Şehit Mazlum Güneş Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Ceylanpınar ilçesine YPG/PKK'lı teröristlerce düzenlenen havanlı ve roketatarlı saldırılarda ekmek almak için fırına giderken şehit olan 11 yaşındaki Mazlum Güneş için Siverek ilçesinde tören düzenlendi.

Cenazesi Ayvanat Mahallesi’ndeki Abdulkadir Geylani Camisine getirilen şehit çocuk Mazlum Güneş, kılınan namazın ardından doğduğu Sofuca Mahallesi’ne götürüldü.

Güneş, burada düzenlenen törenle ailesi ve yakınlarının gözyaşları arasında defnedildi.

Şehidin baba evine ise Türk Bayrağı asıldı.

Terör örgütünün kendisine yakışanı yaptığını ve sivilleri hedef aldığını söyleyen Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, şu ifadeleri kullandı: “Bugün Siverek ilçesinde 11 yaşında bir yavrumuzu toprağa verdik. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Milletimiz, devletimiz hep beraber birlik içerisinde harekata sınırsız destek veriyoruz ve ordumuzun morali son derece yerinde. Güçlü ve kuvvetli bir şekilde bütün terör odakları temizlenene kadar harekata devam edeceğiz ve hassasiyetimiz çocuklara, sivillere ve kadınlara bir zarar gelmemesi yönündedir. Bu da titizlikle yürütülüyor. Bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Allah ordumuzu muzaffer kılsın.”

YPG/PKK'lı teröristlerin bütün dünyanın gözü önünde sivilleri vurduğunu belirten Çiftçiler, “Sivil yerleşim yerlerine havan ve roketlerle saldırıda bulundular. Kimin sivilleri öldürdüğü apaçık ortada duruyor. Akçakale’de 9 aylık bir bebeğin yanı sıra 11 yaşındaki çocuklar şehit ediliyor. Bütün dünyanın ve kamuoyunun bilmesi gerekli ki Türk ordusu sivilleri hedef almaz, önceliği sivillerdir. Son terörist yok edilene kadar ısrarla bu faaliyet yürütülecektir.” dedi.

Şehit Güneş’in yakını Mehmet Sinan Kaya ise, “11 yaşındaydı ve kimseyle kavgası, savaşı yoktu sadece ailesine fırından ekmek almaya gitmişti. O anda Suriye tarafındaki teröristlerin attığı füzeden kafasına ve vücuduna isabet eden şarapnel parçasıyla şehit oldu. Şunu söylemek istiyorum ki YPG/PKK kesinlikle biz kürtleri temsil etmiyor ve şehit olanda kürt çocuğuydu. Bu yüzden şunun iyi bilinmesini istiyoruz ki kürt ayrıdır, terörist ayrıdır.” diye konuştu.

Düzenlenen törene Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, Belediye Başkan Vekili Muzaffer Kıran, 107. Topçu Alayı Komutan Vekili Yarbay Serdar Analı, İlçe Jandarma Komutanı Hayri Yazıcı, İlçe Emniyet Müdürü Teoman Şahin, Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, daire müdürleri, vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48