Öne Çıkanlar boks getirildi Yine Halkın İçinde restore mıllı bırlık ve kardeslık

Bu haber kez okundu.

“10 Ocak Gazeteciler Günü“ Mesajları
Güvenç’ten Gazeteciler Günü mesajı;
 
“Basın vazgeçilmez unsurdur”
 
AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Güvenç mesajında, ülkemizin demokratik, şeffaf ve bağımsız bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan birinin özgür ve tarafsız basın olduğunu söyledi.
 
Özgür ve tarafsız basın vazgeçilmez unsurdur
 
Türk basınının, demokrasimizin güçlenmesine ve açık toplum hedefine ulaşılmasına değerli katkılar sağladığını belirten AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, “Geçmişten günümüze önemli bir gelişme gösteren, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da etkinliğini her geçen gün arttırmaktadır. Basınımızın gösterdiği gelişmede, şüphesiz en büyük pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarına aittir. Türkiye’nin demokratik, şeffaf ve hür bir ülke olarak ilerlemesinde vazgeçilmez unsurlardan biri de özgür ve tarafsız basındır. Günümüzde ülkelerin itibarı, farklı görüşlerin demokratik bir zeminde ortaya konabilmesi, değişik bakış açılarının ifade edilebilmesi, serbestçe tartışılabilmesi ve kamuoyunun bütün tartışmaların takipçisi olabilmesiyle yükselmektedir. Bu nedenle, basın özgürlüğünün ve ifade hürriyetinin korunması, demokrasimizin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından önemlidir” dedi.
 
Kamuoyu eksiksiz bilgilendirilmeli
 
Kamuoyunun eksiksiz bilgilendirilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Güvenç, “Demokratik olgunluğun en önemli göstergesi budur. İletişim teknolojilerindeki yeniliklerle birlikte bugün, insanlar dünyadaki gelişmelere daha duyarlı ve haberlere daha hızlı ulaşabilir duruma gelmiş, basın her zamankinden daha etkin bir konuma ulaşmıştır. Dolayısıyla basın çalışanlarının sorumluluğu ve meslek etik ilkelerinin önemi de her geçen gün artmaktadır. Basınımız görevini yerine getirirken, hukukun evrensel standartları, kişi haklarına ve özel hayata saygı, doğru ve tarafsız haber verme ilkelerinden asla taviz vermemelidir. Mesleğin zorluklarına rağmen, üstün bir hizmet anlayışıyla görevlerini yerine getiren basın çalışanlarının ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, selam ve sevgilerimi iletiyorum” diye konuştu.
 
 
 
Fakıbaba, Çalışan Gazeteciler Günü'nü Kutladı
 
 
Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, basın mensuplarının bayramını kutladı.
Başkan Fakıbaba, yayınladığı mesajda, basının ve basın mensuplarının önemine değinerek, her koşulda kamu hizmeti veren gazetecilerin bayramını kutladı.
Fakıbaba, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Türk basını, tarihin her döneminde yurttaşlarımızın gözü, kulağı, sesi olma kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmiştir. Basınımız aydınlatıcı, iyi ve doğruyu gösterici, fikir, haberleşme düşünce, haberleşme özgürlüğü, insan haklarının ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Çağımızın en dinamik mesleklerinden olan gazetecilik mesleği insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu içermektedir. Bir ülkede demokratik sistemin güçlü temeller üzerinde yükselmesi basın özgürlüğünün korunması ve geliştirilmesine bağlıdır. Bu görevlerin yerine getirilmesinde gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması medyamıza da güç kazandıracaktır. Gazetecilere ekonomik ve sosyal imkanlar sağlayan ve 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasanın kabulü nedeniyle ilan edilen "Çalışan Gazeteciler Günü"nde medyamızın tüm çalışanlarına içten sevgi ve selamlarımı sunuyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.
 
