Öne Çıkanlar sanlıurfa urfa Vali Erin urfahaber buyuksehır

Bu haber kez okundu.

Başbakan'ın annesinin cenazesi için isteği

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan'ın yarın öğle vakti Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın anneleri Tenzile Erdoğan Hanımefendi, yarın (08 Eylül 2011) öğle vakti İstanbul'da Fatih Cami'inde kılınacak cenaze namazının ardından, Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Merhumenin cenazesine iştirak çerçevesinde, medya kuruluşlarına taziye ilanı vermeyi, çelenk veya çiçek göndermeyi düşünenlerin, bunların yerine İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı'na bağışta bulunmaları önemle rica olunur.

Anılan Vakfın banka hesabına ilişkin ayrıntılar aşağıda sunulmaktadır:

İSEGEV-İstanbul Eğitim ve Gençliğe Hizmet Vakfı

VAKIFBANK İstanbul, Vatan Caddesi Şubesi

IBAN No: TR-420001500158007299233860

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

MEZAR YERİNİ İNCELEDİ

Başbakan Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte daha sonra Karacaahmet Mezarlığı'ndaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü Anadolu Birinci Bölge Müdür Yardımcılığı binasına geldi.

Daha sonra buraya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da ulaştı.

Başbakan Erdoğan, bu binada bir süre kaldıktan sonra annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin yarın defnedileceği mezar yerini inceledi.

Başbakan Erdoğan, yaklaşık bir saat kaldığı mezarlıktan daha sonra Kısıklı'daki evine geçti.

Bu arada, Tenzile Erdoğan'ın cenazesinin, yarın yapılacak törene kadar evinde kalacağı öğrenildi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN KARDEŞİYLE MARMARA İLAHİYAT VAKFI CAMİSİNDE NAMAZ KILDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını, Üsküdar'daki Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde kıldı.

Erdoğan, bu sabah saatlerinde vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın cenazesini, Özel İstanbul Medipol Hastanesinden alarak, Kısıklı'daki evine geldi. Burada, bir süre yakınlarının taziyelerini kabul eden Erdoğan, daha sonra cuma namazını kılmak için Kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Üsküdar'daki Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'ne geçti.

Başbakan Erdoğan ve kardeşi Mustafa Erdoğan'a, cuma namazında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra damadı Berat Albayrak da eşlik etti.

Erdoğan, cuma namazını da kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ile makam aracında bir süre görüştü.

Erdoğan daha sonra, kardeşi Mustafa Erdoğan ile birlikte Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nden ayrıldı.

Haber Kaynağı : Haber7.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48