“Suruç”un hali ne?” demiştim!
Ne zaman?
2 Ağustos 2016 tarihli yazımda.
2 Ağustos”un üzerinden bugün itibari ile tam tamına 22 gün geride kaldı. Peki şimdi durum nasıl?
2 Ağustos”a göre daha iyi ama ne yazık ki çalışmalar yetersiz.
Suruç ilçesine girmek bir dert, Suruç”tan ilçe dışına çıkmak bin dert!
Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile bir açılış programında karşılaştım.
Suruç yollarının rezaletini anlattım. Bir an önce çalışmaların tamamlanabilmesi adına Büyükşehir Belediyesi olarak Suruç ilçesine biraz daha önem vermesini tüm Kamuoyu adına rica ettim.
Nihat Başkan, sağ olsun, Suruç başta olmak üzere birçok ilçede yol güzelleştirme çalışmaları içinde bulunduklarını söyledi. Her bir ilçenin prestijli bir yolunun olacağını ve kısa süre içerisinde Suruç”un tek olan ana caddesinin de her yönüyle mükemmel prestijli bir yol olarak halkın hizmetine sunulacağı müjdesini verdi.
Evet, 2 Ağustos”ta yazıyı ilk yazdığımda Suruç ilçe merkezinin tek ana caddesi konumundaki yol gerçekten bırakın araç ile gitmeyi, yaya olarak yürümek bile imkânsız bir haldeydi.
Fakat sağ olsunlar yazımın arkasından iş makineleri daha fazla sayıda sahaya indi. İrili ufaklı, taşlı, dikenli yollara iş makineleri aracılığı yollar tabir yerinde ise tıraşlandı. Şimdi araçlar daha rahat bir şekilde gidip gelebilmekte. Zaten yol çalışmalarına hız verildiği için de ilçeye girişte yol mecburi istikamet olarak sanayi sitesine verilmiş durumda. Sanayiden de fırsat yakalanıldığında Suruç mahallelerine ulaşılmakta ve oradan da insanlar gitmek istedikleri, ulaşmak istedikleri yerlere zorda olsa gitmekteler.
Her doğumun mutlaka bir sancısı vardır derler!
Bugün Suruç halkı her ne kadar yol bakımından sıkıntılı, dertli, kızgın da olsa inanıyorum ki yakın gelecekte alt yapı ve üst yapı çalışmalarının tamamlanıp, yollar asfaltlanıp ışıklandırıldığında bugün yaşanılan tüm sıkıntılarda geride kalmış olacaktır.
Suruç halkından biraz daha bu konuda sabırlı olmalarını istiyorum…
Güzel günler, güzel yollar yakındır…
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49