 
 
 
Sayın İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu "10 OCAK Çalışan Gazeteciler Günü" mesajı
 
Her yıl 10 Ocak, basın sektöründe çalışanların haklarının yasallaştırıldığı kanunun kabul edildiği tarihin yıl dönümü ve Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır.
 
Kamuoyunun doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirilmesi, vatandaşlarımızın ülkemizde ve diğer ülkelerde yaşananlar hakkında haberdar edilmesi, kısa zamanda, çok daha fazla kişiye ulaşılabilmesi amacıyla faaliyet gösteren Basın Medya Kuruluşları ve çalışanları, bilgi çağının en önemli mesleklerinden birini icra etmektedirler.
 
Ulusal basının yanı sıra Şanlıurfa ilindeki yerel medya mensupları da kentimizin gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamakta, sorunların çözülmesi noktasında etkin görev yapmakta, yürütülen ve örnek çalışmalar hakkında kamuoyunu aydınlatmaktadır.
 
Bazı durumlarda zaman merhumu gözetmeden, kısıtlı imkânlarla ve özveriyle görevlerini yerine getiren, basın mensuplarının "Çalışan Gazeteciler Günü" nü kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.
 
SKM Başkanı Av.Ahmet Düşünür’den Gazeteciler Günü mesajı;
 
“Basın denetim organıdır”
 
AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı Av. Ahmet Düşünür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Düşünür mesajında, basının önemli ve etkin bir denetim organı olma konumuyla, demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu söyledi.
 
Kamuoyu duyarlılığının artması bakımından önemli
 
Demokrasinin ancak, herkesin bilgiye ulaşabildiği, düşüncesini açıklayabildiği bir ortamda olgunlaşabileceğini belirten SKM Başkanı Av. Düşünür, özgür bir basının mevcudiyetinin ve basının her türlü yönlendirmeden ve baskıdan uzak bir şekilde görevini yerine getirmesinin, rejimin daha sağlıklı işlemesi, standartların yükselmesi ve kamuoyu duyarlılığının artması bakımından büyük önem taşıdığını belirtti.
 
Basın özgürlüğü korunmalı ve istismar edilmemeli
 
Yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da ciddi bir ilerleme içinde olan Türk basınının, geçmişten bugüne ülkenin gelişmesine değerli katkılarda bulunduğunu belirten Ahmet Düşünür, “Gazetecilerin çalışmaları Türkiye'nin şeffaf, demokratik ve hür bir ülke olarak dinamizmini sürdürmesine hizmet etmelidir. Basının ulaştığı seviyede en büyük pay, görevini şartlar ne olursa olsun fedakarca yapan basın çalışanlarına aittir. En önemlisi de, basın özgürlüğünün korunması kadar önemli bir başka husus ise, bu özgürlüğün istismar edilmemesi yanında, doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, toplumun ve bireylerin hakkını gözetme gibi ilkelerin üstün tutulmasıdır. Türk basınının bu anlayışla daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine, ülkemizin demokrasi, hukuk devleti ve insan hakları konusunda en ileri standartlara ulaşması çabalarına katkılarını sürdüreceğine inanıyorum. Ülkemizdeki her alanda gösterilen büyüme ve gelişme hamlelerinin kamuoyuna etkili ve verimli bir şekilde aktarılmasının yanında, ülkemizdeki demokratikleşme sürecine de önemli bir işlerlik kazandıran gazetecilerimizin, zorlu ve yorucu şartlar altında görev yaptıklarının bilinci içerisindeyiz. Değerli basın çalışanlarımızın ‘Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik ediyoruz” dedi.
 
ŞANLIURFA ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ "10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI"
 
 10 Ocak’ın Türk Gazetecilik tarihinin önemli günlerinden biri olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz  “Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü çalışmayı içermektedir.
 
