Öne Çıkanlar Yapılan Çalışmaları Yerinde İnceledi Yeşildirek 14 Yıldır Yıkılmayı Bekliyor Arap Dünyası İşadamları Heyetini Kabul Etti 1 yaralı sergı

Bu haber kez okundu.

BDP Heyeti İstanbul'a Döndü
İkinci İmralı ziyareti gerçekleştirildi. Pervin Buldan, Altan Tan ve Sırrı Süreyya Önder tarafından gerçekleştirilen İmralı ziyareti sonrası kısa bir açıklama yapıldı.
Açıklamaya göre Öcalan ziyaret sırasında şunları söyledi:
"Önce basına, emeklerime duyduğu saygıdan dolayı saygılarımı iletiyorum. Bu görüşme tarihi bir adımdır, tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bütün taraflar bu süreçte çok dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Devletin ve PKK'nın elinde tutsaklar var. PKK elindeki tutsaklara iyi davranmalı. Umarım en kısa zamanda ailelerine kavuşurlar."
TERÖR ÖRGÜTÜ KİMLERİ KAÇIRMIŞTI
PKK, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yaşar Gökçe, Engin Ekşi, Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç, Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu,Uzman Çavuş Kemal Ekinci, polis memuru Nadir Özgen ve çok sayıda vatandaşı kaçırmıştı.
Pervin Buldan, ziyaretle ilgili detaylı açıklamanın eşbaşkanlar tarafından yapılacağını söyleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan toplantıyı sonlandırdı.
MECLİS ARACIYLA GELDİLER
Pervin Buldan, Sırrı Süreyya Önder ve Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, İmralı Adası'na hareket edecekleri Ataköy'e, Buldan'a tahsis edilen TBMM'ye ait kırmızı ''030'' plakalı araçla geldi.
 
Heyet, daha sonra Abdullah Öcalan ile görüşmek için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait ''Emniyet-4'' isimli tekneyle İmralı Adası'na hareket etti.
İLK ZİYARET OCAK'TAYDI
3 Ocak 2013'te İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış, MİT ve avukatların yanı sıra Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49