Şanlıurfa Valiliğinin katkılarıyla, Şanlıurfa’dan aralarında Gazeteci, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve Öğrencilerinin de bulunduğu Kafile özel bir uçakla Çanakkale’ye gittik, kafilemiz ilk olarak Kilitbahır kalesi ile namazgâh tabyası gezdi. Burada bize eşlik eden rehber Turgay Güleç’in eşliğinde daha sonra sırasıyla Rumeli mecidiye tabyası, Seyit Onbaşı anıtı, Soğanlıdere ve Şahindere sargı yeri şehitlikleri gezdirildi. Buradan Mehmetçik-Şehitler abidesi anıtına geçen geçtik, Kafile olarak Çanakkale yemini ederek Türk bayrağı açtık, ardından Şehitlikte mezarı bulunan Şanlıurfalı Şehitlerin mezarını ziyaret ettik, burada Kuran-i Kerim okundu dualar edildi, Heyet daha sonra; Seddül bahir, kanlı sırt, kırmızı sırt, bomba sırtı/57. Alay şehitliği, Conk bayırı ve Anafartalar savaş alanını gezdi. Daha sonra Topluca Şanlıurfa heyeti Müzede Çanakkale destanını da sinevizyon gösterisi şeklinde izledik ardından gece yine özel uçakla Şanlıurfa'ya geldik.
Tabi Çanakkale’yi Görmek lazım başta herkesin oraya giderek Şehitlerimizi ziyaret gerek orada binlerce kahraman Şehitlerimiz var, Atalarımız var, Dedelerimiz var orada düşmana karşı savaşarak vatanımızı düşmandan, canları pahası ile kurtarmışlar vatanını milletini seven ve imkanı olan herkesin Çanakkale’ye giderek şehitlerimizi ziyaret edip ruhlarına Fatiha okumak herkesin görevidir. Çünkü onlar vatan için şehit olmuşlar bizde onları ziyaret ederek görevimizi yerine getirmemiz lazım onlar vatan uğruna cephede şehit olurken ne yazık kİ bizler cephede değil içimizdeki vatan hainleri ile savaşıyoruz, bakın Anzaklar her yıl 20 saat süren uçak yolculuğu ile Çanakkale'ye geliyorlar Atalarını anıyorlar, bizler'de çocuklarımızı, torunlarımızı oraya götürerek atalarını ve dedelerinin vatan uğruna nasıl şehit olduklarını görmelerini sağlamamız gerek ben bu imkanı Sağlayan başta Sayın valimiz Güngör Azim Tuna'ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum vatan uğruna şehit düşen tüm Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49