 Başkan Yavuz Basın, katılımcı ve çağdaş demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Zor şartlarda büyük fedakarlık göstererek çalışan basın mensuplarımız, halkın doğru ve zamanında bilgi almasını sağlayarak kamu yararı adına çok önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Basın mensubu olmak sorumluluk isteyen bir iştir. Fedakarlık ister. Her gün onların yaptıkları haberlerle bazen hüzünlenmekte, bazen neşelenmekteyiz. Bir dakikada izlediğimiz, bir solukta okuduğumuz bir bültenin arkasında belki günlerce çalışan basın mensuplarının emekleri var. O detayların bizlere ulaşabilmesi için ne zorluklarla çalıştıklarını, nelerle mücadele ettiklerini anlayabilmek lazım. Yerel basın çalışanlarımızı da ayrı bir kefeye koymak lazım. Onlar işin mutfağında çalışmaktadırlar .
 
Bu duygu ve düşüncelerle  İlimizde ve ülkemizin sosyal, kültürel, ekonomik gelişmesi ve kalkınması için yürütülmekte olan çalışmalar ile projelerin paylaşılması, kamuoyuna aktarılması konusunda   katkı sağlayan,  televizyon, gazete, radyo, dergi, haber partalları gibi basın organlarında bulunan tüm arkadaşlarımıza, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışından taviz vermeksizin yerine getirdikleri başarılı hizmetlerinden dolayı teşekkür eder 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, Basın Şehitlerimizi ve Ebediyete intikal eden basın mensuplarını rahmetle anarak tüm basın çalışanlarına sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi
 
 
Yavuz, çalışan gazeteciler gününü kutladı
 
İl Genel Meclis başkanı ve Şanlıurfaspor sportif işler sorumlusu Mustafa Yavuz, çalışan Gazetecileri unutmadı
 
10 Ocak çalışan Gazeteciler günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Yavuz, “Basının ülkemizin demokratik gelişimine katkıları büyüktür. Türk basını ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde önemli görevler üstlenmiş ve üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Çok zor şartlarda mesleklerini yürüten, halkın gözü, kulağı olan, idarecilere ışık tutan medya mensuplarının özverili çalışmalarını takdir etmemek mümkün değil. Basının işlevlerini yerine getirmesini sağlayan basın-yayın çalışanları, bu kurumların isimsiz kahramanlarıdır. Şehrimizde her alanda güçlü bir şekilde var olan basın, ülkemizin son yıllardaki gelişimine paralel olarak güçlenmekte, güçlenirken de şehre ve ülkeye olan katkısını artırmaktadır. Basın-yayın kuruluşlarının bugün ulaştığı seviyede hiç şüphesiz en önemli pay, görevini fedakârca yapan basın çalışanlarınındır. “İletişimin en temel taşlarından biri olan basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan düşünce ve ifade özgürlüğünün de en etkili araçlarından biridir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkan sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Ancak basının bu önemli sorumluluklarını yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üstünde tutması ve kişilik haklarına saygılı habercilik anlayışını benimsemesi gerekmektedir”
 
Mesleğini zor şartlar altında icra eden basın çalışanlarımızın haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girişinin yıldönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, bütün basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."
 
Şanlıurfaspor’dan "10 Ocak Gazeteciler Günü" Mesajı
 
Şanlıurfaspor kulübü Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Kulüp adına açıklama yapan A.Gökhan Gökmen, "Ülke yönetimiyle milletimiz arasında çok önemli bir köprü görevi gören basınımız, demokrasinin ve cumhuriyetimizin kökleşmesinde çok önemli bir yere sahip olduğu bir gerçektir. Basın ahlak kurallarına uygun yapılan yayınlar, gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması, açık ve şeffaf toplum kültürünün gelişmesine katkı sağlamaktadır. Toplumların gelişiminde, basının her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli görevi yerine getirmesi büyük önem taşımaktadır. "Yerel basınımız da, ilimizde olan gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler. Basın mensupları, görevlerini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygılı olmalı ve meslek etiğini her şeyin üzerinde tutmalıdırlar. Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın mensupları için yol gösterici değerler olmalıdır. Bu vesile ile tüm gazeteci arkadaşların 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutlar meslek hayatlarında başarılar dileriz. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49