Öne Çıkanlar Sancaktepespor 5-0 Şanlıurfaspor Çok Sayıda Zırhlı Askeri Araç Hataya Sevk Edildi Karaköprüde sıkışmalı kaza Başkan Beyazgül 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

1 Kişi 500 Kişinin Ekmeğine Engel Oluyor
Şanlıurfa sanayi sitesindeki karocu esnafları yerlerinin devlet malı olduğunu ve devletin istediği zaman onları çıkaracağı belirtti.
Sanayi sitesinde kendilerine alan ayıran ve burada yaptıkları ve işledikleri karolarla geçimini sağlayan esnaflar, mekanlarının devletin hazine malı olması sebebiyle her an çıkarılma tedirginliği içindeler. Bunun üzerine devletten başka yer temin ettiklerini belirten esnaflar, devletin kendilerine başka yer bulduğunu ancak ne zaman yeni yerlerine geçecekleri konusunda bilgi sahibi olamadıklarını söyledi. Kooperatif olarak bir noktada anlaşmaya vardıklarını ancak bazı esnafların bu anlaşmaya uymadığını söyleyen Kooperatif başkan yardımcı İsa Özhilal belediyeye bir dilekçe verdiklerini ancak, belediyeden torpilli bir kişi yüzünden bu dilekçelerinin sonuç vermediğini kaydetti. Bu konudaki şikayetlerini dile getiren Özhilal “Karocular olarak kooperatif kurmuştuk, 6 7 aydır bu kooperatif mücadele ediyor. burası yıkılırsa perişan oluruz. Burada toplam 95 esnaf var, hepimiz kiracıyız. Belediyemizin bizimle ilgilenmesini bekliyoruz. Başka bir yer temin ettik. Torpili olan bazı esnaf arkadaşlarımız bizi şikayet ediyor, onun torpili sağlam olduğu için onun mağdur olacağı bir durum yok. Biz de bir yıldır dilekçe verdik ama dilekçemize henüz cevap gelmedi. Belediyemizin bize temin ettiği yerin bir an öncesi tamamlanmasını istiyoruz. Bizim dernek başkanımız Mikail konak da yeni yerimizin tamamlanması için çalışıyor ancak sadece bir esnaf arkadaşımız oraya gitmememiz için engel çıkartıyor. Bu kişi bizden rüşvet istiyor, bir tek ondan şikayetçiyiz. O da bu inadından vazgeçerse karocular olarak rahat bir nefes alacağız” dedi.
Belediyenin kendilerine yardım etmesini bekleyen karocu esnafları yeni yerlerinin bir an önce tamamlanmasını isterken, belediyenin istemesi halinde bulundukları yeri terk ederken mağdur olmak istemiyorlar. 95 esnafın ekmek yediği sitede çalışanlarla birlikte çalışan sayısı 500’ü bulurken, bu projelerinin sonuç vermemesi durumunda bütün bu insanların işsiz kalacağı belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49