Öne Çıkanlar buyuksehır sanlıurfa Başkan Kuş Başkan Kuş: Geleceğe bırakacağımız en büyük miras Türkiye Cumhuriyetidir Akabede araç takla attı

Bu haber kez okundu.

Açık parfüme dikkat
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, açık parfümlerin kullanılması tehlike saçıyor ve kullanılmaması tavsiye edildi.
 
Açıkta satılan parfümlerin cilt hastalıklarına neden olduğu belirtilirken, kullanılacak parfümlerin denetlenmiş olmasına dikkat edilmesi gerektiği belirtildi. Temiz ve güzel görünmenin bir çeşit tamamlayıcısı olan güzel koku, piyasada kapalı ya da açık olarak satılan parfümler sayesinde sağlanmaktadır. Ancak güzel kokayım derken sağlığınızı da tehlikeye atmayın. Çünkü parfüm alırken, en sık yapılan hata parfümün kaliteli olmasından daha çok kalıcı olmasına özen gösteriliyor.
 
Orijinal kaliteli bir parfüm almaya parası yetmeyenler, orijinalin bir benzeri niteliğinde açık parfüm adı altında satılan kokuları tercih etmekteler. Fakat uzmanlar, bu parfümlerin oldukça zararlı olduğunu vurgulamaktadır.
 
Açık parfümlerin alerjiye neden olduğu belirtildikten sonra Şanlıurfa’da açık parfüm satan esnaflar da iddiayı doğrulayarak, alınan parfümün kalıcı olmasına değil, kalitesine dikkat edilmelidir dedi. Şanlıurfa’da açık parfüm satan esnaflardan Ahmet Eriş, “ Sağlık bakanlığının bu tezi doğrudur, parfümün için etil alkol bulunduğu için, cilde zarar verebilir. Ancak sağlık bakanlığı onaylı parfümlerde böyle bir sorun yok. Sağlık bakanlığı sürekli denetimler yaparak, cilde zarar veren parfümlerin satıldığı yerleri kapatmalı, sonuçta halkın sağlığı önemlidir. Her yerde olduğu gibi, Şanlıurfa’da da bu şekilde satılan parfümler var, halkımızın bu tür parfümlere dikkat etmesini istiyorum. Parfüm alırken, kokusu veya kalıcı olmasından önce kalitesine dikkat edilmelidir” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49