Öne Çıkanlar urfa sosyal medya Başkan Beyazgül erın bakan

Bu haber kez okundu.

“Takım olmamız şart“
Şanlıurfaspor teknik direktörü Reha Kapsal, Şanlıurfaspor’un bireysel yeteneklerle değil komple takım olarak maç kazanacağı söyledi
 
İl Özel idaresi GAP Vadisi tesislerinde basın mensupları ile bir araya gelen Kapsal, Şanlıurfaspor’un önünde 3 maç olduğunu ve hedeflerinin şuan itibari ile en yüksek puanı toplamak olduğunu belirtti.
 
“Bireysel değil komple takım olmak istiyoruz”
 
4-0’lık Ankaraspor mağlubiyetini değerlendiren Kapsal, “Ankaraspor maçında da özellikle bir 20-25 dakika da kötü bir oyunda yoktu, golü yedikten sonra daha kırılgan yapımız ortaya çıktı, mental söylediğim bu taktik, teknik ve fiziksel özellik parametrenin arasında en önemli mental olarak ta reaksiyon tepki vermeliyiz, böyle bir kırılganlık ta var için gerçeği, ama dediğim gibi ilk Buca maçını yendikten sonrada söyledim hatta Buca maçı bittikten sonra dedim ki eksiklerimiz var. Tabi Buca bizden sonra Adana’ya 3 attı biliyorsunuz, dünde Beşiktaş’ı kupada 2-1 yendi. Bakın kadroya bizim maçın aynı 11 yani. Bir oyuncu değişmiştir belki o zamanda söyledim eksiğimiz çok diye, ayaklarımız yere daha sağlam bassın diye daha çok çalışmamız gerekli, tabii istenmeyen bir mağlubiyet, iç saha organizasyonunda yine sıkıntı vardı ama bunlar dünden bugüne bir anda değişecek yani hemen farklılık yaratacak bir değil işin gerekçesi. Yani 15 günlük süreçte bu sıkıntı %100 değişmez yani maçı kazansaydık 1-0 bir pozisyon oldu attık, çok organize olamazdık dediğim gibi bunun zamana kesinlikle bir ihtiyacı var. Bu zamanda tabii yarışmada geçiyor. Yani yarışmada önemli sonuçta hazırlık devresi bende bunun farkındayım. Ama bir yandan da kolay bir şey bizim yaptığımız, fiziksel olarak hazırlıyorsun daha dirençli olması gerekir. Bizde geçmişte bütün eleştiriler takım çok tempo yapmıyor, koşmuyor, mücadele etmiyor, rakibi küstürmüyor, agresif bir takım değil, baktığımızda çok çabuk rakibe pozisyon veren, ve aynı zamanda da golü üreten ama onu da bireysellikle yapan yani bireysellikle maç kazanırsınız arkadaşlar, Takımla şampiyon olursunuz. Bireysel olursanız maç kazanırsınız, şimdi geçen hafta biz her şey bende doğrudur, biz Buca maçını yendiğimizde bireysel baktığımızda Banahane’nin attığı doğru vuruşla golle yendik. Takım halinde mücadele ettik ama takım halinde çok iyi bir hücum yapamadık, zaman içinde net bir şekilde söyleyebilirim, gelişimi gösterecek gelişim sizde biliyorsunuz denge kaybıdır. İnsan bir şeyler yeni öğrendiği zaman eski doğru bildiklerini değiştirmek için çabaladığı zaman dengesi kaybolur, bizim oyuncularda bu şekilde bir değişim içinde. Yani eskiden iç sahada sizde görüyorsunuz işte 5-6 futbolcu önde hücumda, geriye gelemiyor. Takımın boyu uzun, daha rakibe pozisyon veren tamam geçen haftada bize ölü 4 gol yiyebiliriz, riskte aldık. Ama daha takım halinde kopmak olması gerekir. Yani daha böyle hem hücumda hem savunmada bunu doğru şekilde yapmamız gerekir. Yani bunu yaparsak bir istikrar, doğru bir tabela oluştururuz takıma. Ondan sonra kimle oynadığımız fark etmez, ama dediğim gibi mutlaka bir aylık yaklaşık 1 ay sonraki süreçte ben daha farklı şeyler konuşacağımızı düşünüyorum, takım daha farklı saha içinde net bir şekilde taraftarında istediği bir takım görüntüsünü vereceğini düşünüyorum” dedi.
 
"Takım olmamız şart"
 
Teknik direktör Reha Kapsal, Ankaraspor mağlubiyetine üzüldüklerini, bireysel futbollarıyla tepki toplayan Engin ve Fotakis'le ayrılma kararı aldıklarını söyledi. Şanlıurfaspor'un iyi bir kadroya sahip olduğunu, ancak bireysel futbolun ön planda tutulduğunu anlatan Reha Kapsal, şöyle devam etti:
 
"Şu anda 2 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Futbolda, bireysel olarak maç da kazanılır ama takımla şampiyon olursunuz. Takımda bireysellik ön plana çıkmış. En büyük sıkıntımız takım olmak. Bununla ilgili sıkıntılarımız var ve bunları gidermeye çalışacağız. Ankara mağlubiyetinin oyunculara büyük bir ders olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki maçlarda bu hataları tekrarlamayacağız."
 
