Yaklaşık bir milyon taşerona kadro müjdesi verilmişti. Artık o kadrolar için ilk başvurular alınmaya başlandı. Kısaca yapılacak başvuru ve takvimi hakkında bilgi vereyim. Taşeron şartları karşılayanlar başvuruları 2 Ocak'ta başladı, 11 Ocak'ta sona eriyor. Taşeron işçiler 10 günlük sürede çalıştıkları iş yerinin personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmesinin yapıldığı birimine ilgili formu eksiksiz doldurup, dilekçe de ekleyerek yapacak. Ardından Yazılı sınav yapılacak sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilecek, Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan almak şartı aranacak. Yazılı sınavdan sonra sözlüye tabi tutulacaklar.
Sınav ve sözlünün ardından Tespit Komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanının 12 Ocak-20 Şubat, bulacak ilana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın gerçekleştirilmesinin 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarih aralıklarında yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek. Tüm bu aşamaların ardından, hak kazanan taşeron işçiler 2 Nisan'da topluca işçi kadrolarına geçecektir.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48