Öne Çıkanlar Karaköprüde sıkışmalı kaza Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi 1 yaralı Başkan Beyazgül

Bu haber kez okundu.

100 Kadına Tekstil İşi
Çalışma ve iş Kurumu Şanlıurfa il Müdürlüğü, kadın istihdamını arttırmaya yönelik yapmış olduğu çalışmalara ara vermeden devam ediyor.
İşkur geçtiğimiz aylarda Alp Tekstil Giyim Sanayi Ltd. Şti. ile yapmış olduğu anlaşmayla %100’ünün kadın olduğu 100 kişilik gruba Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde UMEM(Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim Merkezi) kapsamında ‘’Dikiş Makinesi Operatörlüğü’’ kursu açmış ve talebin fazla olmasından dolayı aynı ay içerisinde 50 kişilik bir gruba daha kurs açmıştı. Toplamda 150 kişinin eğitim gördüğü ve işsahibi olacağı çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü, Alp Tekstil’de eğitim görmek için 50 kişilik bir gruba daha Şanlıurfa’nın Birecik ilçesi’nde model makinacı kursu açtı. Toplamda 200 kişiye ulaşılan kurslarda eğitim görüp işsahibi olacak olan kadınlar kurs süeresince günlük 20 lira cep harçlığı alacak ve genel sağlık sigortaları da İşkur tarafından karşılanacak. 4 ay sürecek olan kurs sonunda en az %90 istihdam sağlanacak.
Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürü Necdet Karasevda konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
‘’Özellikle kadın istihdamının arttırılmasına yönelik yapılan çalışmalarda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in katkıları çok büyük. Bakanımız ve Valimizin talimatları doğrultusunda istenilen hedefe emin adımlarla ilerlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Alp Tekstilde eğitim gören bayan kardeşlerimizin yüzlerindeki mutluluk ve sevinç bizlerin çalışma azmini daha da arrtırıyor. Bu bölgedeki talebin her geçen gün artmasından dolayı önümüzdeki günlerde tam kapasiteli yeni bir kurs açmak için çalışmalara başladık. Çalışmalarımızın başarıya ulaşmasında emek sarfeden tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum.’’ İfadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49