Şanlıurfa'da futbol denince tüm sporseverlerde büyük bir heyecan yaşanır.
Urfa, hem peygamberler şehri hem de Güneydoğu'nun incisidir. Tarihi dokusuyla dünyada bütün turistlerin de ilgisini çeker. Anzelha ve Züleyha efsanesi ile sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın ilgi odağıdır. Geçmiş yıllarda futbolda çok sıkıntı yaşadılar. Şanlıurfaspor yönetimi bu sezona çok iddialı bir başlangıç yapmak için tarihinin en büyük paralarını harcayarak bir kadro oluşturarak sezona başladı. Ancak yapılan yanlış transferler ve hatalardan dolayı istenilen başarı bir türlü gelmedi.
Futbolcularda büyük paralar verildiği için ekonomik sıkıntılar da baş gösterdi.
Büyük paralar verilip takımın başına getirilen futbolcular ve teknik heyet, taraftarları da büyük hüsrana uğratıp şehirden ayrılıp gittiler. Ancak Şanlıurfa'nın öz evladı o topraklarda doğmuş büyümüş takımın her şeyini bilen Hüseyin Dağ'a takım emanet edildi. Alınan sonuçlar sonrasında şehre bahar havası geldi.
Hüseyin Hoca'nın gelmesiyle taraftarlar da tekrar bir araya gelince takıma da güven geldi.
Takım hafta sonu deplasmanda şampiyonluğa oynayan Ankaraspor karşısında da muhteşem oynayarak maçı 2-0 kazanmasını bildi.
Bu maçı izledim. İlerisi için de umut verdiler.
 
GELECEK YIL PLANLARI
Şanlıurfa'nın şu andaki duruma göre Süper Lig'e çıkma şansı yok o zaman şimdiden gelecek yılın hesaplarının yapılması gerekiyor.
Burada en büyük sorumluluk vali iken her zaman takımın yanında olan yerel seçimlerin ardından bu defada Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Celalettin Güvenç'e büyük iş düşüyor. Eski valim yeni belediye başkanım Güvenç, takıma maddi manevi desteklerini asla esirgemeyecektir. Kendisini Şanlıurfa'ya vali olduğu günden beri takip ediyorum.
Urfa şehrinin ve Şanlıurfaspor'un her zaman yanında olmuştur. Takımın bir derdi ihtiyacı olsa hızır gibi yetişmiştir.
Takım yönetimsiz kaldığında ise şehrin ileri gelenleri ve işadamlarını toplayarak Şanlıurfaspor'u asla yalnız bırakmamıştır. Artık kendisi şehrin Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştur. Ona daha da fazla iş düşmektedir. YIllardır Türk futboluna hizmet eden ve bir Urfalı olarak bizlere de ne iş düşerse her zaman ona yardımcı olacağımı buradan açıklıyorum. Geçen yıl takımı zor zamanda devrelan Şanlıufraspor Başkanı Fethi Şimşek de futbol yönetimi konusunda artık tecrübelendi. Belediye Başkanımız Celallettin Güvenç ve Fethi Şimşek , şimdi kafa kafaya verip, bu takımı nasıl Süper Lig'e çıkarırız hesaplarını yapmaları gerekiyor. Tüm Şanlıurfalıların da başkanlara en üst seviyede destek olmaları lazım. Şanlıurfaspor her türlü potansiyaliyle Süper Lig'e yayıktır. Ben de o topraklarda doğudup büyüdüm ve geçen gün gidip o hemşehrilerimden aldığım ödülden sonra Şanlıurfa'ya yardım sözü vermiştim. Buradan Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, kulüp Başkanı Fethi Şimşek ve Urfalılar'la birlikte elele verip inşallah geecek yıl Şanlıurfa'yı Süper Lig'e taşıyacağız.
Haydi herkes elele versin...
 
