Yenişehir’in göbeğinde İmam Hatip Lisesinin arkasında ve Salıpazarı olarak kullanılan bir bölge var bizim oralarda. Bu yer ne hikmetse üveydir yöneticilerimize. Göz ardı edilmiştir unutulmuştur yıllarca.
 
O muhitte yaşayan birisi olarak paylaşmak isteğim bazı sıkıntılardan bahsetmek istedim, sıkmayacaksam. İlk olarak başlıkta da belirtildiği üzere eski Salıpazarı alanı şu an çok kötü bir şekilde kullanılıyor. Koca alanda yok yok. Parke taşları, moloz atıkları, toz toprak, hatta inanmazsınız bugün affedersiniz büyükbaş hayvan pisliği bile vardı. Kurban bayramları geldi aklıma. Her sene kan ve kokular günlerce gitmiyor bu çok amaçlı yerden. Dedik ya her amaç için kullanılıyor. Geceleri de otobüs, kamyon garajı. Yahu sahipleri bir bulunsa da ikna edilse güzel kalıcı ve kapalı bir Pazar yeri kurulsa keşke oraya da kurtulsak bu garip durumlardan. Oradan ne zaman geçecek olsam ayakkabım toz toprak içinde kalıyor.
 
Canlı yayında gördüm bir akşam belediye başkanımız Fakıbaba’yı hemen telefonla mesaj yolladım, sordum ne olacak buranın hali diye. Cevap çok net “orası için hiçbir şey yapamıyoruz.” Yahu koca 20-30 dönümlük Turgut Özal parkını halletti bu belediye bu küçük yeri nasıl halledemez ki.
 
Bütün semtlerde gıpta ile bakıyorum semt pazarlarına. Hepsi kapalı, düzenli ve sağlıklı. Karaköprü’de de bu olay çok güzel halledilmiş. Şansımıza bizim mahalle kara bahtlı. Pazarcılar her seferinde olanca zorluklarla çadırlarını kuruyorlar, sıcakta ve yağışlarda perişan oluyorlar.
 
Ayrıca bir diğer sorunumuz da ortada uzun ince bir topraklık alanımız var. Belediyemiz orayı bir türlü ıslah etmedi. Dağları taşları çimlendiren belediyemiz Yenişehir’in göbeğinde bizi yıllardır bu toprak ve çamur içinde bırakıyor maalesef. Kışın pazar dağıldığında o çamurun içi her tür sebze artıkları ile doluyor. Temizlikçi arkadaşlar çamurun içinden tek tek onları temizleyemezler ya. Velâkin birisi o çamura bilerek veya bilmeyerek basarsa yollar, apartman arası merdivenleri her yer çamur olup çıkıyor. E yazında toz toprak her tarafımız.
 
Allah rızası için bu işle ilgilenen kişilere rica ediyorum, bu meydanlık alanı hafriyat deposu olmaktan kurtarıp ıslah etsinler. Ortadaki uzun topraklık alanımızı çimlendirip ağaçlandırsınlar. Ayrıca parke yamalıklı yollarımızı Eyyübiyedekiler gibi Yakubiyedekiler gibi Şıhmaksut ve sinekli deki gibi yani tüm Urfa’daki mahalleler gibi güzelce parke yapsalar, kaldırımlarımızı ağaçlandırsalar da Yenişehir’e yakışır bir hal alsak ve yaşadığımız yerde huzurlu ve mutlu olsak.
 
Şimdiden teşekkürler Saygılarımla… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49

banner48