Özdemir Erdoğan’ın ‘para’ ile ilgili bir şarkısı vardı. Birçoğunuz hatırlarsınız. Sevgili Özdemir Erdoğan, ‘Paranın ne önemi var? Mühim olan insanlık!’ diyordu.
     Daha önceki yönetim parasızlığın kurbanı oldu!
     Şimdiki iş başındaki yönetim de yarın aşırı paralanmanın kurbanı olur ise şaşmayın!
     Başarı ya da başarısızlık işte ortada.
     Bakanı, Valisi, bir anda kendisini Başkanlık koltuğunda bulan Urfaspor Başkanı ve yine birçoğunun paraları ile yönetimde yer aldıkları yöneticiler.
      İşte başarınız ortada!
      Kendi sahanızda Adana ile berabere kaldınız.
      Karşıyaka deplasmanında yok oldunuz.
      Sahamızda Manisa galibiyeti ile biraz umutlandınız.
      Yine Kartal deplasmanında da yoksunuz.
      Bu ilin Futboldan öte sosyal bir etkinliği bulunmuyor. Herkes kaderine razı olmuş, başlar öne eğik bir yaşam devam ediyor. Bu durum bu ilin ne yazık ki kaderi!  
      Bakan var.
      Vali var.
      Paralı Başkanımız ve paralı yöneticilerimizi de var. İyi tamam da peki başarı NEREDE? Başarı neden gelmiyor?
      Nasrettin Hoca’nın ‘para’ ve ‘düdük’ olayını bilirsiniz.
      Ver parayı Çal düdüğü!
      Tıpkı yönetimde de durum böyle.
      Ver 100 bin TeLeYi!
      Gir yönetime!
      Futboldan anlarsın, anlamazsın, bilirsin, bilmezsin hiç önemi yok! Bakan ve Vali ile kol kola olmak var işin özünde. Ve bir başka işin özü ise 100 bin TeLE verebilmende tabi ki! 
      Bir anda ismi gündeme atılan ve yine kendisini bu ilin Kulüp Başkanlığı koltuğunda bulan Başkan’a sesleniyorum.
      Başkan! 
      Yöneticilik çok paralı olmakla bitmiyor.
      Eğer böyle olsa Aziz Yıldırım ve Ünal Aysal yerlerinde oturur paraları ile işi bitirmeye çalışırlardı. İyi bir Başkan olabilmenin yolu Saha içi ve saha dışı oyunlarla birlikte kenar yönetimi, malzemecisi, futbolcusuna hatta kulüp çalışanlarına kadar uzanan süreci, nelerin olup, nelerin olmadığını çok iyi bilmek gerekir. (Bu kadar Para olmadığı halde başarılı olan Yöneticilerin kulüpteki duruşlarını iyi analiz edin)  
      Bugün için kulüpte çok para olabilir.
      Paranın huzur, mutluluk ve başarı getirmediği de sanırım ortaya çıkmıştır. Başkan olarak bir an önce radikal bir takım kararlar almak, uygulamak senin görevindir.
      Başarısızlıktaki tanıyı ve teşhisi iyi yapmak sorundasın.
      Gerekiyor ise korkmadan neşter vuracak, iç ve çevresindeki irini boşaltacak, dikişi yapacak ve yarayı kapatacaksın. Pansumanını ise bizzat bir süreliğine de bizzat sen yapacaksın.
      Eğer bu takım Karşıyaka’ya, Kartal’ı yenemiyor, evinde ise puan çıkartmakta güçlük yaşıyor ise başını ellerinin arasına alıp iki kez hatta üç kez düşünecek ve ne yapman gerektiğinin kararını vereceksin.
       Lig devam ediyor.
       Bir bakarsın Allah korusun küme düşme potasındayız. Üç puanlı ligde bunlar hiç de hayal ötesi değil. Çitliklerde, bol yıldızlı oteller ile şatafatlı ofislerde buluşmak yerine sahaya inecek, nefesini başta Teknik Direktör olmak üzere futbolcunun, malzemecinin, antrenörünün ve hatta kulüp çalışanları ile yönetimdeki arkadaşlarına da hissettireceksin.
       İşte bunu yaparsan sen ve arkadaşların başarılı olur, mutlu olursunuz. Aksi taktirde paranız ile eziyet çekmeye devam edersiniz. Ve unutmayın ki bu şehir belki şimdilik gülüp geçiyor ama yeri ve zamanı geldiğinde bunun hesabını demokratik bir şekilde de sorar.
       Urfalının sandık karşısındaki DEMOKRASİ sınavı tez niteliğindedir. Ne olur bunu da kimse unutmasın. Benden söylemesi.
 
       Yeniden buluşmak dileği ile…
  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49