Dün sabah evden çıktığımda gazeteye gelmeden önce havale ile adıma gelen bir miktar paramı almak üzere saat 08.55’de Karaköprü’deki PTT şubesine gittim.
    Kendi hakkın olan paranı alabilmek adına daha doğrusu paran ile nasıl rezil olunur bunu burada yaşadım! Yaşatıldım!
     Bu nasıl hizmet anlayışı?
     Bu nasıl bir mantıkdır anlayamadım.
     Şubedeki iki görevli kasalarında para bulunmadığını ileri sürerek öğlene doğru parayı tahsil edebilmem için yeniden gelmem istendi.
     Koskoca Türkiye Devletinin PTT şubesinde para yok!
     Para almaya gelince hooppp!
     Ama vermeye gelince kasada para yok!
     Şubedeki görevlilere ‘iyi tamam anladım. Haydi, benim altımda özel aracım var. Merkez binaya gider alabilirim. Ya da öğlene doğru veya öğleden sonra da alabilirim. Ama yaşlı bir insanın buraya gelebileceğini ve sonrasında yaşayabileceklerini düşünün. Bu yapılan mantıklı mı? Sabah merkezden para arabası gelecekte! Para teslim edecek ve ondan sonra ödeyeceğiz. Ölme eşeğim ölme misali!’
Diyerek tepkimi koydum ve uygulamanın müşteri adına yanlışlığının altını çizerek oradan ayrıldım.
      Şubeden çıktıktan sonra PTT Merkez Müdürlüğünü telefonla aradım. Müdür’ün Faruk Rızvanoğlu olduğunu ve ilçeye gittiğini söylediler. Müdür adına ‘Abdurahman’ isimli bir yetkili ile görüştüm. Durumu anlattım. Bana ‘yahu bahsettiğiniz miktar çok yüksek değil. Ödenebilirdi’ diyerek sözlerine başladı ve sabah 08.30’da mesainin başladığını, iki ayrı araç ile koruma ekiplerinin gözetiminde il merkezi genelindeki 16 şubeye para aktarımının yapıldığını söyledi. Yaşanan sıkıntılarda vatandaşın haklı olduğunun altını da çizerek, sorunu çözmek adına dağıtımı en uzak mesafeden başlatabildiğimiz gibi farklı bir uygulama da olabilir’ dedi ve sorunun çözümü adına takipçisi olacaklarını söyledi.
      Abdurahman beye duyarlığından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum. Ama altını da özellikle çizmek istediğim bir nokta var oda bu tür uygulamanın yaşlı, hasta durumundaki kadın ve erkek müşteriler ile paraya o anda ihtiyacı olanları hesaba katacak olur isek yanlışlığıdır.
      Posta Merkez Müdürlüğü bu soruna ciddi olarak el atmalı, para dağıtımını öyle mesai saatinin başlamasına asla endekslememeli ve de vatandaşı gişeler önünde, şubelerde para bekletir duruma saatlerce hiç düşürmemeli.
      Hele vatandaşa kendi parası ile işkence ise asla yapmamalı… Kendi paramı ne zaman mı alım? Tabi ki öğleden sonra!
 
      Yeniden buluşmak dileği ile… 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner24

banner49