HOROZ'DAN FORMA PROTESTOSU
Sezon başından bu yana sancılı bir dönem yaşana Denizlispor ekonomik olarak bir türlü huzura kavuşamadı. Bu huzursuzluk futbolculara da yansıdı. Ekmek parası için formasını terleten oyuncular, alacaklarını alamadılar, son Tavşanlı Linyit maçı öncesinde idmanlara bile çıkmadılar.
Fakat idman yapmamalarına rağmen sahada aslanlar gibi mücadele edip maçı kazanmasını bildiler. Alınan galibiyet sonrasında ligde kalmayı garantilemenin rahatlığı ile tüm futbolcular saha içinde ilginç bir protesto yaptılar.
Parasını alamayan futbolcular, ele ele verip formalarını çıkararak yönetime çok anlamlı mesaj verdiler. Buradan tüm Denizlisporlu oyuncuları tebrik ediyorum. Onlar işlerini profesyonelce yapıp ligde kaldılar.
Peki ya yönetime ne demeli. Lütfen bu
onurlu askerlerin haklarını veriniz.
 
Balıkesirliler'e GEÇMİŞ OLSUN
Futbolumuz nereye koşuyor, nereye gidiyor. Yetkililer artık bunun önlemini almalı yoksa yarın toplu ölümler olursa bunun hesabını kim verecek çok merak ediyorum. Balıkesir'de geçtiğimiz hafta çok üzücü bir olay yaşandı. PTT 1. Ligin başarılı takımlarından Balıkesirspor'da başkan Tuna Aktürk, kulüp tesislerine gelen bazı kişiler tarafından bıçaklandı. Nedeni ne mi biliyorsunuz. Bedava bilet talebi. Başkan kendisinden istenilen 1000 adet bedava bileti vermediği için bıçaklandı. Evet beyler futbolumuza kara bir leke düşürenlere nasıl bir ceza vereceksiniz. Başkan ve tüm Balıkesirlilere geçmiş olsun.
Ama bu olayları yapanların yanına kar olarak kalmamalı. Şimdi eğer önlem
almazsak yarın çok geç olur.
 
BELEDİYE'NİN REİSİ BATDAL
BÜYÜKŞEHİR'in golcü futbolcusu Mehmet Batdal, bence Türk futbolunda şu ana kadar istediği noktaya yükselemeyen şansız oyuncuların başında yer alıyor. Golcü oyuncu, yıllardır başarılı bir futbol oynamasına rağmen G.Saray'da istediğini bulamayınca tekrar Anadolu kulüplerinin yolunu tuttu. Mehmet Batdal, şimdi Büyükşehir'i attığı gollerle sırtlamaya devam ediyor. Golcü oyuncu, kişiliği, efendiliği ile kendisini herkese kabul ettirdi.
Son vuruşlarda oldukça başarılı. Eğer bu istikrarlı oyununu devam ettirirse sezon sonunda gol kralı olur. Büyükşehir'de bir yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'e dönmüş olur. Burada bir parantez de teknik direktör Cihat Arslan'a açıyorum.
Onun takıma yaptığı katkıdan bahsetmeye bile gerek yok. Takım buralarda yer alıyorsa bunda en büyük pay Cihat
hoca ve ekibine aittir.
 
KOCAELİSPOR TARİH OLDU!
TÜRK futbolunun önemli takımlarından Avrupa'da başarılı olmuş yılların Kocaelispor'u artık profesyonel liglerimizde yok. 1966 yılında kurulan Sefa Sirmen zamanında tavan yapan Mustafa Denizli, Güvenç Kurtar döneminde tarihi başarılara imza atan Türk futboluna önemli yıldızlar kazandıran Körfez temsilcisi, üçüncü lige veda ederek amatör kümeye düştü. Yılların takımının profesyonel liglere veda etmesi inanın çok çok yazık. 3. Lig 3 Grup'ta yer alan Yeşil-Siyahlı ekip, İstanbulspor'a yenilerek bitime 4 hafta
kala profesyonel liglere veda etmiş oldu. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48