Öne Çıkanlar sanlıurfa Birecikte Doktorun öldüğü kazanın görüntüleri ortaya çıktı baskan karakopru Karacadağda Bakım Çalışması

Bu haber kez okundu.

11 Nisan Osmanlı arşiv sergisi açıldı
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü halk oyunları ekinin Urfa yöresel oyunlarıyla başladı
 
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi önünde Urfa yöresinin halk oyunlarıyla başladı. 11 Nisan Kurtuluş kutlamaları Şanlıurfa Valiği ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesini ile düzenlenen etkinlerde Belediye Önünde davul, zurna eşliğinde Şanlıurfa Halk oyunlarıyla başladı. Ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Osmanlı Arşivinde Urfa’ sergisi açıldı. Serginin açılışını Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ile Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yaptı. Güvenç ile Küçük yer alan Urfa belgeleri sergisini beraber gezdi.
 
Sergi açılışında açıklama yapan Vali İzzettin Küçük, 11 Nisan Urfa’nın Kurtuluşunu Belediyemizle beraber kururla, kıvançla kutlayacağız, Osmanlı arşivlerinden Urfa’da büyük bir önemi var Osmanlı döneminde Padişah küçük yerlere Padişah fermanını göndermiyor. Urfa’ya gönderiliyor Urfa çok önemli bir yer olduğunu” belirtti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç” Urfa’nın kurtuluş gününü yarın idrak edeceğiz, coşkuyla idrak edeceğiz, hep beraber birlikte kutlayacağız bu kapsamda bugün Padişah fermanın belgelerinin sergisini açtı. Geçmişi olmayanın geleceği olmaz Urfa geçmişi olan bir kent Dünya’nın en eski medeniyetlerinin bulunduğu bir kenttir. Bununla gurur duyduğunu ”ifade etti.
 
 11 Nisan kurtuluş kutlamaları kapsamında bugün akşam saat 20.00’da da Belediye Nikah ve Konferans Salonunda “Kurtuluş Tiyatrosu” sahnelenecek. Etkinlikler, 11 Nisan 2014 Cuma günü ise Garnizon Komutanlığında “21 Pare Top Atışı” ile başlayacak. Belediye Nikah ve Konferans Salonundaki “Kurtuluş Sergisi” ile devam edecek.
 
Şanlıurfa’nın kurtuluş savasındaki bazı belgelerden oluşan 31 tablonun yer aldığı serginin 1 hafta boyunca açık kalacağı öğrenildi. 


sanlıurfa 11 nısan sergi açılışı paylaşan: WWW-URFAHABER24-COM
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49