Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

1 Milyon Kişi Yerinden Olacak
 Halep’in düşmesi veya Rusya’nın hava saldırısının devam etmesi durumunda 1 milyon kişinin yerinden olacak ve Türkiye'ye gelecek.
Rusya’nın hava desteğiyle  Esed’a bağlı güçlerin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve El Nusra’nın kontrolündeki Halep’e yönelik başlattığı kuşatma, on binlerce kişiyi yerinden etti.
1 MİLYON KİŞİ YERİNDEN OLACAK
Türkiye sınırına iki günde 100 bine yakın kişi gelirken, Azez bölgesinin de Esad güçlerinin eline geçmesi durumunda bu rakamın 200 bini aşacağı belirtildi. Halep’in düşmesi veya Rusya’nın hava saldırısının devam etmesi durumunda ise 1 milyon kişinin yerinden olacağı ve bu kişilerin çoğunun ise Türkiye’ye geçebileceği belirtildi. Türkiye’ye doğru yeni göç dalgasının ardından sınırda ‘kırmızı alarm’ verildi.
200 BİN KİŞİYE GÖRE HAZIRLIK
Daha önce Kobani’den 3 günde gelen 200 bin kişinin sorunsuz Türkiye’ye kabul edilmesini sağlayan Nüfis Hareketi Yönetim Sistemi, uygulamaya hazır hale getirildi. Uluslararası prosedürlere göre silahtan arındırma, acil su ve gıda yardımı, detaylıarama, sağlık taraması, biyometrik kayıt ve barınma alanlarına transferi içeren süreç için hazırlıklar tamamladı. Olası ihtiyaç için AFAD Barınma Merkezleri’nde ise boş kapasite oluşturuldu. Göç İdaresi’de yeni gelecek kişilerin kayıt işlerinin sorunsuz yapılması için girilecek kapılara takviye ekipler gönderdi.
Yeni göç dalgasına karşın Türk Kızılayı da ekiplerini hazır duruma getirirken, genel başkan Ahmet Lütfi Akar şunları söyledi: “Yeni göç dalgasından büyük endişe duyuyoruz. Kızılay olarak bize düşen yeni gelecek misafirlerimizin beslenme ihtiyaçlarını karşılamak. Bunun için bölgeye 2 yeni mobil mutfak TIR’ımızı gönderdik. Kapasitemiz yaklaşık 350 bin kişilik.”
Göçmen Kaçakçılığı Başkanlığı kuruldu
İçişleri Bakanlığı’nın onayıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki 3 şube müdürlüğü ve 16 büro amirliğinden oluşan Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Dairesi Başkanlığı için gerekli düzenleme tamamlandı. İl emniyet müdürlüklerinde de büro amirliği veya şube müdürlüğü oluşturulmasıyla ilgili çalışmaların devam edeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48