Öne Çıkanlar urfahaber urfa Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

“bu millettin temelinde birlik, beraberlik, kardeşlik var; ayrı gayrı yok”
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Suruç Gençlikspor tarafından düzenlenen geceye katıldı.  Gecede Vali Celalettin Güvenç’e Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek, Harran Kaymakamı Selami Yazıcı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu eşlik etti.
 
Suruç Gençlikspor adına düzenlenen gecede gelen misafirlere yönelik bir konuşma yapan Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın daha yaşanabilir bir kent olması için cazibe merkezi haline getirmek için çabaladıklarını söyleyerek, “Çocuklarımızın daha medeni yetişmesi, kavgacı olmaması, iyi okullarda okuması, spor yapmasını, fabrikaların kurulmasını istiyoruz. Yüzümüzü güldürsünler istiyoruz. Bu güzel il, mademki peygamberler şehri, Allah bize böyle güzel bir nimet bahşetti, bizim de bunun sorumluluğuna uygun hareket ederek bu sonradan olduğuna inandığım kötülükleri ortadan kaldırarak güzel bir kent imajını Türkiye’ye ve dünyaya sunalım. Futbolu da bu iş için bir araç olarak görüyoruz. Futbol birçok insan tarafından eğlence ama emin olun burada biz bu hizmetlerle gençleri spora alıştırarak bir takım kötülüklerden kurtarmaya, bir ekip ruhu oluşturmaya, Urfalılık ruhu oluşturmaya, o çocuklarımızın aidiyet duygusunu geliştirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl bunda çok başarılı olduk. Bu yıl da gene önemli adımlar attık” dedi.
 
Türkiye’de barış rüzgârı estiğini anlatan Vali Güvenç, “Millet kafasında bitirmiş. Türk’üyle, Kürt’üyle bütünleşmiş. Gerçek anlamda memlekette bahar havası esiyor. Bu ne getiriyor biliyor musunuz? İki aydır Şanlıurfa’nın otellerinde yer yok. Evvelki hafta Şanlıurfaspor ile maça gelen takımlara yer bulamadık Şanlıurfa’nın otellerinde. Şuradan çıkınca bakın sanki Sultan Ahmet Meydanı, Efes Antik Kent, İzmir gibi tur otobüslerinden geçilmiyor. Bu ne demektir yatırım, iş, ekmek demektir. Bu ülkedeki kardeşlik duygusunun gerçek anlamda gelişmesi demektir. Bütün çekilen acılara rağmen süreç ile birlikte Türkiye’nin batısı doğusuna dolduysa bu milletin gönlünde kalbinde sıkıntı yok demektir. Gönlünde kavga, kin yok demektir. Edirneli, Manisalı, Tokatlı, Rizeli iki aydır Adıyaman’ından Van’ına, Urfa’sına buraları doldurduysa, buraların halkı kardeşleri, onları bağrına bastıysa bunu iyi görmek ve tahlil etmek lazım. Demek ki bu millettin temelinde birlik beraberlik, kardeşlik var. Ayrı gayrı yok. Bunların hepsi birbiriyle bağlantılı şeyler, sporda iyi olacağız, ekonomide iyi olacağız, sanayide iyi olacağız, ticarette iyi olacağız, hep beraber kalkınacağız” dedi.
 
Şanlıurfa’nın Türkiye’nin okul çağındaki çocuk bakımından 4. ili olduğunu söyleyen Vali Güvenç, Şanlıurfa’nın 10 yıl sonra Türkiye’nin nüfus bakımından 5. ili olacağını belirterek, “ böyle bir zenginliğin ve potansiyelin sahipleriyiz. Bu bizi bir yandan gururlandırıyor öte yandan hepimizin fert fert Valisi, başkanı, kaymakamı, Kulüp Başkanı, zengini, fakiri bu bizim sorumluluğumuzu arttırıyor” dedi.
 
Vali Güvenç, “Bunları konuştuğumuz zaman samimi olarak çok heyecanlanıyorum. Bir yandan çok mutlu oluyorum, öte yandan titriyorum bu kadar ağır sorumluluklarımız var diye. Ben hep dedim Şanlıurfaspor kötü giderken hiç kimse şu Şanlıurfaspor’a sahip çık demedi bana. Ama Suruç’a bakan beyle gittiğimiz zaman küçücük bir çocuk ‘Vali Baba Şanlıurfaspor bu hafta yenecek değil mi? Atacak değil mi?’ diyen bu çocuklarımız için, gençlerimiz için her şeyi yapmamız lazım. Gençlerimize yatırım yapmamız lazım. İş adamlarımızla, gençlerimizle, yöneticilerimizle bu ülkenin önü açık, ilimizin önü açık, Suruç’umun önü açık. Tarlalar sulanmaya başlanacak, bu Suruç Urfa’nın gözdesi olacak, Şanlıurfa da Türkiye’nin Gözdesi olacak” dedi.
 
Vali Celalettin Güvenç, birçok güzelliği bir arada yaşadıklarını belirterek, “Şanlıurfaspor sıkıntılı günler geçirdi. Ama son dört beş haftadır Türkiye’nin ve ligin konuştuğu bir futbol oynadı. Sadece puanlar almadı, bir futbol dersi verdi. Hepimizi, tüm Urfalıları mutlu ettiler. Bunda en büyük pay yönetim kurulunun ve onun başkanı Fethi Şimşek’indir.” dedi.
 
Vali Güvenç, Fethi Şimşek’in Şanlıurfaspor’a katkılarına değinerek, “Fethi Şimşek gönül bağı olarak hiçbir zaman Şanlıurfa’dan kopmamıştır.  Urfa’nın değerlerinden uzaklaşmamıştır. Onda memlekete olan inanç ve güven her zaman baki kalmıştır. Bunun tekrar ortaya çıkması, onun tekrar Suruç sokaklarında, Urfa Sokaklarında özlemlerini gidermesi, bu güzellikleri yaşaması spor üzerinden olmuştur. Önce okul yaptırmış, sonra sayın bakanımız ve biz Şanlıurfaspor’la ilgili bir ricamız var dediğimizde Allah razı olsun elini taşın altına koymuştur” dedi.
 
Gecede bir konuşma yapan Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi Şimşek ise, “Gençler Bölgesel Amatör Lige çıkmak için istekliydiler ama kısmet değilmiş. İkinci oldular. Bir sonraki sezon inşallah biricilik olur. Seneye inşallah daha iyi performans gösterirsiniz. Tabi Şanlıurfaspor Süper Lige çıkınca siz de arkasından gelirsiniz. Bütün arzumuz isteğimiz bu. Şanlıurfaspor konusunda Sayın Valimiz gerçekten hep arkamızda hep yanımızda. Şanlıurfaspor’un süper lige çıkışı Suruç Gençlikspor’un da diğer başarılara imza atmasına vesile olacaktır” dedi. 
 
Gecenin sonunda Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Fethi şimşek tarafından Şanlıurfaspor’a verdiği destekten dolayı Vali Celalettin Güvenç’e teşekkür plaketi verildi. 
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49