Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

'1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı' Başlıyor
11 Nisan Urfa'nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu'nun 97. yılı etkinlikleri 7 Nisan Cuma günü başlayarak 15 Nisan Cumartesi gününe kadar sürecek.
Bu yıl da birçok buluşma, söyleşi, ilahi dinletisi, sergiler ve konserlerle vatandaşlara dolu dolu bir 11 Nisan coşkusu yaşatacak olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 1. Ulusal Kitap Fuarı ile 50'nin üzerinde yazarı Şanlıurfalı okurları ile buluşturacak. 

'1. ULUSAL ŞANLIURFA KİTAP FUARI' BAŞLIYOR
Eğitimin bir çok alanında her yaştan vatandaşa hizmetler sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı '1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı' 7 Nisan'da kapılarını kitap severlere açıyor. 96 yayınevinin katılacağı fuar için hazırlıklar tamamlanırken, bir hafta açık kalacak organizasyona çok sayıda katılım sağlanacak. Ayrıca bir hafta sürecek organizasyon çerçevesinde yazar-okur buluşmaları, imza günleri ve söyleşiler gibi bir çok etkinlik düzenlenecek. 

BÜYÜKŞEHİR'DEN DOLU DOLU 11 NİSAN PROGRAMI
Büyükşehir Belediyesinin 11 Nisan etkinlikleri ilk olarak 7 Nisan Cuma günü; Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarının açılışı ile başlayacak. Yine aynı günkü kitap fuarı açılışının ardından akşam Rabia meydanında İlahi dinletisi halka sunulacak. 
8 Nisan Cumartesi ise yine Rabia meydanında Kum Sanatı Gösterisi, yöresel halk oyunları ekipleri gösterileri ve yine yöresel asvap gecesi programı halkın beğenisine sunulacak. 
9 Nisan Pazar günü ise 11 kilometrelik etaptan oluşan Kurtuluş Koşusu düzenlenecek. Şimdiye dek yoğun başvurunun olduğu koşunun ardından geçen yıl da Şanlıurfa'ya davet edilen Türk Yıldızlarının gösterileri sunulacak. Türk Yıldızları gösterisini izlemek isteyen vatandaşlar içinde Büyükşehir Belediyesi ücretsiz ulaşım imkanı sunacak.
Pazar günkü etkinlik de akşam saatlerinde Rabia Meydanında Kurtuluş müzikali ile devam edecek.
10 Nisan Pazartesi günü ise Halil-Ür Rahman Gölü Platosundan başlayarak Rabia Meydanına kadar sürecek olan Kortej yürüyüşü düzenlenecek. Halkın, sivil toplum kuruluşlarının ve Türkiye'nin bir çok şehrinden gelecek katılımcıların eşliğinde düzenlenecek Kortej yürüyüşünün Rabia Meydanı durağında ise 11 Nisan Açılış Programı yer alacak. Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi ve bir çok etkinliklerin düzenleneceği gün içerisinde akşam saatlerinde ise sıra gecesi etkinliği halkın beğenisine sunulacak. 
11 Nisan Salı günü ise M. Akif İnan Konferans Salonunda Kurtuluş Töreni ve söyleşi düzenlenecek. Akşam saatlerinde de Rabia Meydanında Mehteran ve Halk Oyunları Gösterisi ekibi gösterilerini sunacak.  Akabinde Halk sanatçı ZARA'nın Şanlıurfalılarla buluşması olacak. Sanatçı Zara birbirinden güzel türküleri ve eserleri ile Kurtuluş Etkinliklerine renk katacak. 
Ardından 12 Nisan Çarşamba günü Grup Yürüyüşün ilahi dinletisi, 13 Nisan Perşembe günü Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı'nın söyleşisi, 14 Nisan Cuma günü Urfalı sanatçı Cumali Özkaya'nın konseri ve 15 Nisan Cumartesi günü de Yasin Aktay'ın söyleşisi ile programların bu yıl ki etkinlikleri tamamlanmış olacak. 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN DAVET
11 Nisan'ın her zaman kendileri için ayrı bir önemi olduğu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfa halkını etkinliklere davet etti. Başkan Çiftçi yaptığı değerlendirmesinde, "Bilindiği gibi Urfa'nın şanlı ve destansı bir mücadeleyle bağımsızlığını kimsenin egemenliği altına bırakmadığı 11 Nisan tarihi, bizim için çok önemli bir gündür. Biz, bu şanlı ecdadın nesli olarak tarihe altın harflerle yazılan 11 Nisan'ı, Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu yıl da birbirinden güzel etkinliklerimiz yer alacak. Tüm Şanlıurfa halkımızı buluşmalara davet ediyorum" dedi. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49