Harran Üniversitesinin çiçeği burnunda yeni rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektörlük görevine hızlı başladı. Hızı ile ilgili konuya gelmeden önce izninizle Rektör Taşaltın’ın kimliği ve üniversitedeki Rektörlük seçimi ile ilgili kısa bir bilgi vermiş olayım.
 Aslen Ispartalı olan Rektör Prof. Dr. Taşaltın, iyi derecede İngilizce ve Arapça biliyor. Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi elektrik – elektronik bölümünde öğretim üyeliği görevinde bulunuyordu. İstanbul Üniversitesinde lisans ve yüksek lisanslarını tamamladı. Çeşitli bilimsel birçok araştırmalarda yer aldı. Danışmanlık görevlerinde bulundu. Proje yöneticiliği görevlerinde de bulunan Rektör Prof. Dr. Taşaltın, imzası ile yayınlanmış birçok esere de sahip bir isim.
 Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu’nun siyaset hayali (Gönül isterdi ki siyasete hiç girmemiş olsaydı. Netice itibari ile Urfa AKP’nin listesinde kendisine yer bulamadı. Kendi kendisine bu noktada yazık etti) ile Rektörlük görevinden istifa etmesi ile başlayan süreçte 11 Rektör adayı arasında yer alan Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Profesör, Doçent ve Yardımcı Doçentlerden oluşan 420 öğretim üyesinin oy kullandığı Rektörlük seçiminde 58 oy aldı. Üniversitedeki ilk tur seçiminde Prof. Dr. Mehmet İriadam 96 oy ile ilk sırada yer aldı. Üniversitedeki seçimde en yüksek oy alan 6 isimden birisi olarak YÖK Genel kurulundaki oylamada kendisini buldu. Buradaki oylamada ilk 3’e girdi ve 3’ncü sırada yer alarak ismi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu. Ve nihayetinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı ile Harran Üniversitesi Rektörlük görevine atanmış oldu. Prof. Dr. Taşaltın’a bir kez daha bin yıl kadar eski, 20 yıl kadar da genç bir Üniversite olan Harran Üniversitende başarılar temenni ediyorum.
 Temennim, Prof. Dr. Taşaltın’ın Üniversitenin başarı çıtasını daha da yükseltmesi, ilk etapta Tıp Fakültesini göçebe hayatından kurtarması, Üniversiteye Hukuk Fakültesi başta olmak üzere yeni Fakülteler ile yine ilgi duyan bölümleri kazandırması ve de öğretim üyeleri ile öğretim görevlilerinin yanı sıra öğrencilerin ilgi duyacakları, tercihte ilk sırada yazacakları bir Üniversite haline kavuşturmasıdır.
 Gelelim, Prof. Dr. Taşaltın’ın Rektörlükteki hızlılık konusuna.
 Göreve başladıktan sonra ilk olarak Üniversitedeki tebrikleri kabul eden Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Bir yandan hem öğretim üyeleri başta olmak üzere Üniversite çalışanlarına iadeyi teşekkür etmek ve hem de Fakültelerin, Yüksek okulların, kurum içi çalışanların sorunları, sıkıntıları yerinde görmek, Üniversiteye ait tesisleri gözlemlemek adına ziyaret ve denetimlerde bulundu.
 Rektör Yardımcıları başta olmak üzere Fakülte Dekanları, Genel Sekreter, Genel sekreter yardımcıları ile Daire Başkanlarından istifalarını alan Rektör Prof. Dr. Taşaltın, ilk olarak diğer taraftan da makamlara yönelik operasyon düğmesine bastı.
 Rektör Prof. Dr. Taşaltın, Prof. Dr. Mehmet İriadam’dan boşalan Veteriner Fakültesi Dekanlığına Prof. Dr. Mehmet Avcı’yı atadı. SKS Daire Başkanı Mustafa Deveci’ye de hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Taşaltın, SKS Daire Başkanlığı görevine Fethi Şanda’yı getirdi. Stratejik geliştirme Dairesi Başkanlığı görevindeki Servet Şimşek’in yerine de M. Emin Çoban’ı atadı.
 Genel Sekreter yardımcıları arasında da rotasyona giden Rektör Prof. Dr. Taşaltın, Hasan Yaşar’ı Osmanbey’den alıp Eyyübiye yerleşkesine, Salih Cihan’ı ise Yenişehir yerleşkesinden alıp Osmanbey kampüsünde görevlendirdi.
 Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın’ın üniversite içerisindeki değişikliklerine yakın zamanda Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Daire Başkanları, Fakülte Sekreterleri ile Müdürler düzeyinde de devam edeceği iddia edildi.
 Bir irfan yuvası olan Harran Üniversitesindeki bu değişimler çalışanlar arasında memnunluk yaratırken, bazı çevrelerin ise bundan rahatsız oldukları da gözlendi. Evet, Rektör Prof. Dr. Taşaltın’ın işi gerçekten de kolay değil. Ama deneyimi, tecrübesinin ötesinde kararlılığı ile Üniversitemize çok şeyler katacağına inanıyoruz. Rektör Prof. Dr. Taşaltın’a köstek olmak yerine şimdi tam destek olma zamanıdır diyorum.
 
Yeniden buluşmak umudu ile.. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49