Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

10. Kısas Aşure Şenliği
CHP’li Belediye Başkanı tarafından Kısas ilçesinde 10. Su düzenlenen aşure şenliği CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ın Katılımı ve bir birinden güzel etkinliklerle Gerçekleşti.
Kısasta düzenlenen etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Al, Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz, CHP Şanlıurfa İl Başkanı Ferhat Karataş, Siyasiler, CHP Milletvekilleri ve vatandaşlar katıldı.
İlk olarak istiklal marşı ve saygı duruşunun ardından açılış konuşması yapan Kısas Belediye Başkanı Ali Ersöz’’10.Sunu düzenlediğimiz Aşure etkinliğine hoş geldiniz. Bizi kırmayıp buralara kadar Gelen Genel Başkan Yardımcımıza ve siz değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum ki içinde bulunduğumuz bu barış rüzgarı tüm Türkiye’de ve dünyada yankılanır dedi.
 Son olarak konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap’ ise Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak barış sürecinde CHP’ye kimsenin laf edemeyeceğini söyledi.
 Matkap konuşmasında şunları belirtti’’Doğu, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Türkiye’nin Her Bölgesinde bir umut oluştu, bir umut doğdu barış rüzgarları esiyor. Bu gerçekten çok güzel bir şey, umarım bu rüzgarlar tersine dönmez artık. Yalnız bu konuda halkımızın yanıltılması için her şey söyleniyor. Cumhuriyet Halk Partisinin tavrı sorgulanıyor, şuan burada Cumhuriyet Halk Partisinin düşüncelerini paylaşayım sizlere.
 Toplumsal barış deyince, iç barış deyince Türkiye’de Parti olarak akla SHP gelir CHP gelir başka parti gelmez. Türkiye’de barış adına iç barış adına, toplumsal barış adına projeler hazırlayan, raporlar yazan, bedel ödeyen tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. Onun dışında hiçbir partinin bir rapor hazırladığını, bir iddia sergilediğini gösteremezsiniz. Bugüne kadar ben tanık olmadım siyaset hayatımda. Barışla ilgili bir görüş bir rapor hazırlandıysa bu Cumhuriyet Halk Partisinin raporu oldu. Hatırlayın 1989 belediye seçimlerinde birinci parti olmuştuk,1991 seçimlerine girerken bir koğuş yaşandı, dönemin Genel Başkanı Erdal İnönü Doğu ve Güneydoğuda bir kırgınlık olmasın diye seçim ittifakı yaptı. O dönem birinci Parti olmayı beklerken, tek başımıza iktidar olmayı beklerken üçüncü parti olduk. O bedeli biz Türkiye’nin barışı adına ödedik. Şimdi birileri barış adına konuşmaya başladı Cumhuriyet Halk Partisini insafsızca suçlamaya çalışıyorlar, buna kimsenin hakkı yok. Ben yazılanları okuyorum takip ediyorum sizde okuyorsunuz. Durduk yere idamlardan, dokunulmazlıkların kaldırılmasından bahseden Başbakan, Güvenlikçi Başbakan nasıl bir anda müzakereci oldu. Şimdi çok çeşit yazılan ve çizilenler var.
 Şimdi siyaset uzmanları, dış politika uzmanları şunu söylüyor, Suriye’ye karşı Suudi Arabistan, Katar ve Türkiye ittifakı vardı. Bunun yanına İsrail’in katılması için Amerika zorladı İsrail ve Türkiye’yi barıştırdılar. Şimdide Suriye’yi yok etmek için buna Kandil’i de katmak istiyorlar. Olayın özü bu olabilir mi? Dolayısıyla herkes bu sürece ihtilaflı yanaşıyor, asıl konuşmak isteyen Başbakan konuşmuyor. Cumhuriyet Halk Partisi niye konuşsun? Onun için dikkatinizi çekiyorum kimsenin barış konusunda Cumhuriyet Halk Partisine laf söylemeye hakkı olamaz, kimsenin haddine de değil hele AKP’nin hiç haddine değil. Ben doğruları paylaşıyorum sizlerle dolayısıyla önümüzdeki günleri görelim Sayın Başbakan çıksın konuşsun, neler oluyor nasıl iki ayda bir değişiyor. Suriye konusunda hatırlatayım size, Suriye konusunda Kardeşim Esad demiyor muydu, ben vizeleri kaldırdım Türkiye ve Suriye arasındaki kardeşlik bağlarını, ticaret bağlarını güçlendirdim diyen aynı Başbakan değimi. Şimdide düşmanım diyor Esada. Ne değişti, ne değişti de bir anda düşman oldun, Suriye’de ki halk mı değişti, Suriye’de ki idaremi değişti, Suriye’deki Başkan mı değişti. Dolayısıyla aklımıza şu geliyor bir yerden talimat alıyor Başbakan, biz Türkiye’ye talimatla yönlendiren bir hükümet yakıştıramıyoruz, Türkiye Türkiye’den yönetilmeli, Ankara’dan yönetilmeli diye konuştu.
 Yapılan konuşmaların ardından Etkinlik çerçevesinde Aşık ozanlar sahnede saz çalıp türküler seslendirdi. Son olarak ta semah gösterisi yapıldı. Kısas’ta düzenlenen 10. Su Aşure şenliği etkinliği Programı yaklaşık 4 saat sürdü.
 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49