Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Türk Jetleri IŞİD Mevzilerine Doğru Hareketlendi
Türk jetleri, akşam 22.55 sularında Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan hareketlenerek önce IŞİD hedeflerini sonra da Kuzey Irak'taki PKK kamplarını ve Kandil'i bombaladı.
Türk Silahları Kuvvetleri dün sabaha karşı IŞİD mevzilerine yönelik hava harekatı operasyonuna dün gece yarısına doğru da devam etti. F-16'lar önce IŞİD, sonra da PKK hedeflerini bombaladı. Jetlerin Kandil'i de bombaladığı öğrenildi.
 
ÖNCE IŞİD SONRA PKK
 
Gece yarısına doğru Diyarbakır'dan kalkan Pars filosuna ait F-16'lar Suriye tarafındaki IŞİD mevzilerine yönelik ikinci hava operasyonunu gerçekleştirdi. Türkiye-Suriye sınırının yakınındaki IŞİD mevzilerine sabah operasyonunda olduğu gibi lazer güdümlü bombalarla hedef alındı.
 
ŞAM'A "KARIŞMA" MESAJI
 
Suriye hava sahası kullanılmasa da başta ABD olmak üzere tüm koalisyon güçlerine bilgi verildi. ABD üzerinden de Suriye rejimi haberdar edildi. Konuyla ilgili Hürriyet'e konuşan bir askeri yetkili, "Bu bildirim Suriye'den izin alma maksadıyla olmadı. Aksine, Suriye rejimine 'Türkiye IŞİD hedeflerine bir operasyon yapacak. Türk uçaklarına, hava savunma sistemlerini kilitlememeleri ve hava araçlarını harekete geçirmemeleri uyarısı yapıldı. Aksi durumda Türk uçakları rejime de gereken yanıtı verir' mesajı iletilmiş oldu" dedi.
 
Operasyonla ilgili resmi yazılı açıklama da Başbakanlık'tan yapıldı. Açıklamada, "Türkiye Cumhuriyeti devleti ulusal güvenliğini korumak için gerekli önlemleri almakta kararlıdır" denildi.
 
Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan 3 kol halinde kalkan dokuz F-16 savaş uçağı saat 22.55 sıralarında Çukurca'dan sınırı geçerek Irak hava sahasına girdi.
 
PKK KAMPLARI VURULDU
 
Türk savaş uçakları saat 22.55'ten itibaren Kuzey Irak'ta bulunan PKK'ya ait hedefleri bombaladı. 5 bölgede bombalanan hedefler arasında örgüte ait eğitim tesisleri, sığınaklar ve uçaksavar bataryalarının olduğu öğrenildi.
 
5 BÜYÜK PKK KAMPI VURULDU İDDİASI
 
Yerel kaynakların iddiasına göre Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Türk F-16'ları saat 22.55 civarında PKK'nın denetimindeki Rat, Metina, Gare, Haftanin ve Havaşin bölgeleri bombalandı.
 
JETLER KANDİL SEMALARINDA
 
Rojnews'in haberine göre uçaklar şuan Kandil semalarında gezindi. DHA muhabiri de Türk jetlerinin Kandil'de kısa bir süre keşif uçuşu yaptığını söyledi. Kaynaklar saat 01.15'ten itibaren de savaş uçaklarının Kandil'de bulunan PKK hedeflerini bombaladığını kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49