Öne Çıkanlar urfa urfahaber Şanlıurfada Yağmur Bereketi tesisi ümgeneral Koç Şanlıurfada

Bu haber kez okundu.

35 Yaş Üstü Futbol Turnuvası Başlıyor
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve GAP Arena sentetik çim sahaları ile Yenice sahalarında gece oynanacak olan 35 Yaş Üstü Futbol Liginin tanıtım toplantısına katıldı.
 
GAP Arena Stadı arkasında bulunan Sentetik Çim Sahada gerçekleştirilen tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Vali Celalettin Güvenç, organizasyonun amacının spor yapmak ve kaynaşmak olduğunu ifade etti. “Kendi takımını kur, Şampiyon ol” sloganıyla gerçekleştirilen organizasyonla ilgili olarak Vali Güvenç, çocuklarımızın ve gençlerimizin sporla, kültür-sanatla, okulla ve eğitimle hemhal olması için çabaladıklarını vurguladı. Gençlerin iyi yetişip geleceğe hazırlanmaları, ailelerini mutlu etmeleri ve memleketlerine hizmet etmeleri gerektiğini söyleyen Vali Güvenç, “Bunların gerçekleşmesi için biz büyükler gençlere iyi örnek olmak zorundayız. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Fiilen de iyi örnek olmak lazım. Sen kötü davranışlarda buluyorsan, başkasını bu yönde uyarmanın anlamı yok. Sen spor yapacaksın, kötü alışkanlık sahibi olmayacaksın, çocuğa da güzel örnek olacaksın” dedi.
 
Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, devletin imkânlarını millete aktarmaya çalıştıklarını ifade ederek, varlık amaçlarının da millet olduğunu belirtti. Biri Siverek, diğeri Birecik’e olmak üzere bu yıl iki tane daha saha yapacaklarını anlatan Vali Güvenç,  mevcut spor alanlarının karşısında, başka mahallelerde de yeni spor alanları bulunursa iki büyük ilçemizde ikinci bir spor bölgesi oluşturmak istediklerini söyledi.
 
Son olarak centilmence ve “ Fair Play” çerçevesinde mücadele edilmesi gerektiği mesajını veren Vali Güvenç, “Eğlenelim, zevk alalım, işten sonra yorgunluk atalım, evimize de daha rahat gidelim. Şanlıurfa’ya güzel örnekler sunalım. Bir de bu şehirden 35 yaş üstünde iyi bir takım çıkaralım diğer şehirlerimizin takımlarıyla maç yapalım. Onlara da Şanlıurfa’mızın güzelliklerini takım olarak gösterelim” dedi.
 
Ayrıca Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda yaşanan araç eksikliğini gidermek üzere Vali Celalettin Güvenç tarafından Federasyon Başkanı Bahattin Canbeyli’ye bir adet aracın anahtarı teslim edildi. 
 
GAP Arena’daki Sentetik Çim Sahada turnuva hakkında bir konuşma yapan Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Bahattin Canbeyli, turnuvaya yoğun ilginin olduğunu belirterek, toplam 30 takımın turnuvaya katıldığını söyledi.
 
Toprak Sahaları Tarihe Gömdük
 
Şanlıurfa’ya geldiği günden bu yana amatör spora verdiği önem ve değerden dolayı Vali Celalettin Güvenç’e teşekkür eden Canbeyli, “Valimiz geldiğinden beri biz toprak sahaları tarihe gömdük. Bundan böyle bütün amatör takımlarımız yapılan sentetik çim sahalarda oynayacak. Valimiz bir sürpriz daha yaparak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuzun ilçelere gidip gelmek için ihtiyaç duyduğu aracı bizlere sağladı. Hepinizin huzurunda Sayın Valimize tekrar teşekkür ediyorum” dedi.
 
35 Yaş Üstü Futbol Ligi maçlarının Gap Arena ve Yenice Tesislerindeki sentetik çim sahalarda oynanacağını kaydeden Canbeyli, son olarak karşılaşmaların genelde hafta için oynanacağını ifade ederek turnuvanın içeriği hakkında bilgiler verdi.
 
Programa Vali Celalettin Güvenç’in yanı sıra, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli, amatör takım temsilcileri katıldı.
  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49