Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı sanlıurafspor

Bu haber kez okundu.

Şanlıurfaspor’ un İlk Kaptanı
Urfaspor'un ilk kaptanı ve ilk golünü atan 1975-1976 yıllarında Urfaspor'da futbola son noktayı koyan Reşit Köylü jübile gelirini Urfaspor'a bağışladı.
 
Sayın hocam. Futbola kaç yılında başladınız?
 
Futbola 1958 yılında Urfa Kahramanspor'da başladım. 2 yıl orada oynadıktan sonra 1962 yılında Urfa Beşiktaş'a transfer oldum. Urfa Beşiktaş'a transfer olduktan sonra bu arada iki defa genç milli takıma bir defa amatör milli takıma iki defada federasyon karmasında yer aldım. 1969 yılında kurulan Urfa spor üç takımın birleşmesi ile 11 Nisan, Uyanırspor ve Urfa Beşiktaş'ın birleşmesi ile kurulan bir takım.Urfa spor'un ilk kaptanı olarak görev aldım ve ilk transfer ücretini profesyonel olarak 21.500 TL. aldım bu para ile şimdi bildiğiniz Bahçelievler arazisinin hepsini alabilirdim ve daha sonra 1965-66 yılları arasında Türkiye amatör şampiyonasında Urfa Gençlikspor forması altında 17 gol ile Türkiye amatör futbol şampiyonası gol kralı oldum.
1969 yılında kurulan Urfa sporun 1976 yılına kadar Urfa spor 'un takım kaptanlığını yaptım 1976 yılında Diyarbakır spor ile oynadığımız ve 2-1 kazandığımız maçla jübile yapıldı jübile gelirimin tamamını Urfa spor'a Bağışladım Urfa spor yönetimi tarafından ilk defa bir altın rozet ile ödüllendirildim.
 
Eski yıllara baktığımızda zorlu şartlar altında çok futbolcu yetişirdi. Şimdi neden yetişmiyor?
 
Şimdi bizim zamanımızda çok saha vardı yani gençlerin oynaması için şimdi yıkılan 11 Nisan stadının arkası sahaydı orada mahalleler arası maçları yapılırdı. Yani sporcuyu alt yapıdan yetiştirme imkânı vardı. Bu son zamanlarda hep dışarıdan transfer alt yapıdan olan oyunculardan faydalanma imkânı azaldığı için gençlerimizde küsmüş oluyor.
Nasıl olsan oynatmazlar beni düşüncesine giriyor. Bu yönden alt yapıya çok önem vermemiz lazım. Mesela ben saya bilirim Mehmet Gülle kardeşimiz Kerim Aydoğdu bunlar alt yapıdan çok sporcu yetiştirmiş insanlardır alt yapı olmadan dışarıdan sporcu almak ile bu iş olmaz. Kerim hocama Allahtan rahmet diliyorum.
 
Sizin zamanınızda Urfaspor kadrosuna baktığımız zaman hepsi Urfalı futbolcularla kurulu bir takımdı. Şimdi Şanlıurfaspor'a baktığımız zaman Urfalı bir oyuncu olmaması hepimizi üzüyor?
 
Şimdi başta bulunan yönetim iyi bir yönetim valinin desteği var, bakanımızın desteği var, alt yapıya çok  önem vermeleri lazım. Mesela örnek veriyorum Resul Halat hoca gibi futbolun içinden yetişmiş ve bu işin tam stajını yapmış insanların alt yapının başına getirmeleri lazım. Ben  yönetimi takdir ediyorum. Yöneticilik eden herkesi ben takdir ile karşılarım çünkü ben içinde yetişmiş bir insanım çok zor bir iş fakat bu yönetimimizin en büyük kaybı futbol oynamış bir kişiyi yani soyunma odasının kokusunu almış bir kişinin de bu yönetimde olması ben çok arzu ederim ben kendim için demiyorum benim adayım kaptan Recep Kutluay'dır.
Ben doğrusunu söylüyorum. Çünkü ben onunla çalışmışım sporcunun dilinden anlayan fakat bu yönetimde 100 bin TL yardım etmiş yani herkesin hükmü buna yetmez
 
PTT 1.ligde  mücadele eden Şanlıurfaspor şuana kadar yapmış transferlere baktığımız zaman çok yetersiz. Rakipleri şimdiden kadrolarını güçlendirdi. Şanlıurfaspor başarılı olması için neler yapmalıdır?
 
Ben geçtiğimiz sezon PTT 1. lig maçlarının hepsini izledim. Takımımız kötü bir takım değildi. Bizim kırılma noktamız 1461 Trabzon maçı oldu. Yoksa takımımız kötü bir takım değil yani Kemal Saraçoğlu ve Mustafa Yavuz yani bunların yönetimde çok katkıları oldu. Yönetim değişti transferler yapıldı bir ara küme düşme potasına girdik sonra gayretle kaldık süper lige çıkmamız için bomba transferler yapmamız lazım şimdi iki oyuncu Karşıyaka ve Kayserinden alınan oyuncular iyi futbolcular almaları lazım ki süperliğe çıkmamız için.
 
