Öne Çıkanlar sosyal medya Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

Doktorlar Yoğun Mesai İle Çalışıyor
Sağlık Bakanlığı’nın Şanlıurfa’ya yeterli yatırımı yapmaması nedeniyle hem hastalar hem de doktorlar sıkıntı yaşıyor. Doktorlar iş yoğunluğundan, hastalar da sıra beklemekten şikayet ediyor. Sağlık yatırımlarının yetersiz olması dolayısıyla hasta ve hasta yakınları mağdur olurken, sağlık çalışanları da diğer illerdeki meslektaşlarından daha yoğun mesai yapıyor.
Sağlık sorunlarının bir türlü çözüme kavuşturulamadığı Şanlıurfa’da hastaların yanı sıra sağlık çalışanlarının da mağduriyet devam ediyor. Birçok alanın uzmanı olmazken, mevcut doktorlar da iş yoğunluğu nedeniyle şikayet ediyor. Kentteki tüm hastanelerde olduğu gibi çocuk hastalıkları hastanesinde büyük yoğunluk yaşanıyor. Sıra beklemekten usandıklarını belirten hasta yakınları, yeterli hizmet alamadıklarını söyledi.
“DOKTORLAR DEĞİL, BAKANLIK SUÇLU”
Büyük hasta yoğunluğunun yaşandığı çocuk hastalıkları hastanesinde yatak kapasitesinin az olması, doktor sayısının yetersiz olması ve diğer sorunlar nedeniyle vatandaşlar Sağlık Bakanlığı’nı suçladı. Bakanlığın Şanlıurfa’ya daha fazla yatırım yapması gerektiğini belirten Murat Polat adındaki bir vatandaş, “durum ortada, insanlar perişan oluyor. Bu kadar hasta varken, doktorlar ne yapsın, doktorlar gün boyu durmadan çalışıyor ama yetiştiremiyor. Sağlık Bakanlığı’nın kente daha fazla hastane yaptırması, daha fazla doktor göndermesi gerekiyor. Bu şekilde sabahtan akşama kadar bekliyoruz ancak bize sıra geliyor. İnsanlar buraya geliyor, çocuklarını tedavi ettirmek istiyor ama imkanların yetersizliği nedeniyle hizmet alamıyor. Bu mağduriyetimiz daha ne kadar sürecek” dedi.
DOKTORLAR YOĞUN MESAİ İLE ÇALIŞIYOR
Yaklaşık 40 doktorun görev yaptığı hastanede, hasta yoğunluğuna bağlı olarak doktorlar yoğun mesai ile çalışıyor. Doktorların iş yükünün ağırlaştığı kentte, Sağlık Bakanlığı’nın yapacağı çalışmalar bekleniyor. Doktor ve hemşire başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının yoğun şekilde çalıştığı hastanede doktorların şikayeti artıyor. Şanlıurfa’da görev yapan sağlık çalışanlarının diğer illerdeki sağlık çalışanlarından daha çok çalıştığı belirtildi.
DOĞURGANLIK FAZLA; HİZMETLER YETERSİZ
Doğurganlığın Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Şanlıurfa’da sağlık hizmetleri yetersiz kalıyor. 400 yataklı çocuk hastalıkları hastanesinde çoğu zaman aynı yatakta iki çocuk yatırılıyor. Yatak kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle çoğu hasta yatırılması gerekirken yatırılmıyor. Ailelerin tepkisine olan bu durum karşısında hastane çalışanları ve doktorların da yapacağı çok şey kalmıyor. Doğurganlığın fazla olduğu kentte sağlık hizmetlerinin de fazla olması gerektiğini kaydeden bir vatandaş, “bugün başka bir şehre gidin, bu tür bir yoğunluk göremezsiniz. Her tarafa yatırım yapılıyor da neden Şanlıurfa’ya yapılmıyor? Biz de artık diğer büyükşehirler gibi yeterli derecede hizmet almak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“HASTANE İÇERİSİNDE BUNALIYORUZ”
Hava sıcaklığının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu Şanlıurfa’da hastanelerde oluşan yoğunluk karşısında klimalar yetersiz kalıyor. Klimaların etkisiz kaldığı hastane içerisinde hasta ve hasta yakınları sıcak havada bunaldıklarını söyledi. Çocuğunu hastaneye getiren kişilerin hastanede oluşturduğu yoğunluk karşısında içeride terlediklerini belirten Yusuf Taş, “bu kadar çok hasta olunca içeride çalışan klimalar etkisiz kalıyor. Havalar zaten çok sıcak bir de içeride bu kadar yoğunluk olunca bunalmamak elde değil. Tüm bu sorunların bir an önce çözeme kavuşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
DOKTORLAR TAYİN İSTİYOR
Kentte görev yapan doktorların iş yoğunluğu nedeniyle en kısa sürede tayin istedikleri belirtildi. Birçok alanda uzmanın olmaması nedeniyle şikayet eden vatandaşlar, mevcut durumlar karşısında tayin isteyen doktorlara hak verdiklerini belirtti. Çalışma saatlerinin fazla olmasının yanı sıra kira fiyatlarının da önemli bir etken olduğunu söyleyen vatandaşlar, tüm bu sorunların Sağlık Bakanlığı tarafından çözülmesini istedi.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49