Herkesi mutlu etti!Bu yarışa kalp dayanmaz!Şanlıurfa'nın şansı Belediye Başkanı GüvençBöyle futbol olmaz olsun!Sakatı çok yüreği büyük!
Önceki Haber
PTT Birinci Lig'de bitime iki hafta kala Spor Toto Süper Lig biletini alan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u buradan tebrik ederek yazıma başlıyorum.
Oldukça zorlu bir ligde, evinde bile oynadığı çoğu maçta deplasman takımı gibi görünen taraftarsız bir takım lige çıkmayı garantiledi.
Belediye, böylece bir yıl önce veda ettiği Süper Lig'e tekrar dönmüş oldu.
Buradan başta İstanbul BŞB yönetimini, sonrasında teknik direktör Cihat Arslan ve futbolculara Süper Lig'de başarılar diliyorum.
Takımın lige çıkmasında tabiî ki en büyük pay sahibi ise Cihat hocadır. Ligi çok iyi bilen, istikrarlı kadro seçiminin yanı sıra pozitif futbol anlayışından taviz vermeyince Süper Lig gelmiş oldu. Artık Belediyespor'un asıl sınavı şimdi başlayacak.
Devler Ligi'nde tutunabilmek için iyi bir kadro kurmaları gerekiyor.
 
ORDU FIRSAT TEPTİ
Belediyespor'u Süper Lig'e yolladık ama asıl heyecan ligi kimin ikinci bitireceğine yöneldi. Zaten geçen haftaki yazımda da belirtmiştim kalbi olan, heyecanı olan tv başından uzak dursun demiştim. Hafta sonu oynanan maçlarda bunları da aynen bire bir gördük. Orduspor, Balıkesirspor ve Ankaraspor arasındaki ikincilik mücadelesinde Orduspor, Bucaspor karşısında 11. dakikada öne geçince diğer takımların morali ister istemez bozulmuştu. Ama onlarda rakipleri karşısında maçlarını önde götürüyorlardı fakat maçlarını kazanmaları yetmeyecekti.
Fakat Bucaspor'un 76 ve 78. dakikadaki goller sonrasında zaten rakipleri karşısında önde olan Balıkserispor ve Ankaraspor'u umutlandırdı. Lig ikinciliği için büyük avantajı olan Orduspor, maçını kaybedince bu haftanın sıralamasında bir anda dördüncü sıraya kadar indi.
İkinci sıraya yükselen Balıkesirspor kalan iki maçını kazanırsa rakiplerinin maç skorlarına bakmadan Süper Lig'e çıkacak ikinci takım olacak. Ligde gelecek haftaki Orduspor-
Ankaraspor maçının olması da Balıkesirspor'a büyük avantaj sağlıyor ama bu avantajını kullanması için deplasmanda Kahramanmaraşspor'u yenmesi gerekiyor.
Bence Süper Lig'e çıkacak ikinci takım böyle giderse son maçın son dakikasında belli olacak gibi gözüküyor.
 
KÜME DÜŞENLER İSE?
Ligden düşecek takım sayısı dört olduğu için aşağıdaki takımlarda netleşmeye başladı. Kahramanmaraş'ın ardından 1461 Trabzon ve Fethiye de lige veda etmeye en yakın takım gibi gözüküyor.
Boluspor'a mağlup olan Tavşanlı Linyit'te işini zora soktu. Gelecek hafta belki burada da düşenler netleşmiş olabilir.
 
ADANA'NIN ŞANLI GÜNÜ!
PTT 1. Lig'e şampiyonluk hedefi ile başlayan Adanaspor, kümede kalmayı ligin bitimine iki hafta kala garantiledi. Futbolun çok sevildiği Adana, uzun yıllarda Süper Lig'e hasret kaldı. Bu nedenle her yıl şampiyonluk parolasıyla lige başlanır fakat istenilen sonuç gelmezdi. Takım hafta sonu deplasmanda Şanlıurfaspor'u 1-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Bu takımın ligde kalmasından en büyük pay teknik direktör Levent Eriş'e aittir. Yönetimin artık bir an önce gelecek yılın hesaplarını yapması gerekiyor. Levent Eriş ile devam edilecekse onun istekleri ve planları doğrultusunda transferler yapılması gerekiyor. Yok yeni planlama yapacaklarsa da bir an önce başlamaları lazım.
 
BALIKESİR'İN MUHTEŞEM DÖNÜŞÜ
Balıkesirspor, kalan son iki maçını kazanırsa uzun bir aradan sonra özlemini çektiği Süper Lig'e tekrar dönüş yapacak. Bu sezon yükseldiği PTT 1.Lig'de oynadığı futbol ve aldığı sonuçlarla herkese sürpriz yapan Balkes, son iki haftaya girilirken Süper Lig için büyük avantaj yakaladı. Takım kalan iki maçını kazanırsa hesap kitap yapmadan Süper Lig'e çıkarak büyük bir sürprize imza atmış olacak. Eğer Balıkesirspor Süper Lig'e çıkarılırsa bu durumun geniş analizinin yapılması gerekiyor. Haydi Balıkesirliler kalan 180 dakikada takımlarının yanında olunuz. Son sözümde Balıkesirli işadamlarına sahi Balıkesirspor şehrin tanıtımını yaparken sizler acaba futbolculara ve kulübe destek olmayı düşünmüyor musunuz ? Merak ediyorum.
 
ŞANLIURFA POTADA MUTLU
ŞANLIURFA gerçekten futbolda yapamadığını basketbolda müthiş bir şekilde başarı yakaladı. Bu başarının mimarı ise basketbol Şubesinin herşeyi olan İsmail Mutlu. Gerçekten Ş.Urfa'da basketbol adına bir çığır açtı. Her geçen gün başarıyı arttıran ve hem yönetim tarzı hem de Urfa şehrne basktebolu sevdiren İsmail Mutlu'yu tebrik ediyorum. Gerçekten de basketbolda Urfa bir özlem çekiyordu. Son maçında Şanlıurfaspor, İzmir Büyükşehir'i 78-
71 malup ederek çıkışını sürdürdü.
Tebrikler Şanlıurfaspor, tebrikler İsmail Mutlu.
 
BOLU BEYİ LİGDE KALIR MI?
PTT Birinci Lig'de kümede kalma savaşı veren Boluspor ile Tavşanlı Linyitspor arasındaki maçı kazanan takım ligde kalma yolunda büyük avantaj yakalayacaktı. Bolu'da oynanan maçı kazanan Boluspor, rakibini ateş çemberinin içine atarak kendisi şimdilik rahat bir nefes aldı. 6 puanlık maçta rakibini 2-0 ile geçen Boluspor, düşme hattının üç puan üzerinde yer alıyor. Ancak unutmamak gerekiyor hala ligde kalmayı garantilemediler.
Onun için kalan iki maçlarını da kazanmaları gerekiyor yoksa tekrar sıkıntılı günler yaşarlar. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49