Elinde balta ile gezmek değil, putları sinelerden silebilmektir maharet.  Maharet putlarımızı keşfetmeyle başlar. İfadesi bu kadar kolay bulunacak olan putçuluk bugün birçok sinelerde başköşelerdedir sinsice.
 
 
 
       Mekkelileri Lat’ı, Menat’ı, Uzza’sı veya Hz. İbrahim’in babası Azer’in yaptığı putlar aslında bunların hepsi hâşâ bir ilah değil Allah’a yaklaşma araçlarıydı. Bugün her bir mümin kardeşim kendi elleriyle bir put yapmış ve karşısına geçmiştir. Allah’a yakınlaşmak için kıldığı beş vakit namazının yanında bilmem kaç kez başvurur putuna da ezinçle gururlanır ve göz kırpar putu ona. Karşılıklı mutlu bakışlar atarlar birbirlerine.
 
 
 
       Onu diğer müminlerden üstün kılma, ayrıştırmayı hedef edinen bu putlar öyle kuvvetlidirler ki her müminin canını ve karşıdakinin canını onca acıtmasına karşın uzaklaşmaz sahibinin yanından. Selam toplumu ya da selam ümmeti olmamızı isteyen Resülullah ömrünü gayrimüslimlerin putlarını yıkmakla (sadece baltayla değil ha bilinçle) geçirmişken biz ömrümüzü putlar yapmak ve onları cilalamamakla tüketiyoruz.
 
 
 
       Takip edenleriniz vardır, medyada, sosyal paylaşımlarda ve de her yerde sürekli bir atışma ve savaş vardır müminler arasında. Bilmem bu kadar dış etkenler batıl anksiyetelerle mücadele etmesi gerekenler habire içe yönelmiş ve bilmem hangi cemaate, bilmem hangi tarikata veya kişiye verip veriştiriyor. Eleştiri dozunu çoğu zaman aşan bu çabalar çok kereler beni acıtıyor ve güçsüzleştiriyor. Selam toplumu bumudur. Ümmet bilinci böyle birbirini kırbaçlayan müminlerden mi müteşekkil olmalıdır.
 
 
 
       Maalesef ki bu işten zararlı çıkan sadece işçiler değil iş te oluyor. Konu değil temalar yıkılıyor hep. Örtmek yerine körükleniyor kıvılcımlar, gizli uyarıların yerini bağırtkan küfürler ve hakaretler alıyor maalesef.
 
 
 
       Yeter bir yeter yahu bu hiddetin bilmem kaçta kaçı zalime, müşrike karşı gösterilebiliyor bi yavaş yav. İyi bilin ki bu putlar da zannettiğiniz gibi sizi Allaha yaklaştırmıyor aksine çok çok uzaklara atıyor.
 
 
 
       İsim vermenin de bu duyguyu körükleyeceğini bildiğim için isim vermeden onlar adına dualar ediyor ve bu yazıyı okuyup ta bu rüzgârlara kapılan herkese sesleniyorum durun ve kırın putlarınızı. Karşınızdaki kişilere merhamet gözünüzle bakın, kardeş gözünüzle bakın ve hesap gününü unutmayın “kim zerre kadar kötülük yaparsa” başına nelerin gelebileceğinin bilinciyle sorgulayın kendinizi ve selamlar salın her bir yana. Yayılsın kardeşlik yayılsın ümmet bilinci. Ve tam olarak bilgide derinleşmeden âlim kesilmesin müminler. Bin düşünüp bir konuşsunlar. Malumdur ki kırılan kap birleştirilir birleştirilir de izi kalır. Ve bu izlerle dolu İslam ümmeti paramparça olur örnekleri çok uzağımızda olmamakla beraber…
 
 
 
Allaha emanet olun….
 
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49