“Daha coşkulu bir takım yaratacağız”
 
Şanlıurfaspor’un büyük hedeflerle yola çıktığına vurgu yapan Kapsal, “Ben her zaman da söylerim giden hocalarda mutlaka kesinlikle emeği vardır, çalışmıştır, bir gün bile olsa 1 puan bile almış olsa buna saygı duymak gerekir. Ama şimdi bir iç saha oyunu veya dış saha oyunu ile ilgili sezon içi baktığımıza bazı formatları değiştirerek fark yaratabiliriz, ama planlamanın sezon başında yapılması gerekiyordu. Çünkü Şanlıurfaspor kulübü sezon başı iddiayı koymuş direk ilk 2’den çıkacağım diye hepinizin bildiği gibi işte. Transferde de ciddi anlamda da isimler almış. Şimdi bu planlamada iç sahada galibiyet çok önemli, hepimizin bildiği gibi 18 tane iç saha maçı oynuyorsunuz yaklaşık bu 54 puan yapar, bu anlamda iç saha organizasyonu sezon başın yapılan o planlama oyuncu profillerinde ve rakamsal anlamda oyun felsefesinde çıkar ortaya. Şimdi bizim burada bir sıkıntımız var, önde çok maalesef ben tabii 15 gündür takımla beraberim, önde çok basan agresif rakip kaleye çok ciddi anlamda baskı yapan bir oyuncu profillerimiz yok. Bunu geliştirmeye çalışıyoruz, bu bası olmazsa şimdi bu Ankara maçında da görüldü, daha önce de 1461, Bolu maçı, Samsun maçı, Karşıyaka maçı, Tavşanlı maçı puan kayıplarında galip gelinen Kahramanmaraş spor maçı da dahil illa kayıp değil orda bile daha rakip kaleye çıkan, baskı yapan, orda rakibi çıkarmayan o formatta oynayan bir takım görüntüsü yoktu maalesef. Şimdi dediğim gibi hem oyuncu profillerine hem daha fiziksel yapılarına hem de bentsel yapılarına, bu oyunun maalesef içerde
 
oynamayan o gücü rakibine hissettiremeyen bir takım görüntüsü vardı. Şimdi bu bir bölümü tabiî ki ve aynı zamanda da iç saha oyununda kapalı savunmaları açmak için saha içi organizasyonları teknik taktik bununla ilgili beceri bu da ayrı profil. Şimdi bu sıkıntıların bir şekilde giderilmesi gerekir, en büyük sıkıntımızda bu, orda top kalmıyor, orda daha fazla baskı yapmalıyız ve orda daha organize olmalıyız. Takım halinde sizde biliyorsunuz çağdaş total futbol denilen daha bütün kaleciden başlayan daha hücum organizasyonu daha düzgün yapmamız gerekir, bununla ilgili tabi bir çalışma yapıyoruz, tabiî ki geçen hafta oynadığımız maç daha organize olmuş, daha kadro derinliği olan işte baktığımızda mesela gençlerden 3 tane oyuncu soktuğunda yani 1 hafta 2 hafta önce üçü de oynayabilen mesela oyuncu topluluğu işte Göksu, Müslüm, Serdar, giren şimdi hem böyle hem de bir teknik adamla sezon başından beridir çalışan, planlamayı yapan aynı şekilde fiziksel ve atletik performansı mentel anlamda oyun felsefesi kontra atak bir takımla oynadı ,daha organize işin açıkçası. Biz 3 hocayla işte bu fiziksel olan bu ara yüklemeleri yapıyoruz, hem oyunculara çok aşırıda yüklenemiyorsunuz, her hangi sakatlık olur veya maça yorgun çıkar, ona dikkat ediyorsun, lig devam ediyor, teknik, taktik olarak daha disiplinli oynatmak istiyorsun, tabii hem mental anlamda da daha saha içi disiplinli daha coşkulu bir takım yaratmak istiyoruz”
 
“Devre arası olmayacak”
 
Şanlıurfaspor’uın devre arası kampına gitmeyeceğini belirten Kapsal, “Bu sezon lig 19 takımla oynanıyor, devre arasıda 1 hafta olacak bu yüzden daha önce Antalya gibi yerlerde yapılan devre arası kampına gitmeyeceğiz, Devre arası kampı maalesef olamayacak, biliyorsunuz PTT 1. Ligin devre arasında 1 haftalık bir izin var, bir hafta sonra Karşıyaka deplasmanı ile başlayacağız. Yani ara eskisi gibi uzun değil, eskiden sizin söylediğiniz gibi takımlar 3-4 haftalığına Antalya’ya gidiyordu. İşte ilk kamp devresi için başka şehirlere gidiyordu, şimdi en son Ordu maçını Allah kısmet ederse bitirdiğimizde o haftayı yılbaşı hemen arkasından bir hafta sonra Karşıyaka deplasmanı ile ikinci yarı başlıyor. Bunlar tabii ki yani bir teknik adam olarak ta hep her sene devre arası vardır. Yeni gelen Teknik adam içinde devre arası çok önemli ve aynı zamanda da transfer için de gelen oyuculara adaptasyon hazırlık maçları her açıdan bizim böyle bir şansızlığımız da var maalesef. Yani bu süreçte baktığımızda bir hafta sonra tekrar lig maçı oynayacağız, yani gelen oyuncu olsa işte adaptasyonu vesaire o süremizde az bu sene böyle bir handikapta var. Şimdi iç saha tabii Ankara maçında da görüldü iç saha sıkıntısı, burada esas tabi iç saha sorunu ile planlamanın sezon başına ben geçmişle inerek çokta irdelemek istemiyorum” dedi.
 
“Önümüzdeki maçlarda gençlere şans vereceğim”
 
Bir gazetecinin ‘Gençlere ne zaman şans vereceksiniz?” Sorusuna Kapsal, “Bu haftayı BAY olarak geçireceğiz, Adanaspor maçında kadroda genç oyuncuları’da göreceksiniz, ben bunu laf olsun diyede söylemiyorum gerçekte icraata dökerek kanıtlayacağız, Adanaspor maçında bunu herkes görecek” diye cevapladı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48