Öne Çıkanlar sosyal medya Başkan Beyazgül Dev Bir Proje İçin Daha Bismillah Dedi Urfada feci kazada ölü sayısı 7ye çıktı sanlıurfaspor

Bu haber kez okundu.

Alışverişi İftar Sonrasına Bırakıyorlar
Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Şanlıurfa’da Ramazan ayında vatandaşlar zamanlarını sahura kadar dışarıda geçiriyor.
Ramazan ayının son günlerine yaklaşılırken, vatandaşlar alışveriş yoğunluğuna girdi. İftardan sonra dışarı çıkan vatandaşlar, alışveriş sonrasında dışarıda oturarak sahurun olmasını bekliyor. Topçu Meydanı’nda belediye tarafından verilen iftar nedeniyle oluşan kalabalık da sahura kadar sürüyor. İftar sonrasında Topçu Meydan’ında büyük bir yoğunluk oluşurken, vatandaşlar Ramazan ayının huzuru içerisinde olduklarını söyledi. Sıcak günlere denk gelen Ramazan ayında oruç tutmakta zorlandıklarını ve bu nedenle gündüzleri dışarı çıkmamayı tercih ettiklerini belirten vatandaşlar, iftar sonrasında dışarı çıkarak zaman geçirdiklerini söyledi. Topçu Meydanında verilen iftar sonrasında alanda oturarak vakit geçiren vatandaşlar, aileleriyle birlikte serin ortamda dinleniyor. Şanlıurfa gecelerinin güzel olduğunu anımsatan vatandaşlar, Ramazan ayının coşkusunun bu güzelliği artırdığını söyledi.
ALIŞVERİŞİ İFTAR SONRASINA BIRAKIYORLAR
Gündüzleri hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu Şanlıurfa’da vatandaşlar alışverişlerini v bütün etkinliklerini iftar sonrasına bırakıyor. Akşam serinliğinde başlayan alışveriş yoğunluğu park veya çay bahçelerinde son buluyor. Alışveriş sonrasında Balıklıgöl Yerleşkesi ve Topçu Meydanı büyük yoğunluğa ev sahipliği yapıyor. Topçu Meydanında oturarak ailesiyle vakit geçiren Yunus Aktaş adındaki vatandaş, “gündüzleri bilindiği gibi çok sıcak ve biz işe giderken iş yerinden çıkamıyoruz. Bu nedenle akşam eve gittikten sonra ailemizle birlikte dışarı çıkıp Ramazan coşkusuna ortak oluyoruz. Gerçekten büyük bir coşku yaşanıyor. Ramazan’ı Şanlıurfa’da geçirdiğimiz için çok şanslıyız” dedi.
“RAMAZAN BİRLİK OLMA AYIDIR”
Ramazan ayında büyük bir coşkunun yaşandığını ve yardımlaşma ve dayanışmanın arttığını kaydeden Aktaş, Ramazan ayında herkesin sofrasının açık olduğunu ve fakirlere sahip çıkıldığını belirtti. Şanlıurfa’da zengin ile fakir dayanışmasının fazla olduğunu söyleyen Aktaş, “Ramazan ayının bereketi başka hiçbir ayda yaşanmaz. Bu içerisinde havalar çok sıcak olmasına rağmen Allah’ın yardımıyla oruç tutabiliyoruz. Bu uzun günlerde açlığa susuzluğa dayanabiliyoruz. Ama Ramazan haricinde bir saat bile susuz kalamıyoruz. Tüm bunlar Ramazan ayının coşkusu bereketidir. Ramazan ayında herkes birbirine yardım ediyor. Zenginler fakirlere yardımcı oluyor, sofrasını paylaşıyor. Bu coşku, birlik ve beraberlik mükemmel” şeklinde konuştu.
SAHUR DA DIŞARIDA YAPILIYOR
İftar sonrasında dışarı çıkanlar olduğu gibi, iftarını dışarı da açanlar da yoğunluk oluştururken, vatandaşların büyük bir kısmı sahurunu da dışarı da yaptıktan sonra evine gidiyor. Sabah namazını Dergah Camiinde kılmak için sahuru Balıklıgöl yerleşkesinde yaptıklarını belirten Aziz Türkmen, “iftarımızı dışarıda yapıyoruz, artık son günlere geldiğimiz için sahurumuzu da dışarıda yapıyoruz. Sahurumuzu yaptıktan sonra namazımızı camide kılıp eve gidiyoruz. Bu ayın huzuru ve bereketini diğer aylarda yaşayamayız, bu nedenle dopdolu geçirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
“ÇOK ZORLANDIK AMA NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMADIK”
Sıcak günlere denk gelen Ramazan ayında susuzluğun fazla olduğunu anımsatan Türkmen, zorlanmalarına rağmen, oruç günlerinin erken bittiğini söyledi. Bu durumun Allah’ın bir hikmeti olduğunu belirten Türkmen, “diğer zamanlarda bir saat bile aç susuz kalamayız ama Ramazan ayında 17 saat boyunca aç susuz kalabiliyoruz. Havalar da aşırı sıcak olduğu için gün içerisinde çok zorlandık ama nasıl geçtiğini anlayamadık. Bir ay nasıl geçti anlayamadık. Gerçekten çok bereketli ve huzur dolu bir ay yaşadık. Yapılan sevaplar, edilen dua ve tutulan oruçların kabul olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49