Öne Çıkanlar sosyal medya Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor sergı Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi 1 yaralı

Bu haber kez okundu.

Hepsinin ayrı bir hikayesi var
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa'ya yerleşen Suriyeli ailelerin dramı yürekleri dağlıyor. Suriyeli Anne geçimlerini sağlayabilmek için kucağındaki bebeği ve 4 çocuğuyla mendil satarak geçimini sağlamaya çalışıyor.
Kent merkezinde yokluk ve sefalet içerisinde yaşam mücadelesi veren Suriyeliler, dört beş aile toplanarak anca bir ev tutabiliyorlar. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi Hayati Harran mahallesinde  2 odalı bir  ev tutan Babanın yanından geceleri sadece çocuklarıyla kalan Raife Genç  gündüzleri ise çocuklarıyla birlikte mendil satarak yaşam mücadelesi veriyor.
Suriye'nin Halep kentinde akrabalarının çoğunu bombalı saldırılarda kaybeden Genç Anne Sınır geçerek Türkiye'nin Şanlıurfa iline Babası, Annesi, 5 kardeşi ve 4 çocuğuyla birlikte Babasının Hayati Harran mahallesinde tuttuğu evde sadece geceleri yatmak için kalıyor. Yaklaşık 5 ay önce Halep kentinden kaçtığını ifade eden 4 çocuk Annesi Raife Genç, " Biz savaşın artık yoğun geçtiği Halep kentinin bir mahallesinde yaşıyorduk evimizin bir bölümü savaşta hasar gördü Babam, Annem, 5 kardeşim ve 4 çocuğumla birlikte Türkiye'ye kaçtık,kocam orada kaldı. Şanlıurfa'nın  Hayati Harran mahallesine Babam küçük bir ev tuttu. Gündüzleri çocuklarımla birlikte soğuk havada sokaklarda mendil satarak yaşamaya çalışıyoruz geceleri de kalacak yerimiz olmadığından Babamın yanında kalıyoruz Kocam Muhammed El Valid şimdi gelmek istiyor ama bırakmıyorlar bende 4 çocuğumla birlikte burada perişan oldum" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49