Öne Çıkanlar Vali Erin trafık kazası memurlara ve işçilere toplu para iadesi müjdesi geldi. abıt demır oto alım satım

Bu haber kez okundu.

BDP'liler, Gemlik’e gelmekte ısrarlı

BDP Bursa il binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Ayla Yıldırım, pazar günü Gemlik’e gelmek için ülkenin çeşitli şehirlerinden gelen partilileri Bursa’nın girişlerinde karşılayacaklarını dile getirdi. Yapılmak istenenin demokratik bir hak olduğunu savunan Ayla Yıldırım, "Bursa’yı 'şiddetin, lincin ve tecridin kenti' unvanlarından kurtarıp ‘barışın kenti’ olması için herkesi sağduyulu olmaya" davet etti.

Bursa Valisi Şahabettin Harput’un, ‘BDP'lilerin şehre girmesine izin vermeyeceğiz’ şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Yıldırım, şöyle konuştu: “Basın açıklamaları izne tabi değildir. Anayasada hüküm gayet açıktır. Toplumun her kesiminin izin olmadan görüşlerini kamuoyu ile paylaşma hakkı vardır. Yapılmak isteneni 72 saatle tertip komitelerine sığdırmaya çalışmak 2911’e tabi olan mitingler için geçerlidir. Bir miting talebi söz konusu değildir. Toplumun milyonlarca kesiminin kaygısını, Gemlik’e gelerek kamuoyuna basın açıklamasıyla iletmek istemektedirler ve bu izne tabi değildir. Bu bir yürüyüş değil, başka kentlerden otobüslerle geliyorlar ve Gemlik’te bir yürüyüş de yoktur. Orada bir basın açıklamasıdır yapılmak istenen. Bu izne tabi değildir, bir demokratik haktır.”

Valiliğin, vatandaşların bu hakkın kullanılmasının önündeki engelleri kaldırması gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “Tam tersine ‘yaptırmayacağız, Bursa’ya sokmayacağız’ şeklindeki açıklamalar kaygılarımızı büyütür. Çünkü Bursa’da malum grupların internetten örgütlendiklerini biliyoruz, bunların saldırılarına zemin hazırlamak anlamına gelir. Valiliğin görevi basın açıklamasını engellemek değil, bunu engellemeye çalışanları durdurmaktır.”

Ayla Yıldırım, 'Şehre sokulmama kararı üzerine geri atıp atmayacakları' yönündeki bir soruya, düzenleyici kurum olmadıkları için bir şey söyleyemeyeceğini kaydetti.

 

CİHAN

Haber Kaynağı : Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48