Urfalılar Urfa'ya ve Urfaspor'a hizmet edenler unutmadı. İsminizi şuan GAP arenadaki amatöre ayrılmış bir sahaya senin ve diğer sahaya Recep Kutluay'ın isimleri verildi. Neler söyleyeceksiniz?
 
İlk önce ismimizi veren Sayın Valimize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız teşekkür ediyoruz bizleri unutmadığı için. Kaptan Recep Kutluay 14 yıl Şanlıurfaspor'un formasını giyen Urfaspor tarihinde en fazla forma giyen bir futbolcudur onunda adının verilmesi benim için son derece mutlu verici bir olaydır.
Bu imkanı bu şerefi bize veren Sayın Valimiz Celalettin Güvenç, Bölge Müdürümüze ve Yöneticilerimize hepsine teşekkür ediyoruz. Demek ki hizmetler boşa gitmiyormuş insanı mutlu ediyor.
Yoksa ismimi vermişler ben yine Reşit Köylü'yüm olmasa da yine Reşit Köylü'yüm beni öğretmen olarak kimse tanımaz 32 yıl öğretmenlik yaptım binlerce öğrenci yetiştirdiğim halde beni Urfaspor'lu Reşit köylü olarak tanıyorlar.
 
Hocam Şanlıurfaspor'un maçlarını yakından takip ediyorsunuz. Stada rahatlıkla girebiliyormusunuz?
 
Hiç bir zorlukla karşılaşmadım. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden davetiye geliyor şeref tribününe o davetiye ile girip maçımızı izliyoruz bu şerefi bize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız verdi. 43 yıldır ben stadyuma bedava girdiğimi hatırlamıyorum. Son zamanlarda başlatılan kombine biletler yoluyla giriyordum maça yada kuyruğa geçiyordum. O kuyrukta da bizi görüyorlardı, ya hocam sizde mi kuyruk-tasınız. Yani insan utanıyordu yokta şimdiye kadar maça ücretsiz girdiğimi hatırlamıyorum. Mutlaka biletimi alıp girerdim.
 
 Peki hocam ilk golü atan ve ilk kaptanımızsın? O günlerde ilginç bir anınız oldu mu?
 
(Urfaspor'da en ilginç anımı sizlere anlatayım. Türkiye amatör şampiyonasında Hatay Reyhanlı ile oynayacağımız 3. maç Gaziantep'e verildi. İlk maçta deplasmanda biz Reyhanlı'da 1-0 yendiler. Kendi evimizde Reyhanlı'yı 1-0 yendik 3. maçı Federasyon Gaziantep'e veridi.
Maçı yönetecek hakemde Doğan Babacan tabi anons yapıyorlar. Reyhanlı Gençlikspor hep pamuk tüccarları kişi başına o zamanın parası ile beş bin lira pirim verildi. Yıl 1965 bizde oraya çok zorluklar altında gittik maça çıktık. Dk.47'de Rahmetli Necati Gayberi hoca soldan bana bir orta açtı.  Kaleci ile karşı karşıya kaldım ve ayağımdan topu kaçırdım tribünlerde kıyamet koptu küfürler bin para, para yemiş diye ben yerden kalkamadım. Necat Gayberi hoca geldi beni öptü. Reşit kalk dedi, bir şey  olmaz arası 1 dakika geçmedi soldan Necati Gayberi hoca bir orta açtı ki, ben sadece topa vurduğumu hatırlıyorum bir baktım silah sesleri tam doksana vurmuşum 1-0 yendik. Türkiye'de 4 takıma kaldık o anımı hiç unutamam. Gol atarsan eğer omuzlara alınırsın atamazsan yerden yere vurulursun. Sonuca katlanmak lazım. Bize bu imkanı veren Urfanatik Gazetesine sonsuz teşekkürlerimizi sunarım.
 
Urfaspor'un renkleri nerenden geliyor?
 
Urfaspor'un ilk başkanı Orhan Şen'in Urfa'ya gelişini akabede karşılarken deve kestiler. Başkan için o zaman tarlalar yeşil çiçeklerde sarı açmıştı.
Federasyon Başkanı Mustafa Şişli'ye sordu. Formanızın rengini ne düşünüyorsunuz? O zamanlar 3 takımın birleşmesi ile oluştuğu için herkes bir renk söyledi. Mustafa Dişli biz buğdayın sarısı ile yeşillini rengimiz olarak belirledik dedi.
 
REŞİT KÖYLÜ’NÜN ÖZ GEÇMİŞİ
Reşit Köylü 1947  Yılında Şanlıurfa'nın Kadıoğlu Mahallesinde doğdu. Liseyi Urfa'da tamamladıktan sonra Diyarbakır Öğretmen Okulunu bitirdi. Öğretmenlik hayatı 32 yıl sürdü. Aşağı çarşı Mithatpaşa İlk Öğretim Okulunda öğretmen, müdür ve müdür yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 1996 yılında  öğretmenlik hayatından emekli oldu.
Evli 3 çocuk sahibi olan Köylü çocuklarımın biri Ahmet Özgür Köylü kendisi doktor. Kızı ise Şanlıurfa Belediyesinde İnşaat Mühendisi diğer kızımda işletme mezunu. Köylü yatırımını insanlara yaptı. İnsanlara faydalı olabilmek için. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49